Pronađite OneDrive datoteke i radite sa njima u operativnom sistemu iOS

Pronađite OneDrive datoteke i radite sa njima u operativnom sistemu iOS

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Koristite aplikaciju OneDrive za čuvanje, premeštanje, otpremanje ili preuzimanje datoteka i fotografija.

Dodavanje fotografije ili video zapisa

 1. U aplikaciji OneDrive dodirnite stavku Dodaj Ikona „Dodaj“ u aplikaciji OneDrive za iOS na vrhu ekrana.

 2. Zatim dodirnite opciju za pravljenje fascikle, snimanje fotografije ili video zapisa odnosno otpremanje postojeće stavke.

  Snimak ekrana menija „Dodavanje“ u aplikaciji OneDrive za iOS

  • Ako odaberete da snimite fotografiju ili Video, otvara se vaš uređaj kamere aplikacije. Može biti zatraženo da li želite OneDrive da pristupite kameru – tapnite na dugme da da biste dozvolili slika sačuvati u OneDrive.

  • Ako Odaberete postojećedodirnete, veze pojavljuju fotografije aplikaciju na uređaju. Pronađite slike koje želite da otpremite, izaberite ih, a zatim na gornjoj traci dodirnite gotovo.

Kreiranje fascikle

Fascikle možete da dodate u prikaz Datoteke ili u bilo koju drugu fasciklu u usluzi OneDrive.

 1. U prikazu ili fasciklu koju želite da se nova fascikla, dodirnite stavku Dodaj Ikona „Dodaj“ u aplikaciji OneDrive za iOS na vrhu ekrana, a zatim dodirnite Kreiraj fasciklu.

 2. U okviru ime fascikle, dodirnite kom piše „Nova fascikla” i otkucajte željeno ime za fasciklu, zatim dodirnite stavku Kreiraj.

Premeštanje datoteka u drugu OneDrive fasciklu

 1. Izaberite datoteke koje želite da premestite, dodirnite više Ikona "još" u aplikaciji OneDrive za iOS na dnu ekrana, a zatim dodirnite stavku Premesti.

  Savet : Fascikle, kao i pojedinačne datoteke, možete da premestite u drugu fasciklu.

 2. Pojavljuje se lista Datoteke. Dodirnite fasciklu u koju želite da premestite datoteke, a zatim stavku Premesti.

Savet : Da biste napravili novu fasciklu za ove premeštene datoteke, u dnu liste Datoteke dodirnite stavkuNova fascikla. Unesite ime za novu fasciklu, a zatim dodirnite stavku Napravi.

Preuzimanje fotografije ili video zapisa iz usluge OneDrive na uređaj

Napomena : Možete da preuzimate samo jednu po jednu fotografiju.

 1. Izaberite fotografiju, a zatim u dnu ekrana dodirnite stavke Deli > Sačuvaj fotografiju.

  OneDrive preuzimanje

 2. Pronađite preuzetu fotografiju u fascikli „Snimci kamere“ na uređaju.

Pronalaženje tražene datoteke

Možete da pretražujete tekst unutar datoteka, pa čak i fotografija. U vrhu bilo kog prikaza datoteke dodirnite polje Pretraga, a zatim otkucajte frazu za pretragu.

Savet : Pretraga uključuje samo sadržaj fascikle koje ste otvorili – na primer, ako fasciklu pod imenom poslovnih dokumenata se otvara, pretrage će izgledati samo kod datoteke u fascikli poslovne dokumente. Da biste pretražili sve OneDrive datoteke, koristite pretragu u prikazu datoteke .

Spasavanje datoteke iz korpe za otpatke

Datoteke izbrisane iz aplikacije OneDrive čuvaju se u OneDrive korpi za otpatke 30 dana. Datoteke možete da vratite u OneDrive pre isteka tog perioda ili da ih trajno izbrišete iz usluge OneDrive.

 1. Dodirnite ikonu osoba Ikona „Osoba“ u aplikaciji OneDrive za iOS na vrhu ekrana, dodirnite ikonu informacija Ikona "informacije" u aplikaciji OneDrive za iOS pored naloga koji koristite, a zatim dodirnite Prikaz korpe za otpatke.

 2. U prikazu Korpa za otpatke izaberite datoteke koje želite da vratite.

 3. Da biste datoteke vratili u OneDrive, dodirnite stavku Vrati Vraćanje datoteka u prethodno stanje u usluzi OneDrive . Da biste trajno uklonili datoteke, dodirnite stavku Izbriši Brisanje datoteka u usluzi OneDrive .

Deljenje datoteke

U aplikaciji OneDrive dodirnite polje za potvrdu pored datoteka ili fascikli koje želite da delite i dodirnite stavku Deli OneDrive deljenje .

Deljenje u usluzi OneDrive

Napomena : Ako želite da se datoteka deli tako da bude samo za čitanje, dodirnite stavku Samo za prikaz pre nego što odaberete način deljenja.

Ako želite da delite sa velikim brojem osoba, na primer putem društvenih medija ili objave na blogu, izaberite stavku Kopiraj vezu.

Ako želite da delite sa nekoliko određenih osoba, izaberite stavku Pozovi osobe, E-pošta ili Pošalji datoteku.

Kopirajte vezu

 1. Dodirnite stavke Deli > Kopiraj vezu. OneDrive pravi URL za datoteke i smešta ga u ostavu uređaja.

 2. Idite na mesto na koje želite da dodate vezu, kao što su blog, veb stranica ili objava na društvenim medijima i nalepite je.

Pozivanje ljudi da dele

 1. Dodirnite stavke Deli > Pozovi osobe.

 2. Na tabli Pozivanje osoba, u odeljku Deljenje sa unesite željene e-adrese. Dodirnite stavku Dodaj kontakt Dodavanje primaoca da biste dodali primaoce sa liste kontakata.

 3. Ako želite da primaoci imaju mogućnost da dodaju promene ili uređivanja, u okviru „Opcije“ uključite opciju Dozvoli uređivanje?. Isključite je da bi datoteka primaocima bila samo za čitanje.

 4. Dodirnite stavku Dodaj. Primaoci dobijaju e-poruku sa vezom ka dokumentu.

Napomena : Zapamtite da svi koji imaju vezu mogu da otvore, preuzmu i sačuvaju dokument, kao i da proslede vezu.

Slanje veze putem e-pošte

 1. Dodirnite stavke Deli > E-pošta u programu Outlook.

  Ako nemate Outlook za iOS na uređaju, dodirnite stavke Deli > Pošta, a zatim koristite iOS aplikaciju e-pošte ili odaberite drugu aplikaciju koju želite da koristite.

 2. Otvara se e-poruka koja sadrži vezu do datoteka koje delite. Unesite adrese osoba sa kojima želite da delite, dodajte napomenu ako želite, a zatim pošaljite poruku.

Prilaganje datoteke e-poštom

 1. Dodirnite stavke Deli > Pošalji datoteku.

  Savet : Deljenje u vidu priloga funkcioniše samo za pojedinačne datoteke. Ako želite da delite više datoteka ili fasciklu, koristite opciju Pozovi osobe ili Kopiraj vezu.

 2. Izaberite aplikaciju koju želite da koristite za e-poruku i dodirnite.

 3. Otvara se e-poruka sa datotekom koju delite u vidu priloga. Unesite adrese osoba sa kojima želite da delite, dodajte napomenu ako želite, a zatim pošaljite poruku.

Dodatna pomoć za OneDrive

U aplikaciji OneDrive na telefonu, prodrmajte uređaj da biste dobili pomoć ili delili povratne informacije o usluzi OneDrive. Na drugim uređajima, potražite pomoć slanjem e-poruke timu za podršku usluge OneDrive.

Pogledajte još stranica podrške za OneDrive.

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×