Pronalaženje i rad sa datotekama u OneDrive za Android

Pronalaženje i rad sa datotekama u OneDrive za Android

Važno: Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Korišćenje aplikacije OneDrive za Android za čuvanje, premeštanje, otpremanje ili preuzimanje datoteka.

Napomena: Ovaj članak se odnosi na OneDrive na uređajima sa operativnim sistemom Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) ili novija verzija.

Otpremanje fotografija i datoteka

Otpremanje datoteka u OneDrive, kao što su dokumenti, OneNote beležnice, fotografije, video zapise ili muziku, pomoću alatke za otpremanje.

 1. U aplikaciji OneDrive, otvorite fasciklu u koju želite da dodate datoteku.

  Savet: Ako je uređaj podešen da automatski otpremate fotografije OneDrive, fotografije koje snimite sa uređajem će biti u fascikli OneDrive kamere rad . Ne morate da ih ručno otpremanje u OneDrive.

 2. Dodirnite Dodaj Dodaj u OneDrive na dnu ekrana, a zatim dodirnite Otpremi.

  Otpremi u OneDrive

 3. Dodirnite datoteku koju želite da otpremite. Ona se otprema u fasciklu koju ste otvorili.

Kreiranje fascikle

Fascikle možete da dodate u prikaz Datoteke ili u bilo koju drugu fasciklu u usluzi OneDrive.

 1. U prikazu ili fascikli gde želite da dodate novu fasciklu, dodirnite stavku Dodaj Dodaj u OneDrive na dnu ekrana, a zatim stavku Napravi fasciklu.

  Otpremi u OneDrive

 2. Otkucajte ime za fasciklu, a zatim dodirnite U redu.

Premeštanje datoteka u drugu fasciklu u usluzi OneDrive

 1. U aplikaciji OneDrive dodirnite izbor u polju za potvrdu za jednu ili više datoteka koju želite da premestite, a zatim dodirnite stavku Premesti.

  Premeštanje datoteka u OneDrive

 2. U Izaberite odredišnu fasciklu, dodirnite fasciklu koju želite datoteke premestili, a zatim dodirnite stavku Premesti ovde.

Savet: Da biste kreirali novu fasciklu za ove premeštene datoteke, dodirnite stavku Dodaj Dodaj u OneDrive , a zatim Kreiraj fasciklu.

Rad sa datotekama van mreže

Označavanje datoteke „van mreže” u OneDrive za Android da ih čitate bilo kom trenutku, čak i kada niste povezani sa Internetom. Na mreži uređivanja naprave na datotekama sinhronizujte kada sledeći put Android uređaju povezuje sa Veba, tako da dobijete najnoviju verziju datoteke.

Napomena: Datoteke označene van mreže su samo za čitanje, možete da uredite datoteku samo kada ste na mreži. Ako uređujete datoteku van mreže, on čuva kao novu datoteku, a ne menja originalnu datoteku OneDrive.

 1. U aplikaciji OneDrive izaberite datoteke koje želite da učinite dostupnim za čitanje van mreže, a zatim dodirnite stavku Zadrži van mreže.

  Označite OneDrive datoteke za van mreže

 2. Datoteke koje su označene za čitanje van mreže imaju ikonu Zadrži van mreže u prikazu liste. Dodirnite listu datoteka bilo kada da biste otvorili datoteku za čitanje.

  OneDrive datoteka označena za van mreže

Saveti: 

 • Označite datoteke van mreže, OneDrive i navodi ga u prikaz van mreže, tako da možete odmah da pronađete sve vanmrežne datoteke.

 • OneDrive vanmrežna fascikla

Da biste prestali da čuvaju datoteke van mreže, izaberite vanmrežnu datoteku, a zatim dodirnite samo na mreži.

OneDrive – zadržavanje na mreži

Pronalaženje tražene datoteke

Možete da pretražujete tekst unutar datoteka, pa čak i unutar fotografija. Da biste pronašli tekst u datoteci ili fotografiji, dodirnite Pretraga Dugme za pretragu u vrhu liste poruka u gornjoj traci, a zatim otkucajte željenu frazu u polju Pretraga.

Promena načina sortiranja datoteka

 1. U aplikaciji OneDrive, otvorite fasciklu koju želite da sortirate, dodirnite stavku Više Dugme „Još“ , a zatim dodirnite stavku Sortiraj.

 2. Izaberite kako želite da se datoteke sortiraju. Možete da sortirate po imenu, datumu ili veličini.

Preuzimanje datoteka iz usluge OneDrive na uređaj

 1. U aplikaciji OneDrive, otvorite fasciklu u kojoj se nalaze datoteke koje želite da preuzmete. Uverite se da se sadržaj fascikle pojavljuje u prikazu liste, a ne kao sličice.

 2. Dodirnite stavku u poljima za potvrdu jednu ili više datoteka koje želite da preuzmete.

  Izabrane datoteke

 3. Dodirnite Više Dugme „Još“ u gornjem uglu ekrana, a zatim dodirnite stavku Sačuvaj.

 4. Dodirnite strelicu u Čuvanje na ovoj lokaciji da biste videli fascikle na uređaju. Izaberite fasciklu za preuzete datoteke, a zatim dodirnite Sačuvaj.

  Čuvanje datoteka iz usluge OneDrive

Napomena: Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×