Pronalaženje i korišćenje potrebnog sadržaja, bez napuštanja programa Word

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Napomena: Dodirnite funkcija je dostupna samo ako imate Office 365 pretplatu i sada dostupna je samo za klijente koji imaju jednu od ovih SKU-ove Office 365: Business Premium, Enterprise E3ili Enterprise E5. Takođe imajte na umu da dodirnite funkcija još uvek nije dostupno za Office 365 pretplate koje generiše u Australija, Brazil, Kanada, Kina, Nemačka, Velika Britanija, Indija i Japan; bez obzira na to zemlja kojoj radite. Radimo na razvijanje u dodirnite dostupnost prema ovim lokacijama u blizini termin.

Ako želite da pronađete i ponovo koristite sadržaj koji ste vi i vaš tim koristili u dokumentu ili e-poruci na kojima radite, koristite funkciju „Tematska pretraga“ u programu Word 2016 ili Outlook 2016.

Dodirnite dugme za Word 2016 vam omogućava da iskoristite i se postojeći sadržaj svrhu unutar Word 2016, te fokusirani na kreiranje dokumenta, a ne traženje datoteka i tražite informacije. Dodirnite stavku površina relevantne datoteke koja se najčešće koriste vi i vaše kolege. Dodirnite preporučuje personalizovanog sadržaja iz programa Word, Excel i PowerPoint aplikacija i prikazuje ga u oknu dodirnite. Kada su uveli datoteke, možete da uvučete sadržaj iz te datoteke u radu dokument i počnete da gradite dokumenta. Ako su tražite nije uveli, dodirnite vam omogućava da pretražujete šta treba iz okna za. Da biste umetnuli i ponovno korišćenje sadržaja u vaš rad u programu Word dokument, jednostavno zadržite pokazivač miša iznad bilo koji rezultat u oknu dodirnite i odaberite Dodavanje slike

„Dodir“ je dostupan i u programu Outlook. Dodir za Outlook vam pruža mogućnost da pristupite relevantnim dokumentima unutar toka posla e-pošte i da povlačite sadržaj iz tih dokumenata direktno u e-poštu da biste lako delili, bez potrebe da priložite celu datoteku.

Napomena: Funkcija „Dodir“ koristi Office 365 grafikon za vršenje upita za sadržaj koji vi i vaš tim koristite iz Office 365 aplikacija i prikazuje ga u oknu dodira.

Savet: Kliknite na naslove ispod da biste videli uputstva .

 1. Na kartici Umetanje, u grupi Dodir odaberite stavku Stavka dokumenta.

  Umetanje popularnog sadržaja

  Okno Dodir prikazuje listu već viđenog sadržaja koji ste vi i vaš tim koristili iz Office aplikacija (Word, Excel, PowerPoint).

  dodirnite okno

  Ako vidite sadržaj koji želite ponovo da koristite u oknu dodira, pređite na 4. korak.

 2. Ako želite da vidite određeni sadržaj – u polju za pretragu otkucajte ključnu reč za sadržaj koji tražite i pritisnite taster Enter. Okno Dodir prikazuje listu preporuka sadržaja za ključnu reč iz Office aplikacija (Word, Excel, PowerPoint).

  Legenda

  Postoji mala legenda na dnu svakog dokumenta koji se prikazuje u oknu „Dodir“. Legenda predstavlja stvarni broj objekata, slika, SmartArt grafike, tabela, grafikona ili slajdova koji se nalaze u svakom dokumentu.

 3. Odaberite tri tačke da biste uradili nešto od sledećeg:

  Više opcija
  • Otvaranje u aplikaciji

   Aplikacija može da bude Office aplikacija kao što je PowerPoint, Word ili Excel.

   ili

  • Prikaz svih stavki

   Opcija „Prikaz svih stavki“ prikazuje sav sadržaj koji se može ponovo koristiti za izabrani dokument u oknu „Dodir“.

   ViewAll
 4. Možete da izaberete bilo koji rezultat u oknu „Dodir“ da biste prikazali sadržaj sa detaljima za ponovnu upotrebu u dokumentu na kom radite.

 5. Odaberite stavku Dodavanje slike na nekoj SmartArt grafici, objektu, slici, grafikonu, tabeli ili slajdu da biste ih dodali u dokument na kom radite.

  Dodavanje slike

  Napomena: Opciju „Dodir“ možete da koristite i iz kontekstualnog menija desnog klika. Kliknite desnim tasterom miša na potencijalnu ključnu reč koju želite da koristite za pretragu i izaberite stavku Umetanje stavke dokumenta da biste otvorili predloge sadržaja na oknu „Dodir“.

Sada imate dokument koji je kreiran tako da pronađete i ponovno korišćenje sadržaja iz preko svog tima u programu Word. Oblikovanje slike, grafikona, tabelu ili grafikon koji ste umetnuli ili Opcije rasporeda Word koristi za premeštanje slike.

 1. Na kartici Početak, u grupi Novo odaberite stavku Nova e-poruka.

  Stavka dokumenta ima novu e-poruku

  Prikazuje se prozor nove poruke.

 2. Napišite e-poruku.

 3. Ako u e-poruku želite da umetnete neki sadržaj koji ste vi ili vaš tim koristili, odaberite karticu Umetanje, a zatim stavku Stavka dokumenta.

  Outlook – nova e-poruka

  Funkcija „Dodir“ pretražuje i preporučuje personalizovan sadržaj iz aplikacija Word, Excel i PowerPoint i prikazuje ga u oknu dodira. Jednostavno zadržite pokazivač iznad nekog rezultata u oknu dodira i odaberite stavku Dodavanje slike da biste umetnuli i ponovo koristili sadržaj u e-poruci.

 4. Ako želite da vidite određeni sadržaj – u polju za pretragu otkucajte ključnu reč za sadržaj koji tražite i pritisnite taster Enter. Okno Dodir prikazuje listu preporuka sadržaja za ključnu reč iz Office aplikacija (Word, Excel, PowerPoint).

  Legenda

  Postoji mala legendu na dnu svakog dokumenta koji se prikazuje u oknu dodira. Legenda predstavlja stvarni broj objekata, slika, SmartArt grafike, tabela, grafikona ili slajdova koji se nalaze u svakom dokumentu.

 5. Odaberite tri tačke da biste uradili nešto od sledećeg:

  Više opcija
  • Otvaranje u aplikaciji

   Tako otvarate izabrani dokument u aplikaciji kao što je PowerPoint, Excel, Word.

   ili

  • Prikaz svih stavki

   Opcija „Prikaz svih stavki“ prikazuje sav sadržaj koji se može ponovo koristiti u izabranom dokumentu u oknu „Dodir“.

   ViewAll
 6. Možete da izaberete bilo koji rezultat u oknu dodira da biste prikazali sadržaj sa detaljima za ponovnu upotrebu u dokumentu na kom radite.

 7. Odaberite stavku Dodavanje slike na nekoj SmartArt grafici, objektu, slici, grafikonu, tabeli ili slajdu da biste ih dodali u e-poruku.

Napomena: Opciju „Dodir“ možete da koristite i iz kontekstualnog menija desnog klika. Kliknite desnim tasterom miša na potencijalnu ključnu reč koju želite da koristite za pretragu i izaberite stavku Umetanje stavke dokumenta da biste otvorili predloge sadržaja na oknu „Dodir“.

Takođe pogledajte

Izrezivanje slike

Prelamanje teksta oko slika u programu Word

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×