Pronađeni su zlonamernog makroa

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Ovaj dijalog se pojavljuje ako antivirusni softver na vašem računaru obaveštava da je Office aplikacija koje programa Visual Basic for Applications (VBA) makroe u dokumentu radnje koje određuje antivirusnog softvera koji su zlonamernog.

AMSI integracija sa sistemom Office

Antimalware skeniranje interfejs (AMSI) funkcija je dostupna u operativnom sistemu Windows počevši od operativnog sistema Windows 10. Ova funkcija omogućava aplikacije koje rade na sistemu da prenose informacije o ponašanje skripti pokrenut u aplikaciji antimalware Services pokrenut na računaru koji podržavaju AMSI interfejs. Antivirusni softver zatim obaveštava Office ako šare radnji prikazuje štetnih pre nego što Office izvršava kôd makroa.

Ako antivirusnog softvera koji ukazuje na to da su makroi izvršava zlonamerne radnje, Office će prikazati ovaj dijalog korisniku, a zatim obustavljanje Office proces bez izvršavanja zlonamernog uputstva da biste se uverili da korisnik ostaje bezbedni.

Ako vidite ovaj dijalog...

  1. To je verovatno da otvori datoteku pokušavao da izvrši kôd koji se podudaraju sa modelu koji antivirusni softver smatraju zlonamernim.

  2. Ako Office datoteke je nepravilno prijavljeni kao zlonamernog, možete da premestite datoteke na lokaciju koja je deo funkcije pouzdane lokacije u sistemu Office, Dodaj trenutnu lokaciju datoteke u pouzdane lokacije ili imate VBA makroi u dokumentu koji je digitalno c odu prijavljeni.  Za više informacija pogledajte: Dodavanje, uklanjanje, ili promena pouzdane lokacije.

  3. Ako dokument je i dalje prijavljeni kao zlonamernog nakon što neku od radnji u koraku 2, možete da imate postavku za skup funkcija malver Runtime skeniranje da biste proverili valjanost sve dokumente bez obzira na to pouzdanost. Možete da konfigurišete AMSI skeniranje pomoću isključivanja u smernica grupe. Pogledajte ispod za informacije o korišćenju smernica grupe da biste upravljali ovu funkciju.

Postavke za malver Runtime skeniranje funkcija

Podrazumevano, Office će omogućiti malver Runtime skeniranje za VBA makroi pokrenut u dokumentima.

Izuzetak je za dokumente koji imaju potpunu pouzdanost preko jednog od sledećih metoda:

Ovo ponašanje se može da kontrolišu smernice grupe. U smernice grupe uređivač idite na Microsoft Office 2016 predložak i u okviru Bezbednosne postavke trebalo bi da pronađete skeniranje VBA makroi u toku rada.

Ako se nalazite u poslovnom okruženju, moraćete da se obratite administratoru da biste promenili ovu postavku.

Takođe pogledajte

Najbolje prakse za zaštitu od virusa

Zaštita od pretnji u usluzi Office 365

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×