Promenite kako se rezultati pretrage izgledaju pomoću tipova pretrage i predložaka prikaza

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Da biste pomogli korisnicima da brzo da razlikujete različite vrste rezultata kad se traže nešto u sistemu SharePoint, koristimo tipova pretrage i predložaka prikaza. Važne informacije se prikazuju direktno u rezultatima pretrage tako da korisnici ne moraju da kliknite na svaki rezultat da biste videli ako ste da pronađe su tražite.

Podrazumevano Veb segmentu rezultata pretrage u centar za pretraživanje je podešen za korišćenje predložaka različite prikaza prema rezultat tip rezultata pretrage. Tipovi rezultata definisanje kada se koristi koje predložak za prikaz i prikaz obrasca određuje koje informacije da biste prikazali u rezultatima pretrage.

Na primer, postoji predložak za prikaz za PowerPoint datoteke i drugi predložak za prikaz za Word dokumente. Tip rezultata kaže da ako termin za pretragu se nalazi u programu PowerPoint datoteku, zatim koristite PowerPoint predložak za prikaz kada koji prikazuje taj rezultat. Korisnike da vidite odmah da ovaj rezultat je PowerPoint datoteke, a takođe može da vidi ostale informacije koje vam pomaže da ih vidite da li je ovaj rezultat su tražite. Kada korisnici zadrže pokazivač iznad rezultata, vide pregled programa PowerPoint na lebdećoj tabli, zajedno sa više detalja o tome. Na lebdećoj tabli takođe omogućava korisnicima da izvršavaju Radnje, kao što su Uređivanje ili Pošalji. Na isti način, tip rezultata za Word dokumente koristi Word predloška za prikaz da biste prikazali informacije.

Shows different display templates depending on result type
Rezultati izgledaju tip različite na osnovu rezultata i prikazali predložak. Ova slika prikazuje predloške za prikaz stavke za Word, PowerPoint i Excel sa leve strane i lebdećoj tabli prikazali predložak za PowerPoint sa desne strane.

U ovom članku

Prikaz predložaka koristi u Veb segmentu rezultata pretrage

Kako biste prikazali predloške Prikaži informacije o rezultatima pretrage

Prikaz predložaka koristi u Veb segmentu rezultata pretrage

Podrazumevani Centar za pretraživanje na lokaciji sastoji se od različitih Veb segmente: Veb segment polja za pretragu, Veb segment rezultata pretrage, Veb segment navigacije pretrage i Veb segment za sužavanje obima pretrage. Rezultati pretrage stvarni prikazane su u Veb segment rezultata pretrage, Veb segmenti mogu da se dodaju u bilo kojoj od stranica lokacije.

Veb segmenta rezultata pretrage, postoje tri glavne vrste predlošci za prikaz treba da znate o predlošcima za prikaz kontrole, stavka rezultat predložaka i Hover tabla predložaka.

Kontrola prikazati predložak određuje kompletna strukturu kako su predstavljeni rezultate. Ona sadrži „oko” pojedinačne rezultate, kao što su naslov, numerisanje, sledeće i prethodne stranice dugmadi i poruku „nema pronađenih rezultata”.

Na stavku prikaz obrasca određuje kako se prikazuje svaki rezultat. Definiše ga upravljana svojstva koje želite da prikažete i kako se prikazuju. Možete da imate različite stavke predložaka za drugačiji rezultat tipove prikaza.

Display template types for search results

Obično Lebdećoj tabli prikazali predložak prikazuje pregled stavku ili dokument kada korisnici zadrže pokazivač iznad rezultata pretrage. Predložak za prikaz na Veb lokaciji hover tabla takođe sadrži radnje kao što su Uređivanje ili Slanjei druge informacije o rezultatu pretrage.

Vrh stranice

Kako biste prikazali predloške Prikaži informacije o rezultatima pretrage

Rezultati pretrage sadrže informacije koje će pomoći korisnicima da identifikujete da li je rezultat su tražite. Predlošci za prikaz Prikaži ove informacije za otkrivanje upravljanih svojstava. Upravljana svojstva su sadržaja i metapodacima uskladištene u indeks za pretraživanje, na primer autor i naslov dokumenta. Prikaz predložaka prikazuju izbora upravljanog svojstva u rezultatima pretrage, kao što su tip datoteke, naslov, dokument rezime, putanja i slika.

The item display template surfaces information from managed properties

Možete da kreirate sopstvene predloške ekrana koji prikazuje informacije koje su važne korisnicima, za određene tipove rezultata.

Vrh stranice

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×