Pronalaženje i vraćanje prethodne postavke poslednje ćelije na radnom listu

Važno: Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Kada sačuvate radnu svesku, Excel čuva samo deo svaki radni list koji sadrži podatke ili oblikovanje. Prazna ćelija može da sadrži oblikovanje koje dovodi do poslednje ćelije u redu ili koloni u padne izvan opseg ćelija koji sadrži podatke. Ovo dovodi do veličinu datoteke radne sveske da bude veći od neophodne i može dovesti do više odštampa stranice pri štampanju radnog lista ili radne sveske.

Da biste izbegli ove probleme, možete pronađite na poslednju ćeliju koja sadrži podatke ili oblikovanje na radnom listu, a zatim poništite taj poslednje ćelije tako što ćete opozvati sve oblikovanje koje može da se primeni u praznih redova ili kolona između podataka i do poslednje ćelije.

Pronađite na poslednju ćeliju koja sadrži podatke ili oblikovanje na radnom listu

 • Da biste pronašli na poslednju ćeliju koja sadrži podatke ili oblikovanje, kliknite bilo gde na radnom listu, a zatim pritisnite kombinaciju tastera CTRL + END.

Napomena: Da biste izabrali poslednju ćeliju u redu ili koloni, pritisnite taster END, a zatim pritisnite taster strelica nadole ili taster sa strelicom nadesno.

Brisanje svih oblikovanja između poslednje ćelije i podataka

 1. Uradite nešto od sledećeg:

  • Da biste izabrali sve kolone sa desne strane poslednje kolone koja sadrži podatke, kliknite na Zaglavlje prve kolone, držite pritisnut taster CTRL i zatim kliknite na dugme naslove kolona koje želite da izaberete.

   Savet: Možete takođe kliknite na prvu naslov kolone i zatim pritisnite kombinaciju tastera CTRL + SHIFT + END.

  • Da biste izabrali sve redove ispod poslednjeg reda koji sadrži podatke, kliknite na prvi red naslova, držite pritisnut taster CTRL i zatim kliknite na dugme red naslova redova koji želite da izaberete.

   Savet: Možete da kliknete i na naslov prvog reda i zatim pritisnite kombinaciju tastera CTRL + SHIFT + END.

 2. Na kartici Početak , u grupi Uređivanje kliknite na strelicu pored Obriši dugme Slika dugmeta , a zatim izaberite stavku Obriši sve.

 3. Čuvanje radnog lista.

 4. Zatvorite radni list.

  Kada ponovo otvorite radnu svesku, do poslednje ćelije podataka treba da bude na poslednju ćeliju na radnom listu.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Možete uvek da postavite pitanje stručnjaku u zajednici Excel Tech Community, dobijete podršku u zajednici Answers community ili predložite novu funkciju ili poboljšanje na sajtu Excel User Voice.

Vrh stranice

Napomena: Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×