Promenite prored između koordinatne mreže i druge postavke koordinatne linije

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Linije koordinatne mreže pomažu vam dati vizuelne znakove kada oblikujete u sistemu Office. U programima PowerPoint i Word, promenite neke od opcija za prored koordinatne mreže. U programu PowerPoint, možete da promenite samo pomacima merenja koordinatne mreže, što vam omogućava da prilagodite preciznosti poravnanje objekta. U programu Word, možete da promenite razmak između linija koordinatne mreže, što je prikazano na stranici tako što ćete prilagoditi horizontalni i vertikalni razmak.

PowerPoint

 1. U normalnom prikazu, kliknite desnim tasterom miša na praznu oblast ili margina slajda (ne čuvar mesta), a zatim kliknite na dugme koordinatna mreža i vođice.

 2. U okviru Postavke koordinatne mreže, unesite mere koju želite na listi razmak .

Savet: Ako želite da ove postavke budu podrazumevane postavke za sve prezentacije, kliknite na dugme Postavi kao podrazumevano.

Da biste promenili ili opozvali ove postavke, ponovite ove korake. Da biste isključili linije koordinatne mreže, pogledajte članak Prikazivanje ili skrivanje linija koordinatne mreže u programu Word, PowerPoint ili Excel.

Ako želite da promenite merne jedinice u programu PowerPoint, pogledajte članak Promena mernih jedinica lenjira iz inča u centimetre.

Word

 1. Na kartici raspored ili Raspored na stranici , u grupi Rasporedi kliknite na dugme Poravnaj, a zatim kliknite na dugme Postavke koordinatne mreže.

 2. Uradite nešto od sledećeg:

  • Da biste naveli horizontalni razmak, u okviru Postavke koordinatne mreže, unesite mere koju želite na listi horizontalni razmak .

  • Da biste naveli vertikalni razmak, u okviru Postavke koordinatne mreže, unesite mere koju želite na listi vertikalni razmak .

  • Da biste proširili crtanje koordinatne mreže na ivicu dokumenta, u okviru Početak koordinatne mreže, opozovite izbor u polju za potvrdu koristi margine .

  • Da biste prikazali samo neke linije koordinatne mreže, u okviru Prikaži koordinatne mreže, potvrdite izbor u polju za potvrdu Prikaži linije koordinatne mreže na ekranu , a zatim kliknite na dugme broj koordinatne linije koje želite da prikažete u na vertikalne svaki ili horizontalne svaki liste.

Da biste promenili ili opozvali ove postavke, ponovite ove korake. Da biste isključili linije koordinatne mreže, pogledajte članak Prikazivanje ili skrivanje linija koordinatne mreže u programu Word, PowerPoint ili Excel.

Savet: Ako želite da ove postavke budu podrazumevane postavke za sve dokumente, kliknite na dugme podrazumevani.

Takođe pogledajte

Prikaz ili skrivanje linija koordinatne mreže u programima Word, PowerPoint ili Excel

Promena mernih jedinica lenjira u programu PowerPoint iz inča u centimetre

Kačenje grafikona, slika i objekata za koordinatnu mrežu kako biste ih poravnali ili oblikovali

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×