Pronađite WordArt alatke

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Dostupne u starijim verzijama programa nekoliko Office sa alatkama Crtanje zamenjen kartici na traci Alatke za crtanje . Na traci je dizajniran da biste brže pronašli komande koje su vam potrebne za dovršavanje zadatka.

Komande su organizovane u logičkim grupama u okviru kartice, kao što su grupa " Ostava " na kartici " Početak ". Svaka kartica odnosi se na tip aktivnosti, kao što su pisanje ili dizajniranje stranice. Da biste smanjili nebitna e-pošta, neke kartice se pojavljuju samo po potrebi. Na primer, kartica " Alatke za crtanje " se pojavljuje samo kada izaberete oblika, linije ili drugi crtež. Ako izaberete stavku isključili crtež, nestaće karticu Alatke za crtanje .

Uvek mogu da se tako što ćete kliknuti dvaput na liniju, oblik ili drugi crtež. Kad umetnete oblik ili linija, pojavljuju se dodatne kartice koje sadrže oblikovanja i efekata prethodno nalazi na traci za crtanje , zajedno sa dodatnim nove funkcije kao što su Brzi stilovi.

Da biste uradili većinu zadataka koje možete izvršiti pomoću traci sa alatkama za Crtanje (kao što su Umetanje oblika, nacrtati liniju, ili Dodavanje WordArt, izaberete opciju u grupi Ilustracije ili grupa " tekst ", na Umetanje kartica na traci.

Slika trake programa Excel

Grupa " Ilustracije " na kartici " Umetanje " kao što se vidi u programu Excel.

Text group on the Insert tab in Word

Grupa " tekst " na kartici " Umetanje " u programu Word

Drugi zadaci obavljaju pomoću Alatke za crtanje kartice kad kreirate linija, oblika ili WordArt.

Drawing Tools ribbon tab

CrtanjekarticuAlatke kao što se vidi u Word.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×