Pronalaženje i prenos Outlook datoteke sa podacima sa jednog računara na drugi

Pronalaženje i prenos Outlook datoteke sa podacima sa jednog računara na drugi

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Outlook čuva rezervne kopije informacija u raznim različite lokacije. U zavisnosti od toga koji tip naloga koji imate, možete da napravite rezervne e-adresa, vaš lični adresar, postavke okna za navigaciju, vaš potpis, predložaka i još mnogo toga.

Ako koristite Microsoft Exchange, Office 365 ili Outlook.com nalog, e-poruka se pravi rezervna kopija na vašem serveru e-pošte. U većini slučajeva, nećete imati datoteku ličnih fascikli (.pst) za ove tipove naloga.

Da biste prikazali neke pravljenja rezervne kopije datoteke za Outlook, moraćete da otkrijete sistemske fascikle i oznake tipa datoteke. Za informacije o tome kako da izvršite ovaj zadatak, pogledajte Kako da otkrijete fascikli i oznake tipa datoteke.

Rezervne kopije informacija za Office 365, Exchange ili Outlook.com naloge

Za Office 365 naloge, Exchange naloge ili Outlook.com, Hotmail.com ili Live.com nalozi ne pristupa POP ili IMAP, nećete morati datoteku ličnih fascikli (.pst). Možda imate datoteku vanmrežne fascikle (.ost), ali ta datoteka je automatski ponovo kreira Outlook kada dodate novi nalog e-pošte. Nije moguće premestiti tu datoteku sa jednog računara na drugi.

Za Office 365 naloge, Exchange naloge ili Outlook.com, Hotmail.com ili Live.com nalozi ne pristupa POP ili IMAP, sledeće informacije možete preneti sa jednog računara na drugi.

Ove postavke možete pronaći u jednom od sledećih lokacija:

 • Windows 10    disk jedinica: \Users\<username>\AppData\Roaming\Microsoft\Outlook\profile profila.XML

 • Starije verzije operativnog sistema Windows    disk jedinica: \Documents and settings\korisnik\application data\microsoft\outlook\ime profila.XML

Datoteka Outlprnt možete pronaći u jednom od sledećih lokacija:

 • Disk jedinica: \Users\<username>\AppData\Roaming\Microsoft\Outlook\Outlprnt Windows 10   

 • Starije verzije operativnog sistema Windows    disk jedinica: \Documents and settings\korisnik\application Data\Microsoft\Outlook\Outlprnt

Možete pronaći raznih datoteka koje vam se potpisa u programu Outlook na jedan od sledećih lokacija:

 • Disk jedinica: \Users\<username>\AppData\Roaming\Microsoft\Signatures Windows 10   

 • Starije verzije operativnog sistema Windows    disk jedinica: \Documents and settings\korisnik\application Data\Microsoft\Signatures

Podloga za pisanje može uskladištiti u dve različite lokacije u zavisnosti od toga da li imate 32-bitnu ili 64-bitnu verziju programa Outlook instaliran. Možete pronaći raznih datoteka koje vam se Outlook podloge za pisanje u jednom od sledećih lokacija:

 • Sve verzije operativnog sistema Windows    disk jedinica: \Program Files\Common Files\Microsoft Shared\Stationery

 • Sve verzije operativnog sistema Windows    disk jedinica: \Program datoteke (x86) \Common Files\ Microsoft Shared\Stationery

Možete pronaći raznih datoteka koje vam se prilagođene obrasce programa Outlook u jednom od sledećih lokacija:

 • Disk jedinica: \Users\<username>\AppData\Local\Microsoft\Forms Windows 10   

 • Starije verzije operativnog sistema Windows    disk jedinica: \Documents and settings\korisnik\local Settings\Application Data\Microsoft\Forms

Prilagođeni rečnik datoteke su uskladišteni u jednom od dva mesta:

 • Disk jedinica: \Users\<username>\AppData\Roaming\Microsoft\UProof Windows 10   

 • Starije verzije operativnog sistema Windows    disk jedinica: \Documents and settings\korisnik\application Data\Microsoft\UProof

Outlook predloške koje ste kreirali su uskladišteni u jednom od dva mesta. Predlošci će imaju oznaku tipa datoteke .oft.

 • Disk jedinica: \Users\<username>\AppData\Roaming\Microsoft\Templates Windows 10   

 • Starije verzije operativnog sistema Windows    disk jedinica: \Documents and settings\korisnik\application Data\Microsoft\Templates

U slanje i primanje postavke uključuju nalozi koji je potvrđen izbor u koje učestalost. Možete da pronađete u slanje i primanje datoteka postavki u jednom od sledećih lokacija. Datoteka će imati oznaku tipa .srs.

 • Disk jedinica: \Users\<username>\AppData\Roaming\Microsoft\Outlook Windows 10   

 • Starije verzije operativnog sistema Windows    disk jedinica: \Documents and settings\korisnik\application Data\Microsoft\Outlook

E-poštu, kalendar, kontakte i informacije o zadacima za POP i IMAP nalozima

Ako imate POP ili IMAP nalog, sve informacije je već uskladištena u datoteku ličnih fascikli (.pst). Možete da premestite ovu datoteku na novi računar i zadržati informacije. Premeštanje .pst datoteke sa jednog računara na drugi ne prenos postavki naloga e-pošte. Ako treba da podesite Outlook na novom računaru, kopirajte .pst datoteku iz starog računara, a zatim podesite nalog e-pošte na novom računaru. Zatim možete da otvorite .pst datoteku sa novom računaru.

Lokaciju .pst datoteke zavisi od vaše verzije programa Outlook, svoju verziju operativnog sistema Windows i kako Podešavanje naloga ili kreirali .pst datoteku. Možete pronaći .pst datoteku u jednom od sledećih lokacija:

 • Disk jedinica: \Users\<username>\AppData\Local\Microsoft\Outlook Windows 10   

 • Disk jedinica: \Users\<username>\Roaming\Local\Microsoft\Outlook Windows 10   

 • Starije verzije operativnog sistema Windows    disk jedinica: \Documents and Settings\<username>\Local Settings\Application Data\Microsoft\Outlook

Savet: Ako vaš Outlook datoteka sa podacima (.pst postaje velikih on može usporiti OneDrive sinhronizacije i može da prikaže „Obrada promena” ili „datoteka je u upotrebi”. Saznajte Kako da uklonite u Outlook .pst datoteku sa podacima iz usluge OneDrive.

Napomena: Konfiguracija možda ne uključuje sve ove datoteke neke samo kada kreiraju prilagodite funkcije programa Outlook.

Ne možete da pronađete fascikle?

Neke fascikle mogu biti skrivene. Da biste prikazali skrivene fascikle u operativnom sistemu Windows, uradite sledeće:

 1. Kliknite na dugme Start, a zatim izaberite stavku Kontrolna tabla.

 2. Otvorite fasciklu Opcije fascikle.

  Da biste pronašli Fasciklu opcije fascikle, u polje za pretragu na vrhu prozora otkucajte Opcije fascikle. U kontrolnoj tabli za Windows XP, otkucajte Opcije fascikle u polje Adresa .

 3. Na kartici Prikaz, u okviru stavke Više opcija za postavke, u okviru Datoteke i fascikle, u odeljku Skrivene datoteke i fascikle izaberite stavku Prikaži skrivene datoteke i fascikle.

Outlook datoteka sa podacima (.pst)

Outlook datoteke sa podacima (.pst) sadrži e-poruke, kalendari, kontakti, zadaci i beleške. Morate da koristite Outlook da biste radili sa stavkama u .pst datoteku.

Kada arhivirate informacija u programu Outlook, stavki se čuvaju u .pst datoteka.

Napomene: 

 • Microsoft Exchange Server naloga čuvanje informacija na serveru pošte. Da biste koristili Keširani Exchange režim ili da radite van mreže, kopije stavki se čuvaju u na vanmrežna Outlook datoteka sa podacima (.ost). Pogledajte više informacija potražite u odeljku Outlook datoteke sa podacima (.ost). Takođe, neke organizacije vam omogućavaju da izvezete ili arhiviranje stavki u .pst datoteku.

 • Premeštanje u .pst datoteku da biste deljenog mrežnog resursa nije podržano. Za više informacija, kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:
  297019datoteka lične fascikle nisu podržane preko LAN ili WAN veze

Kako da prepoznate ime i lokaciju za datoteku ličnih fascikli

Microsoft Outlook 2010

 1. U programu Outlook 2010, kliknite na karticu "datoteka" na traci, a zatim izaberite karticu "informacije" u meniju.

 2. Izaberite stavku Postavke naloga, a zatim Postavke naloga.

 3. Kliknite na dugmedatotekasa podacima.

 4. Obratite pažnju na putanju i ime datoteke za .pst datoteku. Na primer, C:\Exchange\Mailbox.pst ukazuje na .pst datoteku koja se zove Mailbox.pst i nalazi se u fascikli Exchange na disk jedinici C.

Outlook datoteke sa podacima (.pst) kreirane pomoću programa Outlook 2010 se čuvaju na vašem računaru u Fascikli dokumenti\outlook datoteke. Ako koristite Windows XP, ove datoteke kreirane u moj fascikli dokumenti\outlook datoteke.

Savet: Ako vaš Outlook datoteka sa podacima (.pst postaje velikih on može usporiti OneDrive sinhronizacije i može da prikaže „Obrada promena” ili „datoteka je u upotrebi”. Saznajte Kako da uklonite u Outlook .pst datoteku sa podacima iz usluge OneDrive.

Ako ste izvršili nadogradnju na Outlook 2010 na računaru koji već ima kreiranim u prethodnim verzijama programa Outlook datoteke sa podacima, ove datoteke sačuvane su na drugoj lokaciji u skrivenih fascikli.

Windows 7 i Windows Vista    disk jedinica: \Users\user\AppData\Local\Microsoft\Outlook

Windows XP    disk jedinica: \Documents and settings\korisnik\local Settings\Application Data\Microsoft\Outlook

Savet:  Informacije o skrivenim fasciklama u operativnom sistemu Windows potražite u Windows pomoći i podršci.

Microsoft Office Outlook 2007

 1. Pokrenite Outlook.

 2. U meniju Alatke izaberite stavku Opcije.

 3. Na kartici Podešavanje parametara pošte , kliknite na dugme Datoteka sa podacima .

 4. Obratite pažnju na putanju i ime datoteke za .pst datoteku. Na primer, C:\Exchange\Mailbox.pst ukazuje na .pst datoteku koja se zove Mailbox.pst koja se nalazi u fascikli Exchange na disk jedinici C.

5. kliknite na dugme Zatvori, kliknite na dugme u redui zatim izaberite stavku Izađi i Odjavi se , u meniju datoteka da zatvorite Outlook.

Kako da kopirate datoteku ličnih fascikli

 1. U meniju Start stavku programi, a zatim kliknite na dugme programa Windows Explorer.

 2. Pretraživanje datoteka na lokaciju .pst datoteku.

 3. Kopiranje .pst datoteku na lokaciju koju želite.

Više informacija o tome kako da kopirate datoteku ili fasciklu, sledite ove korake:

 1. Kliknite na dugme Start, a zatim kliknite na dugme pomoć.

 2. Izaberite karticu za pretragu, a zatim otkucajte Kopiraj.

 3. U okviru Izbor teme za prikaz izaberite stavku Kopiraj ili Premesti datoteku ili fasciklu.

Kako da postavite Outlook u novu datoteku ličnih fascikli

Microsoft Outlook 2010

 1. Otvorite Outlook 2010.

 2. Kliknite na karticu " datoteka " na traci, a zatim izaberite karticu " informacije " u meniju.

 3. Izaberite karticu Postavke naloga , a zatim ponovo kliknite na dugme Postavke naloga .

 4. Na kartici Datoteke sa podacima , kliknite na dugme Dodaj.

 5. U okviru Sačuvaj kao tip, izaberite Outlook datoteke sa podacima (* .pst).

 6. Pronađite novu lokaciju za .pst datoteku, a zatim kliknite na dugme u redu.

 7. Izaberite .pst datoteku, a zatim izaberite stavku Postavi kao podrazumevano.

 8. Ako je podrazumevana lokacija za isporuku e-pošte, dobijate sledeću poruku:

Promenite podrazumevanu lokaciju isporuka za e-pošte. Ovo će promeniti lokaciju prijemnog poštanskog sandučeta, kalendara i druge fascikle. Te promene će stupiti na snagu sledeći put kada pokrenete Outlook.

9. kliknite na dugme u redu.

10. Izaberite .pst datoteku koju je identifikovao u odeljku „Kako da prepoznate na ime i lokaciju od vaše datoteka lične fascikle”, a zatim kliknite na dugme Ukloni da biste uklonili lokalnu .pst datoteku iz profila.

11. kliknite na dugme da, kliknite na dugme Zatvori, a zatim kliknite na dugme u redu da biste zatvorili sve dijaloge.

12. u meniju datoteka izaberite stavku Izađi.

13. ponovo pokrenite Outlook.

Profil sada tačaka u .pst datoteku na novoj lokaciji. Outlook otvara novu .pst datoteku, a sada možete da izbrišete .pst datoteku sa stare lokacije.

Microsoft Office Outlook 2007

 1. Otvorite Outlook.

 2. U meniju Alatke izaberite stavku Opcije.

 3. Na kartici Podešavanje parametara pošte , kliknite na dugme Nalozi e-pošte , čak i ako nemate naloga e-pošte koji je naveden.

 4. Na kartici Datoteke sa podacima , kliknite na dugme Dodaj.

 5. Izaberite Datoteku ličnih fascikli programa Office Outlook (.pst), a zatim kliknite na dugme u redu.

 6. Pronađite novu lokaciju za .pst datoteku, a zatim kliknite dvaput na dugme u redu .

 7. Kliknite na dugmePostavi kao podrazumevanu vrednost.

 8. Ako je podrazumevana lokacija za isporuku e-pošte, dobijate sledeću poruku:

Promenite podrazumevanu lokaciju isporuka za e-pošte. Ovo će promeniti lokaciju prijemnog poštanskog sandučeta, kalendara i druge fascikle. Te promene će stupiti na snagu sledeći put kada pokrenete Outlook.

9. kliknite na dugme u redu.

10. Izaberite .pst datoteku koju je identifikovao u odeljku „Kako da prepoznate ime i lokaciju datoteke ličnih fascikli”, a zatim kliknite na dugme Ukloni da biste uklonili lokalnu .pst datoteku iz profila.

11. kliknite na dugme da, kliknite na dugme Zatvori, a zatim kliknite na dugme u redu da biste zatvorili sve dijaloge.

12. u meniju datoteka izaberite stavku Izađi.

13. ponovo pokrenite Outlook.

Ako je .pst datoteke podrazumevanu lokaciju za isporuku, dobijate sledeću poruku:

Lokacija koje poruke se isporučuju u promenjena za ovaj korisnički profil. Da biste dovršili ovu operaciju, možda ćete morati da kopirate sadržaj starih Outlook fascikli u nove Outlook fascikle. Informacije o tome kako da biste dovršili promenu lokacije isporuke pošte, pogledajte pomoć za Microsoft Outlook. Neke od prečica na traci programa Outlook možda neće raditi. Želite li da Outlook ponovo napravi vaše prečice? Sve prečice koje ste kreirali će biti uklonjena.

Kliknite na dugme da da bi Outlook da ažurirate prečice sa Outlook trake tako da ukazuju na nove .pst lokaciju datoteke ili kliknite na dugme ne da biste ostavili tasterske prečice za originalni lokalnu .pst datoteku.

Profil sada tačaka u .pst datoteku na novoj lokaciji. Outlook otvara novu .pst datoteku, a sada možete da izbrišete .pst datoteku sa stare lokacije.

Datoteka (.ost)

.Ost datoteku se sinhronizuje sa stavkama na serveru na kojem je pokrenut Exchange. Pošto podaci ostaju na Exchange serveru, možete ponovo da kreirate .ost datoteku na novom računaru bez potrebe da napravite rezervnu kopiju .ost datoteku.

Windows 7 i Windows Vista    disk jedinica: \Users\user\AppData\Local\Microsoft\Outlook

Windows XP    disk jedinica: \Documents and settings\korisnik\local Settings\Application Data\Microsoft\Outlook

Lični adresar (.pab)

Windows 7 i Windows Vista    disk jedinica: \Users\user\AppData\Local\Microsoft\Outlook

Windows XP    disk jedinica: \Documents and settings\korisnik\local Settings\Application Data\Microsoft\Outlook

Napomena: Lični adresar (.pab) nisu podržani u Outlook 2010. Prilikom nadogradnje Outlook 2010, bićete upitani da uvezete .pab datoteke u kontakte. Ako odaberete da ne uvezete .pab datoteku kada prvi put pokrenete Outlook 2010, možete da je uvezete kasnije koristeći komandu Uvezi u Prikaz „Microsoft Office Backstage“.

Lokalna kopija adresara (.oab)

Lokalnu kopiju adresara (.oab) koriste Microsoft Exchange Server nalozi. Ona sadrži informacije kao što su imena, e-adrese, zvanja i lokacije kancelarija iz globalnog spiska adresa (GAL) na serveru na kojem je pokrenut Exchange.

Ne morate da napravite rezervne kopije i vraćanje ovu datoteku. Ovo je datoteka se kreira i automatski ažurirati.

Windows 7 i Windows Vista    disk jedinica: \Users\user\AppData\Local\Microsoft\Outlook

Windows XP    disk jedinica: \Documents and settings\korisnik\local Settings\Application Data\Microsoft\Outlook

Postavke okna za navigaciju (.xml)

Ova datoteka sadrži informacije o sadržaju Okno za navigaciju.

Windows 7 i Windows Vista    disk jedinica: \Users\user\AppData\Roaming\Outlook\profile profila.XML

Windows XP    disk jedinica: \Documents and settings\korisnik\application data\microsoft\outlook\ime profila.XML

Registrovane Microsoft Exchange oznake tipa datoteke (.dat)

Windows 7 i Windows Vista    disk jedinica: \Users\user\AppData\Local\Microsoft\Outlook

Windows XP    disk jedinica: \Documents and settings\korisnik\local Settings\Application Data\Microsoft\Outlook

Liste za automatsko dovršavanje kontakata u programu Outlook

Liste za automatsko dovršavanje je funkcija koja prikazuje predloge za imena i adrese e-pošte kada počnete da ih unesete. Ovi predlozi predstavljaju moguća podudaranja sa liste imena i e-adrese iz e-poruke koje ste poslali.

U programu Outlook 2007, liste za automatsko dovršavanje datoteke (.nk2) je uskladištena na sledećim lokacijama:

Disk jedinica: \Users\user\AppData\Roaming\Microsoft\Outlook Operativni sistem Windows Vista   

Windows XP    disk jedinica: \Documents and settings\korisnik\application Data\Microsoft\Outlook

U programu Outlook 2010, liste za automatsko dovršavanje datoteke (.nk2) je obustavljene. Stavke liste za automatsko dovršavanje su sačuvane u Microsoft Exchange Server poštanskom sandučetu ili u Outlook datoteku sa podacima (.pst) za vaš nalog.

Exchange Server naloga

Ako koristite Exchange Server naloga, na listi za automatsko dovršavanje se čuva u poštansko sanduče na serveru na kom je pokrenut Exchange. Ovo omogućava vaše liste za automatsko dovršavanje će se koristiti sa bilo kog računara da koristite Outlook sa Exchange nalogom.

Kako da znam da li imam Microsoft Exchange Server nalog?

Izaberite karticu Datoteka. Izaberite stavku Postavke naloga, a zatim izaberite stavku Postavke naloga. Na kartici E-pošta lista naloga ukazuje na tip svakog naloga.

Primer Exchange naloga u dijalogu „Postavke naloga“

POP3 naloga

Liste za automatsko dovršavanje se čuva u Outlook datoteku sa podacima (.pst). Pogledajte odeljak Pronalaženje i prenos Outlook datoteke sa podacima sa jednog računara na drugi za informacije o lokaciji.

IMAP server naloga

Liste za automatsko dovršavanje se čuva u Outlook datoteku sa podacima (.pst). Outlook datoteka sa podacima (.pst) za ove tipove naloga se razlikuju od druge Outlook datoteke sa podacima (.pst) u programu Outlook. Ove datoteke se koriste kao kopije informacija na svoj nalog servera pošte i nije namenjena da premestite ili vrati u prethodno stanje. Novu Outlook datoteku sa podacima (.pst) se kreira kada konfigurišete za IMAP ili Outlook.com (ranije Hotmail) naloga u drugi Outlook profil ili na drugom računaru. Na listu za automatsko dovršavanje, zato su jedinstvene za računar i profil gde je podešen na nalog i stavke se ne pojavljuju u bilo kom profilu ili računar koji koristite.

Pravila (.rwz)

Windows 7 i Windows Vista    disk jedinica: \Users\user\AppData\Roaming\Microsoft\Outlook

Windows XP    disk jedinica: \Documents and settings\korisnik\application Data\Microsoft\Outlook

Napomena: Ako ste izvršili nadogradnju na Outlook 2010 iz verzije programa Outlook koja je starija od verzije Outlook 2002, možda imate .rwz datoteku na vašem računaru čvrstom disku. .Rwz datoteku više nije potrebna, a informacije o pravilima se sada čuvaju na serveru koji koristi Microsoft Exchange i u Outlook datoteku sa podacima (.pst) za POP3 i IMAP naloga e-pošte. Možete da izbrišete datoteku.

Ako koristite funkciju uvoz i izvoz pravila, podrazumevana lokacija za .rwz datoteke je fascikla " dokumenti ".

Stilovi štampanja (Outlprnt bez oznake tipa datoteke)

Disk jedinica: \Users\user\AppData\Roaming\Microsoft\Outlook Operativni sistem Windows Vista   

Windows XP    disk jedinica: \Documents and settings\korisnik\application Data\Microsoft\Outlook

Potpisi (.rtf, .txt, .htm)

Windows 7 i Windows Vista    disk jedinica: \Users\user\AppData\Roaming\Microsoft\Signatures

Windows XP    disk jedinica: \Documents and settings\korisnik\application Data\Microsoft\Signatures

Podloge za pisanje (.htm)

Windows 7 i Windows Vista    disk jedinica: \Program Files\Common Files\Microsoft Shared\Stationery

Windows 7 i Windows Vista 64-bitni sa Outlook 2010 32-bitni    disk jedinica: \Program datoteke (x86) \Common Files\Microsoft Shared\Stationery

Windows XP    disk jedinica: \Program Files\Common Files\Microsoft Shared\Stationery

Prilagođeni obrasci

Windows 7 i Windows Vista    disk jedinica: \Users\user\AppData\Local\Microsoft\Forms

Windows XP    disk jedinica: \Documents and settings\korisnik\local Settings\Application Data\Microsoft\Forms

Rečnik (.dic)

Windows 7 i Windows Vista    disk jedinica: \Users\user\AppData\Roaming\Microsoft\UProof

Windows XP    disk jedinica: \Documents and settings\korisnik\application Data\Microsoft\UProof

Predlošci (.oft)

Windows 7 i Windows Vista    disk jedinica: \Users\user\AppData\Roaming\Microsoft\Templates

Windows XP    disk jedinica: \Documents and settings\korisnik\application Data\Microsoft\Templates

Postavke za slanje/prijem (.srs)

Windows 7 i Windows Vista    disk jedinica: \Users\user\AppData\Roaming\Microsoft\Outlook

Windows XP    disk jedinica: \Documents and settings\korisnik\application Data\Microsoft\Outlook

Poruka (.msg, .htm, .rtf)

Windows 7 i Windows Vista    disk jedinica: \Users\user\Documents

Windows XP    disk jedinica: \Documents and settings\korisnik\my Documents

Otkrivanje fascikli i oznaka tipa datoteka

Neke fascikle mogu biti skrivene fasikle i Windows može imati isključene oznake tipa datoteke (kao što su .pst, .ost, .pab). Da biste prikazali skrivene fascikle i oznake tipa datoteke, uradite sledeće:

 1. Otvorite kontrolnu tablu.

  • U operativnom sistemu Windows 10, kliknite desnim tasterom miša na dugme Start , a zatim izaberite stavku Kontrolna tabla.

  • U operativnom sistemu Windows 8 pritisnite kombinaciju tastera Windows + X, a zatim izaberite stavku Kontrolna tabla.

  • U operativnom sistemu Windows 7 izaberite stavke Početak > Kontrolna tabla.

 2. Na listi Prikaz po uverite se da je izabrana stavka Velike ikone ili stavka Male ikone da biste mogli da vidite sve ikone u kontrolnoj tabli.

 3. Izaberite stavku Opcije fascikle.

 4. Izaberite karticu Prikaz.

 5. U polju Više opcija za postavke:

  1. U okviru stavke Datoteke i fascikle opozovite izbor u polju za potvrdu Sakrij oznake tipa datoteke poznatih tipova datoteke

  2. U okviru stavke Skrivene datoteke i fascikle kliknite na dugme Prikaži skrivene datoteke, fascikle i disk jedinice.

  3. Kliknite na dugme U redu.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×