Promenite poravnavanje teksta, uvlačenje i razmak u programu PowerPoint za Mac

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Da biste tekst na slajdovima lakšim za čitanje, možete da promenite uvlačenje od redova teksta, promena horizontalnog poravnavanja teksta i promenite vertikalni razmak između redova teksta i između pasusa u prezentaciji PowerPoint .

Napomena: Ako radite sa znakovima za nabrajanje ili numerisane liste, pogledajte članak rad sa znakovima za nabrajanje i numerisanih lista u programu PowerPoint za Mac.

Prilagodite uvlačenje pasusa

 • Da biste uvukli prvi red pasusa, postavite kursor ispred prve reči u red, a zatim pritisnite taster TAB. Ili kliknite na dugme Još uvlačenje Uvlačenje dugme "još" u grupi " pasus " na kartici " Početak ".

  Da biste uklonili uvlačenje, pritisnite taster DELETE, ili kliknite na dugme Uvlačenja manje Manje uvlačenje dugme u grupi " pasus " na kartici " Početak ".

 • Da biste prilagodili uvlačenja pomoću lenjira, izaberite tekst koji želite da promenite, a zatim uradite nešto od sledećeg:

  • Da biste uvukli prvi red, na horizontalnom gornjem lenjiru prevucite označivač Uvlačenja prvog reda gde želite da počne tekst.

   Označivač uvlačenja prvog reda

  • Da biste kreirali Izvučeni red, u kojoj svi redovi pasusa uvučeni su više od prvog reda, prevucite označivač Izvučeni željeno uvlačenje da biste počeli.

   Označivač za Izvučeni red

 • Za više informacija ugođen opcije uvlačenje pasusa, kliknite na dugme Oblikovanje > pasus, a zatim napravite prilagođavanja na kartici uvlačenja i razmaci u okviru uvlačenje.

Prilagodite poravnavanje pasusa

Da biste promenili horizontalno položaja teksta:

 1. Izaberite tekst koji želite da promenite.

 2. Na kartici Početak , u grupi pasus izaberite stavku Poravnaj levo, Centriranje teksta, Poravnaj desnoili Obostrano poravnavanje teksta Horizontalno poravnavanje dugmadi .

  Ili kliknite na dugme Još uvlačenje Uvlačenje dugme "još" ili Manje uvlačenje Manje uvlačenje dugme da biste dodali ili promenili uvlačenje na ceo pasus.

Napomena: Možete da promenite i horizontalno poravnanje tako što ćete kliknuti na dugme Oblikovanje > pasus i odabrati stavku poravnavanje u okviru Opšte postavke.

Prilagodite vertikalni razmak

Da biste promenili vertikalni razmak iznad, ispod ili unutar pasusa:

 1. Izaberite tekst koji želite da promenite.

 2. Na kartici Početak , u grupi pasus kliknite na dugme Prored Line Spacing button , a zatim kliknite na dugme Opcije proreda.

 3. Uradite nešto od sledećeg:

  • Da biste promenili prored iznad ili ispod pasusa, otkucajte ga ili kliknite na strelice pored stavke Pre ili Posle. Ovaj broj može biti bilo koji ceo ili decimalni broj, kao što je 6,5.

  • Da biste promenili prored iznad i unutar pasusa, izaberite opciju u polje ispod Prored. Tačan prored, izaberite tačno, i zatim otkucajte ili kliknite na strelice pored na.

Srodne informacije

Rad sa znakovima za nabrajanje i numerisanih lista u programu PowerPoint za Mac

Promenite oblikovanje fonta i proreda u programu PowerPoint za Mac

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×