Pronalaženje i vraćanje prethodne postavke poslednje ćelije na radnom listu

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Kada sačuvate radnu svesku, Microsoft Office Excel skladišti samo deo svakog radnog lista koji sadrži podatke ili oblikovanje. Prazne ćelije mogu sadržati oblikovanje koje dovodi do toga da poslednja ćelija u redu ili koloni ispadne iz opsega ćelija koje sadrže podatke. Zbog toga je veličina datoteke radne sveske veća nego što je potrebno, a to može dovesti do većeg broja odštampanih stranica kada štampate radni list ili radnu svesku.

Da biste izbegli ove probleme, možete da pronađete poslednju ćeliju koja sadrži podatke ili oblikovanje na radnom listu i da zatim vratite prethodnu postavku poslednje ćelije tako što ćete obrisati sva oblikovanje koja mogu biti primenjena u praznim redovima ili kolonama između podataka i poslednje ćelije.

Izaberite jednu od sledećih mogućnosti:

Pronađite na poslednju ćeliju koja sadrži podatke ili oblikovanje na radnom listu

Brisanje svih oblikovanja između poslednje ćelije i podataka

Pronalaženje poslednje ćelije koja sadrži podatke ili oblikovanje na radnom listu

 • Da biste pronašli poslednju ćeliju koja sadrži podatke ili oblikovanje, kliknite na bilo koje mesto na radnom listu, a zatim pritisnite kombinaciju tastera CTRL+END.

Napomena : Da biste izabrali poslednju ćeliju u redu ili koloni, pritisnite taster END, a zatim pritisnite taster STRELICA NADESNO ili taster STRELICA NADOLE.

Vrh stranice

Brisanje oblikovanja između poslednje ćelije i podataka

 1. Izvršite jednu od sledećih radnji:

  • Da biste izabrali sve kolone sa desne strane poslednje kolone koja sadrži podatke, kliknite na naslov prve kolone, držite taster CTRL, a zatim kliknite na naslove kolona koje želite da izaberete.

   Savet : Takođe možete da kliknete na naslov prve kolone i da zatim pritisnete tastere CTRL+SHIFT+END.

  • Da biste izabrali sve redove ispod poslednjeg reda koji sadrži podatke, kliknite na naslov prvog reda, držite taster CTRL, a zatim kliknite na naslove redova koje želite da izaberete.

   Savet : Takođe možete da kliknete na naslov prvog reda i da zatim pritisnete tastere CTRL+SHIFT+END.

 2. Na kartici Početak , u grupi Uređivanje kliknite na strelicu pored Obriši dugme Slika dugmeta , a zatim izaberite stavku Obriši sve.

 3. Kliknite na dugme Microsoft Office Slika dugmeta , a zatim kliknite na dugme Sačuvaj.

 4. Kliknite na dugme Microsoft Office Slika dugmeta , a zatim kliknite na dugme Zatvori.

  Kada ponovo otvorite radnu svesku, poslednja ćelija podataka trebalo bi da bude poslednja ćelija na radnom listu.

Vrh stranice

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×