Pronalaženje i primena predloška

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Sa predlošcima, sva oblikovanja dovrši; Samo dodajte sadržaj da biste kreirali dnevni redovi, naslovne stranice, naslovne stranice faksa, brošure, fakture, letke, slova, certifikati i još mnogo toga.

 • U Office aplikaciji, Pronađite predloške tako što ćete izabrati stavke datoteka > novo (u sistemu Office 2007, kliknite na Dugme Microsoft Office, a zatim izaberite stavku novo).

 • Ili pokretanje iz Veb pregledača na lokaciji templates.office.com.

Detalje o korišćenju predložaka zavisi od verzije sistema Office koju koristite.

 1. U Office programu izaberite stavke Datoteka > Novo.

  Prikazuje stavke „Datoteka“ > „Novi ekran“ u programu Word 2016

 2. Traženje predloška tipa tražite u polju za pretragu koja kaže da potražite predloške na mreži. Pretražite tipovi popularne predložak, izaberite neku od ključnih reči ispod polja za pretragu.

  Prikazan je izbor u polju za pretragu za pronalaženje Word predloške na mreži.

 3. Izaberite sličicu predložak da biste videli uvećani kako izgleda. Možete da koristite strelice na bilo koje strane pregleda da se pomerate kroz Srodne predložaka. Kada pronađete predložak koji vam se dopada, izaberite stavku Kreiraj.

  Prikazuje pregled predložak dizajna izveštaja u programu Word 2016.

Ako često koristite predložak, možete da ih zakačite tako da je uvek tu kada pokrenete Office aplikaciju. Kliknite na dugme pribadače ikonu koja se pojavljuje ispod na sličicu u listu predložaka.

Zakači predložak

Zakačene predlošci će nikada ne prikazuj pregled. Samo dvaput kliknite na sličicu zakačene predložak da biste brzo kreirali novu datoteku zasnovan na tom predlošku.

Ako se nalazite u navike često otvaranja određene dokumente, prezentacije ili unakrsne tabele, promena segmenata koji su zastareli, a zatim sačuvate datoteku pod novim imenom, razmislite o Čuvanje dokumenta kao predloška umesto toga. Na taj način, imate jedan jasan, ažuriran master za rad sa.

Saveti : 

 • Da biste izabrali predložak koji ste kreirali ili preuzeli na računar, izaberite stavku Moji predlošci ili lične, a zatim odaberite predložak.

 • Da biste videli više informacija o prilagođene predloške u Office programima, pogledajte članak gde se nalaze moji prilagođeni predlošci?

Takođe pogledajte

Kreiranje predloška

 1. U Office programu izaberite stavke Datoteka > Novo.

  Predlošci

 2. Dostupni predlošci prikazuju se u vizuelno listu, podeljeni po kategorijama. Izaberite kategoriju da biste videli predloške sadrži ili potražite predložak tipa tražite u polje Za pretragu Office.com predložaka.

  Savet : Da biste izabrali predložak koji ste kreirali ili preuzeli na računar, izaberite stavku Moji predlošci, a zatim odaberite predložak.

 3. Izaberite sličicu predložak da biste videli uvećani kako izgleda. Kada pronađete predložak koji vam se dopada, dvaput kliknite na sličicu ili izaberite stavku Preuzimanje u okviru pregleda.

Ako se nalazite u navike često otvaranja određene dokumente, prezentacije ili unakrsne tabele, promena segmenata koji su zastareli, a zatim sačuvate datoteku pod novim imenom, razmislite o čuvanje dokumenta kao predloška koji možete ponovo da koristite:

Koristite predloške instaliraju uz Office

Predlošci su datoteke dizajnirani da bude zanimljivo, efektnim i kreirate dokumente profesionalnog izgleda. Sva oblikovanja dovrši; Šta želite da ih dodate. Primeri su biografije, pozivnice i bilteni. Office aplikacije dobiti zajedno sa nekoliko predložaka već instaliran. Da biste pronašli njima, koristite sledeća uputstva.

 1. Kliknite na Dugme Microsoft Office, izaberite stavku Slika dugmeta novo izaberite stavku Instalirani predlošci (ili Lokalni predlošci u programu Access). Svi predlošci trenutno instalirani na računaru će biti naveden.

 2. Kliknite na predložak koji želite da koristite i kliknite na dugme Kreiraj. Nova datoteka se otvara na osnovu predloška koji ste izabrali.

Preuzimanje predloška na mreži

Da li želite da kreirate biografije, nalepnicu sa adresom, budžet, naslovnu stranicu faksa, prezentaciju ili poziv? Da biste dobili besplatne predloške poput ovih, pratite gorenavedene korake, ali izaberite kategoriju na listi u okviru Microsoft Office Online, kao što su Kalendari, Vizitkarteili oblike. Odnosno otkucajte šta tražite u polju za pretragu, kao što je avery za oznake.

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×