Pronalaženje i korišćenje deljenih upita (Power Query)

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Napomena: Power Query je poznat kao Preuzimanje i transformacija u programu Excel 2016. Informacije koje su ovde navedene važi za obe. Da biste saznali više, pogledajte članak Preuzmi i prenesi u programu Excel 2016.

U programskom dodatku Power Query, kad upiti se dele podaci kontrolori ili drugi korisnici preduzeća pomoću Power BI za Office 365, ove deljene upite postaju dostupne u Power BI metapodataka spremištu. Korisnici u organizaciji da pronađete i koristite ove deljene upite (ako se deli sa njima) tako što ćete koristiti opciju Pretraga na mreži u programskom dodatku Power Query da biste koristili osnovne podatke u upitima za svoju analizu podataka i izveštavanje.

Važno: Deljeni upiti može potrajati najviše pet minuta nakon što su deljene, bude dostupna preko pretrage na mreži u programskom dodatku Power Query. Ovo je zbog pretrage indeks ispravke, što može potrajati do pet minuta da biste dovršili.

Pronalaženje i korišćenje deljenih upita pomoću programskog dodatka Power Query:

 1. Prijavite se u Power BI iz programskog dodatka Power Query ako već niste prijavljeni. U programu Excel, na kartici POWER QUERY kliknite na dugme Prijavi me. U dijalogu Za prijavljivanje kliknite na Prijavljivanje, a zatim unesite informacije o nalogu organizacije koji je korišćen za upisivanje za Power BI.

  Važno: Prijavljivanje u Power BI pomoću naloga organizacije vam omogućava da pronađete i koristite upite koji se dele za korisnike u organizaciji. Možete da potražite upite koji se dele unutar organizacije u programskom dodatku Power Query ako niste prijavljeni Power bi.

 2. Na kartici POWER QUERY izaberite stavku Pretraga na mreži.

 3. Klikom na Pretraga na mreži, traka Pretraga i okno Pretraga na mreži pojavljuju se koje vam omogućavaju da odredite obim i filtriranje upit pretrage.

  Napomena: Određivanje opsega i filtriranja pretrage upita je opcionalno. Samo to vam pomaže u sužavanje pretrage da biste dobili brza rezultate. Ako ne želite da koristite parametre scoping ili filtriranja, možete direktno u polju u oknu Pretraga na mreži , otkucajte ključnu reč bez parametre sužavanje obima pretrage i pritisnite taster ENTER ili kliknite na dugme Ikona pretrage .

  1. Izaberite opseg pretrage upita u oblasti opsegapretrage trake ili sa padajuće liste u oknu Pretraga na mreži. Opcije su:

   • Sve: pretraga svi izvori uključujući upiti koje delite i upite deljene drugi korisnici unutar preduzeća. Ovo je podrazumevani izbor.

   • Moj deljeni: pretražite samo upite koji se dele tako što ćete te.

   • Organizacija: pretražite samo upite koji se dele unutar organizacije pomoću programskog dodatka Power Query.

  2. Suzite obim pretrage upita na osnovu sledećih parametara u oblasti Sužavanje obimapretrage trake:

   • Ime: suzite obim pretrage na osnovu imena upita.

   • Opis: suzite obim pretrage na osnovu opisa upita.

   • Od: suzite obim pretrage tako da daje rezultate iz upita koje deli određeni pseudonim ili korisnički nalog.

   • Izvor podataka: suzite obim pretrage tako da daje samo rezultate iz na navedenu imena osnovnog izvora podataka.

   • Poslednje izmene: suzite obim pretrage na osnovu datum poslednje izmene upit. Možete izabrati iz unapred određeni vremenski interval u padajućoj listi rasponu od danas do Prošle godine.

   • Imena kolona: suzite obim pretrage tako da daje samo rezultate iz određenih imena kolona.

   • Certifikovano: suzite obim pretrage tako da daje certifikovane upite.

    Kada izaberete stavku sužavanje obima pretrage parametar, trake Pretraga umeće ga parametar ključnu reč u polju u oknu Pretraga na mreži. Možete i ručno u polju za pretragu otkucajte ključnu reč za sužavanje obima pretrage i zatim navedite vrednost potrebne za ključne reči u polju u oknu Pretraga na mreži.

    Na primer, da biste pronašli deljene upite unutar organizacije koje sadrže reč „Uzorak” u njegovo ime, kliknite na dugme organizacije u oblasti opsega i zatim kliknite na ime u oblasti Sužavanje obimapretrage trake. Ovo postavlja opsega i umeće ga ključnu reč od name:(name) za filtriranje rezultata po imenu u polje za pretragu u oknu Pretraga na mreži .

    Dalje, otkucajte „Uzorak” za ime ključne reči kao name:(Sample), i pritisnite taster ENTER ili kliknite na dugme Ikona pretrage da biste tražili deljenih upita. Kada pretraga je u toku, možete da kliknete na x u polju za pretragu ako želite da biste zaustavili pretragu.

    Rezultati pretrage se prikazuju u oknu Pretraga na mreži.

    Okno „Pretraga na mreži“ u programskom dodatku Power Query

 4. Istorija upit pretrage koje vrši se skladišti u programskom dodatku Power Query i Nedavne pretrage možete da kliknete na traci za pretragu da biste brzo prikazali i izaberite neku od prethodnih upit pretrage.

 5. Kada postavite pokazivač miša ili kliknete na ime deljenog upita u rezultatima pretrage, videćete pregled deljenog upita u oknu sa leve strane.

  Pregled deljenog upita

  Na ekranu pregleda prikazuje snimak podataka upućuje na upit kolone u skupu podataka, poslednje izmene vremenske oznake, korisnik koji deli upit i veza ka dokumentaciji, ako obezbeđen za upit. Možete da kliknete na ime kolone u dijalogu pregled da biste prešli na kolona sa odgovarajućim podacima u pregledu.

  Napomena: Za upite deljene unutar organizacije, snimak podataka prikazuje se na ekranu pregleda, samo ako je korisnik odabrao da uključite preglede dok je prvobitno deljenje upita. Više informacija potražite u članku Deljenje upita.

  Pored toga, navedenu ključnu reč vrednosti su markirane u preliminarnoj verziji programa u pokretu ekran. Na primer, reč „uzorak” je markirana. Markiranje ključnih reči je dostupan za metapodataka deljenog upita (kao što su naslov i opis), kao i osnovnih podataka koje upućuje deljeni upit.

 6. Kliknite na dugme DODAJ u radni list da biste uvezli podatke upućuje deljeni upit u radnu svesku kao novi list. Alternativno, možete izabrati stavku FILTER & oblika da biste dodatno poboljšali referentnog podataka pre nego što uvezete ga u list.

  • Ako nemate pristup izvorima osnovnih podataka koje upućuju deljeni upit, pojaviće se dijalog koji vam omogućava da zahtevanje pristupa izvorima podataka. U dijalogu koji se pojavljuje kliknite na vezu za Zahtevanje pristupa . U zavisnosti od toga kako zahteva za pristup informacijama podešen za izvor podataka, vi ćete biti upitani da ili pošaljite e-poštu za pseudonim ili zahteva za pristup putem URL adrese. Više informacija o zahtevate pristup izvoru podataka potražite u članku Zahtevanje pristupa internim izvorima podataka. Informacije o podešavanju zahteva za pristup informacijama za izvor podataka potražite u članku Šta je to Power BI administracija?.

  • Ako osnovni podaci u deljenog upita ima kombinovane (objedinjene ili dodate) koristite više izvora podataka, moraćete da navedete nivoi privatnosti pre nego što možete da koristite osnovnog kombinovane podatke u deljeni upit. Informacije o nivoima privatnosti potražite u članku nivoi privatnosti.

Srodne teme

Deljenje upita

Prikaz i ažuriranje deljenih upita

Prikaz deljenih upita na portalu „Upravljanje podacima“

Filtriranje, oblikovanje i transformacija uvezenih podataka

Razumevanje uloge održavalaca podataka u upravljanju podacima

Pomoć za Microsoft Power Query za Excel

Šta je to Power BI administracija?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×