Pronalaženje arhiviranih stavki

Pronalaženje arhiviranih stavki

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Ovaj članak je poslednji put ažurirana 23 februara 2016, na osnovu povratnih informacija klijenata.

Možda ćete proći vreme kada je potrebno da pretražujete stavke u Outlook datoteke sa podacima. Ovaj članak opisuje kako da biste pronašli stavke i rešavanje problema za pretragu.

Redigovanje arhivirane stavke

Podrazumevano, automatsko arhiviranje u programu Outlook redovno uklanja stara i istekle stavke iz fascikle. Ovo će vam pomoći da upravljate prostora u poštanskom sandučetu radi ili na serveru pošte koristite.

Možete da podesite automatsko arhiviranje da premestite ili kopirate stare stavke u fascikli naznačenu arhive ili da biste automatski Izbriši stavke. Ako ne možete da izbrišete arhivirane stavke, ostaće dostupne u fasciklu "Arhiva".

Preuzimanje arhivirane stavke

Da biste videli šta postavke automatskog arhiviranja i lokaciju su i uputstva da biste isključili automatsko arhiviranje, pogledajte članak automatsko premeštanje ili brisanje stavki pomoću automatskog arhiviranja.

 1. U programu Outlook na računaru (Outlook 2016, Outlook 2013, Outlook 2010), odaberite stavku Početak > nove stavke > još stavki > Outlook datoteke sa podacima.

  Odaberite stavke „Nove stavke“ > „Još stavki“ >„Outlook datoteka sa podacima“.

 2. Odaberite datoteku koja se zove arhiviranje (ili ime koje ste naveli arhivirane datoteke).

  Odaberite datoteku pod imenom „arhiva”.

 3. Razvijte datoteku arhive u oknu za navigaciju programa Outlook da biste videli potfascikle u njoj. Kliknite na svaku potfasciklu da biste videli sadržaj.

  Razvijte datoteku arhive u oknu za navigaciju da biste videli potfascikle ispod njega.

 4. Da biste pronašli određene e-pošte, koristite Trenutnu pretragu u programu Outlook ili Windows Search.

 5. Ako želite da uvezete arhivirane stavke u prijemnom poštanskom sandučetu, pratite uputstva za uvoza .pst datoteke. Ime datoteke da biste uvezli je „arhiviranje” i da uvezete u nalog trenutnog e-pošte.

Ako ne vidite arhiviranu e-poruke

Napomena : Arhiviranje Outlook datoteke sa podacima (.pst) prikazuje iste struktura fascikli kao datoteku da arhivira. Ako fascikla je prazna u arhivi, to znači da nema stavki arhiviranih tu fasciklu.

Ako pratili iznad uputstva da biste preuzeli arhiviranu e-pošte, ali i dalje ne možete da ih vidite, proverite koje postavke su za automatskom arhiviranju e-pošte.

 1. U programu Outlook na računaru (Outlook 2016, Outlook 2013, Outlook 2010), odaberite datoteku.

  U programu Outlook 2010 odaberite karticu „Datoteka“.

 2. Odaberite stavku Opcije.

 3. Odaberite stavku Više opcija > postavke automatskog arhiviranja.

  Odaberite stavku više opcija, a zatim odaberite postavke automatskog arhiviranja.

  Napomena : Ako ne vidite postavke automatskog arhiviranja, automatsko arhiviranje nije omogućena za vašu organizaciju.

 4. Imajte u vidu koliko često se se arhiviraju e-poštu i da li datoteku arhive je koji se izbrisali nakon određenog vremenskog perioda. Na osnovu ovih postavki, trebalo bi da postoji e-pošte u fasciklu "Arhiva"?

  Ovo je gde možete da izaberete opcije za automatsko arhiviranje.

 5. E-adresa su se arhiviraju na lokaciju na listi u Premesti stare stavke u.

Gde se arhiviraju moju e-porukama?

Outlook 2016, Outlook 2013, Outlook 2010: novi arhiviranje datoteke sačuvane su na sledećim lokacijama:

 • Windows Vista i Windows 7, 8, i 10   disk jedinica: \Users\korisnik\Documents\Outlook Files\archive.pst

 • Operativnom sistemu Windows XP   disk jedinica: \Documents and Settings\korisnik \Local Data\Microsoft\Outlook\archive.pst

Starije verzije programa Outlook: arhiviranje datoteka će biti sačuvana na sledećim lokacijama:

 • Windows 7 i Windows Vista   disk jedinica: \Users\korisnik\AppData\Local\Microsoft\Outlook\archive.pst

 • Operativnom sistemu Windows XP   disk jedinica: \Documents and Settings\korisnik \Local Data\Microsoft\Outlook\archive.pst

Sve poruke, kontakt informacije, kalendare i druge podatke koje ste kreirali u Microsoft Outlook se čuvaju u vaš datoteka ličnih fascikli (.pst) ili ako koristite Microsoft Exchange Server nalog, na Exchange serveru u vašoj organizaciji. Outlook obezbeđuje za arhiviranje funkciju da očistite fasciklama koje se često koriste starije verzije sadržaja koji vam nije potrebna, ali ne želite da izbrišete. Možete da imate ovo automatski automatsko arhiviranjeili možete takođe da arhivirate ručno onako kako vam odgovara.

Dok arhivirane sadržaj se više ne pojavljuje u fasciklama koje često koristite, možete da i dalje pristup i preuzeli te stavke ako želite da vratite u prethodno stanje taj sadržaj.

Napomene : 

 • Neka preduzeća da nametne ograničenja veličine naloga poslovne e-pošte, koji mogu biti uzroke tako što ćete arhiviranje. Po istom principu, arhivirane datoteke često mora da ostane dostupna, u slučaju da usaglašenost zahteva vratiti u prethodno stanje.

 • Outlook ne može da arhivira trenutne ili aktivne datoteke. Na primer, periodični sastanak ne može da se arhivira osim ako su sva pojavljivanja sastanka u prošlosti. Bilo koji planirani ponavljanja sastanka u budućnosti da biste označili da trenutna stavka i zato ne može da se arhivira.

Korišćenje trenutne pretrage za pronalaženje stavki

 • Indeksiranje datoteka sa podacima možda neće biti dovršena. Indeksiranje je šta omogućava funkcije "trenutno pretraživanje" da biste brzo pronašli stavke.

  Napomena : Kada prvi put pokrenete pomoću trenutne pretrage, Outlook mora da indeksirate datoteke sa podacima za pružanje brz i potpune rezultate pretrage. Ovaj proces može potrajati nekoliko minuta.

 • Koje su u potrazi za (metod šifrovanja) Obriši potpisane poruke koje su i pretražujete datoteka ličnih fascikli (.pst) ili datoteke (.ost) datoteke vanmrežne fascikle za ove stavke.

  Napomena : To može doći ako koristite Windows Desktop Search (WDS) ili Outlook (Trenutna pretraga ili više opcija traženja) da biste pretražili poruke.

  Pogledajte članak rešavanje problema Obriši potpisane poruke.

Proverite da li mogu da budu indeksirane Outlook datoteke sa podacima

Outlook indeksira sledeće datoteke sa podacima:

 • Datoteke ličnih fascikli (.pst)

 • Datoteke vanmrežne fascikle (.ost)

Ovo uključuje Microsoft Windows Live Mail, IMAP i POP naloge e-pošte. Ako koristite Microsoft Exchange nalog (mnogo više zajednički u poslovnih sistema e-pošte od za kućnu ili ličnu nalog), morate biti povezani sa serverom usluga Exchange i koristite Keširani režim Exchange servera za trenutnu pretragu da biste indeksira poruke. Keširani režim Exchange servera koristi datoteku vanmrežne fascikle (.ost) za čuvanje informacija na vašem računaru. Da biste proverili koje datoteke sa podacima koji se indeksirane, uradite sledeće:

 1. U meniju Alatke postavite pokazivač na stavku Trenutna pretraga, a zatim izaberite stavku Opcije pretrage.

  Alternativno, kliknite na strelicu u oknu za Trenutno pretraživanje , a zatim u meniju izaberite stavku Opcije pretrage .

 2. U okviru indeksiranja, proverite da li datoteke sa podacima koje želite da uključite u pretragu su izabrana na listi Indeksiraj poruke u ovim datotekama sa podacima .

Proverite da li je indeksiranje dovršeno

Da biste proverili status indeksiranja, uradite sledeće:

 1. U meniju Alatke , postavite pokazivač Trenutnu pretragui zatim kliknite na dugme Status indeksiranja.

  Alternativno, kliknite na strelicu u oknu za Trenutno pretraživanje , a zatim u meniju izaberite stavku Status indeksiranja .

 2. Uverite se da je dijalog prijavljuje 0 preostalih stavki. Ako niste, indeksiranja ne dovrši i treba da biste završili pre svih Outlook stavki može da se pretražuje.

Indeksiranje Status prijavljuje „0 preostalih stavki”, ali rezultati pretrage nisu ispravne

Ako je Status indeksiranja prijavljuje 0 preostalih stavki , a trenutno pretraživanje još uvek ne vraća ispravne rezultate pretrage, izađite iz programa Outlook i ponovo pokrenite računar. Kada ponovo pokrenete Outlook, uverite se da Outlook indeksira stavke iz ispravno tako što ćete uraditi sledeće:

 1. U meniju Alatke , postavite pokazivač Trenutnu pretragui zatim kliknite na dugme Status indeksiranja.

  Alternativno, kliknite na strelicu u oknu za Trenutno pretraživanje , a zatim u meniju izaberite stavku Status indeksiranja .

 2. Uverite se da je broj stavki u dijalogu Status indeksiranja povećao. Ako broj nije povećao moraju da čekaju dok se ne dovrši indeksiranja za rezultate.

Da ponovo pokrenuti računar, a trenutno pretraživanje još uvek ne vraća ispravne rezultate

Ako ne dobijate rezultate nakon ponovnog pokretanja, sledeći korak je da se ponovo napravi katalog pretraživanja. Katalog pretraživanja je datoteka gde sve stavke iz programa Outlook i Microsoft Windows će biti indeksirane. Da biste ponovo napravili katalog pretraživanja, uradite sledeće:

 1. Izađite iz programa Outlook.

 2. U operativnom sistemu Microsoft Windows kliknite na dugme Start i izaberite stavku Kontrolna tabla.

 3. Uradite nešto od sledećeg:

  • Operativni sistem Windows Vista     Kliknite na dugme Održavanje sistema, a zatim kliknite na dugme Opcije indeksiranja.

   Napomena : U klasičnom prikazu dvaput kliknite na Opcije indeksiranja.

  • Microsoft Windows XP     U odeljku Takođe pogledajte, izaberite stavku Ostale opcije kontrolne table, a zatim kliknite na dugme Opcije indeksiranja.

   Napomena : U klasičnom prikazu dvaput kliknite na Opcije indeksiranja.

 4. Izaberite stavku Napredno.

 5. Kliknite na dugme ponovo napravi.

 6. Ponovo pokrenite Outlook.

Rešavanje problema sa Obriši potpisane poruke

Ako su Obriši potpisane poruke uskladištene u datoteke ličnih fascikli (.pst) ili sa datoteke vanmrežne fascikle (.ost), Outlook trenutnu pretragu (i Windows Desktop Search) nećete moći da biste ga pronašli. Način na koji Outlook šifruje ili „pakete”, telo teksta poruke kada prijavljeni pomoću tehnologije za šifrovanje Obriši znak prikazuje tekst poruke papirne.

Više informacija o potpisivanje i šifrovanje tehnologiju, pogledajte članak Razumevanje javni ključ šifrovanja.

Međutim, da koristite sledeće korake da biste saznali da li lokaciju datoteke je deo problem.

 1. Utvrdite da li pretražujete .pst ili .ost.

  Kako?

  1. U prijemnom poštanskom sandučetu, kliknite na jednu strelicu pored polja za Pretragu sve stavke pošte .

  2. Kliknite na dugme Opcije pretrage.

  3. U odeljku indeksiranja , pogledajte članak ako su izabrani u sledećim poljima za potvrdu:

   • Lične fascikle

   • Poštansko sanduče - < ime >

 2. Ako mislite da su poruke uskladištene u drugim datotekama sa podacima osim .pst datoteke ili na .ost, opozovite izbor u poljima za potvrdu (ako je potrebno) i ponovo pokušajte da izvršite pretragu.

Ako tražite datoteku sa podacima osim .pst datoteke ili je .ost, kao i Trenutna pretraga i dalje ne možete da pronađete poruke, pogledajte članak ako imate Outlook nalog e-pošte podešen da koristi keširani režim Exchange servera. Ako je tako, isključite keširani režim razmenjivati i ponovo pokušajte da izvršite pretragu.

Kako?

 1. U meniju Alatke izaberite stavku Postavke naloga.

 2. Na kartici e-pošte , kliknite na Exchange nalog, a zatim kliknite na dugme Promeni.

 3. U okviru Microsoft Exchange server, opozovite izbor u polju za potvrdu Koristi keširani režim Exchange servera .

 4. Izađite iz programa Outlook i ponovo ga pokrenite.

Kada je isključen keširani režim Exchange servera, ako i dalje ne dobijate rezultate pretrage, što ste očekivali, pokušajte da koristite različite Outlook profil. Ako nemate podesili drugi profil, možete da ga kreirate. U svakom slučaju, morate da biste isključili keširani režim Exchange servera kao što je opisano u prethodnom postupku.

Kopirajte sve stavke sa arhivirane lokacije

Arhivirane stavke možete da kopirate u njihove prvobitne fascikle – na primer, iz arhivirane prijemnog poštanskog sandučeta u trenutnom prijemno poštansko sanduče – ili u novu fasciklu u koju ste odredili.

 1. U meniju datoteka izaberite stavku Uvoz i izvoz da biste otvorili čarobnjaka za izvoz i uvoz.

 2. Izaberite stavku Uvoz iz drugog programa ili datoteke, a zatim kliknite na dugme Dalje.

 3. Izaberite stavku Datoteka ličnih fascikli (.pst), a zatim kliknite na dugme dalje.

  Važno : Ako Ne možete da pronađete .pst datoteku, možda je skrivena i potrebno je da prikažete lokaciju datoteke pre nego što nastavite na sledeći korak.

 4. U polju datoteka za uvoz promenite podrazumevano ime datoteke u istaknute putanju iz backup.pst u ime arhive datoteke koju uvozite iz. Ili kliknite na dugme Pregledaj da biste pronašli datoteku koju želite da uvezete iz.

 5. Navedite kako želite da Outlook upravlja duplirane stavke u okviru Opcije.

 6. Kliknite na dugme Dalje.

 7. Izaberite fasciklu iz koje uvozite. Potvrdite izbor u polju za potvrdu Uključi potfascikle ako uvozite fascikla ima potfascikle koje želite da uvezete kao i.

 8. Izaberite jednu od opcija odredište:

  • Uvoz stavki u trenutnu fasciklu - ovo uvesti podatke u fasciklu trenutno izabrana.

  • Uvezi stavke u istu fasciklu u - uvesti ovo podatke u odredišnu fasciklu sa istim imenom kao izvorne fascikle, primer iz prijemnog poštanskog sandučeta u prijemno poštansko sanduče.

 9. Kliknite na dugme Završi.

Ne mogu da pronađem moje .pst datoteke

Arhiviranje datoteka je poseban tip datoteke sa podacima, u datoteku ličnih fascikli (.pst). Kada prvi put arhiviranje pokreće, Outlook kreira datoteku arhive automatski na sledećim lokacijama:

 • Operativni sistem Windows Vista     C:\Users\YourUserName\AppData\Local\Microsoft\Outlook\Archive.pst

 • Microsoft Windows XP     C:\Documents and Settings\YourUserName \Local Data\Microsoft\Outlook\Archive.pst

Ako ne vidite Local Settings ili lokalnoj fascikli, možda su skrivene. Da biste prikazali skrivene .pst datoteke, dovršite korake za operativni sistem koji koristite.

Windows 7 i Windows Vista

 1. Kliknite na dugme Start, a zatim izaberite stavku Kontrolna tabla.

 2. Izaberite stavku izgled i personalizacija.

  Napomena : Ako koristite Kontrolna tabla klasični prikaz, kliknite dvaput na stavku Opcije fascikle, a zatim se vratite na 4 pod Kopirajte sve stavke sa arhivirane lokacije.

 3. Izaberite stavku Opcije fascikle.

 4. Na kartici Prikaz , u okviru postavki Više opcija , u okviru datoteke i fascikle, u okviru stavke skrivene datoteke i fascikle, izaberite stavku Prikaži skrivene datoteke i fascikle.

Windows XP

 1. Kliknite na dugme Start, a zatim izaberite stavku Kontrolna tabla.

 2. Izaberite stavku Opcije fascikle.

  Dijalog „Opcije fascikle“

 3. Na kartici Prikaz izaberite opciju Prikaži skrivene datoteke i fascikle .

Premeštanje pojedinačnih stavki sa arhivirane lokacije

 1. U meniju Izaberite kliknite na Listi fascikli, kliknite na Fascikle arhive (ili ime koje ste koristili za lokaciju arhive).

 2. Izaberite fasciklu koja sadrži stavke koje želite da premestite.

 3. Izaberite stavke koje želite da premestite, a zatim ih prevucite u njihove originalne fascikle na Listi fascikliili u drugu fasciklu.

Napomena : Ako dobijete poruku o grešci „.pst datoteke je već u upotrebi”, možda veličinu ili oštećenja problema sa .pst datoteku. Alatka za popravljanje prijemnog poštanskog sandučeta programa Outlook da otklonite mnoge od ovih problema. Kada prođete alatku, pokušajte ponovo vraćanja datoteka.

Srodne teme

Saznajte više o Outlook profila
Prebacivanje na drugi profil e-pošte u Outlook
Kreiranje novog profila e-pošte
Pravljenje rezervne kopije, vraćanje u prethodno stanje, ili brisanje stavki pomoću automatskog arhiviranja
Arhiviraj stavke ručno
Pronašli arhivirane stavke
otvorene i pronašli stavke u arhivi za Outlook za Mac 2011

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×