Pronalaženje i dodavanje grupe za distribuciju ili grupe odgovora na spisak kontakata

Office Communicator 2007 R2 vam omogućava da potražite grupe i dodate ih na spisak kontakata. U sistemu Office Communications Server 2007 R2 postoje dva tipa grupa:

Grupa za distribuciju. Grupa za distribuciju obezbeđuje praktičan mehanizam za započinjanje komunikacije sa više kontakata. U programu Office Communicator 2007 R2 možete pronaći i dodati postojeće grupe za distribuciju iz usluge domena aktivnog direktorijuma (AD DS).

Grupa odgovora. Grupa odgovora je unapred definisana grupa osoba kojima je dodeljeno upravljanje dolaznim pozivima za određeni tim ili odeljenje. Grupe odgovora predstavljaju funkciju sistema Office Communications Server 2007 R2 i vaša organizacija ih mora izričito konfigurisati da biste mogli da tražite te grupe i dodate ih na spisak kontakata. Ako vaša organizacija ima grupe odgovora, možete ih potražiti na spisku kontakata i pokrenuti poziv upućen njima. Bilo koji agent koji je dodeljen grupi odgovora može odgovoriti na poziv. Communicator pravi razliku između grupa odgovora i grupa za distribuciju tako što prikazuje ikonu prisutnosti i ikonu grupe odgovora pored grupe odgovora.

U okviru ove teme

Pronalaženje i dodavanje grupe za distribuciju ili grupe odgovora

Šta se dešava kada grupu za distribuciju ili grupu odgovora dodate na spisak kontakata?

Pronalaženje i dodavanje grupe za distribuciju ili grupe odgovora

  1. U polje Pretraga otkucajte ime za prikaz ili e-adresu grupe za distribuciju ili grupe odgovora. Communicator podrazumevano navodi sve podudarne korisnike i grupe iz AD DS.

  2. Ime grupe prevucite iz polja Rezultati pretrage na spisak kontakata programa Communicator. Grupu za distribuciju ili grupu odgovora ne možete prevući u postojeću grupu.

Vrh stranice

Šta se dešava kada grupu za distribuciju ili grupu odgovora dodate na spisak kontakata?

Kada grupu za distribuciju koja sadrži osobe iz vašeg preduzeća dodate na spisak kontakata programa Communicator, svakom kontaktu iz grupe podrazumevano se dodeljuje nivo pristupa Preduzeće. Kontaktima izvan vašeg preduzeća podrazumevano se dodeljuje nivo pristupa Javno. Nivoi pristupa omogućavaju vam da kontrolišete količinu i tip informacija o prisutnosti koje su dostupne drugima. Više informacija o nivoima pristupa potražite u odeljku Kontrola pristupa informacijama o prisutnosti.

Napomena : Ako je grupa za distribuciju u vašem spisku kontakata uklonjena iz AD DS, nećete moći da razvijete grupu nakon osam sati od trenutka brisanja. Međutim, grupa za distribuciju će još 24 časa nakon brisanja biti dostupna u funkciji za pretraživanje programa Office Communicator.

Kada grupu odgovora dodate na spisak kontakata, Communicator pored nje prikazuje ikonu prisutnosti i dugme za pozivanje. Možete kliknuti na dugme za pozivanje i grupi odgovora uputiti Communicator poziv.

Vrh stranice

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×