Promenite kako redove i kolone podataka su prikazane u grafikonu

Važno : Ovaj članak je mašinski preveli potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Ako grafikon koji ste kreirali ne prikazuje radni list podatke na osu koju želite, možete brzo da promenite način prikazivanja podataka. Na primer, ako redova podataka se prikazuju na horizontalne ose (kategorija), ali želite da budu prikazane na vertikalne ose (ose vrednosti) umesto toga, možete se prebaciti redova u kolone tako da prikazivanja podataka na grafikonu na način na koji želite.

Važno : Da biste dovršili ovu proceduru, morate imati postojećeg grafikona. Više informacija o kreiranju grafikona potražite u članku Kreiranje grafikona.

Ovaj članak sadrži:

Kako Excel određuje način prikazivanja podataka na grafikonu

Promena načina prikazivanja podataka

Kako Excel utvrđuje način prikazivanja podataka na grafikonu

Kada kreirate grafikon, Microsoft Office Excel određuje osi na kojem su prikazane grupa podataka , na osnovu broja radnom listu redova i kolona koje su uključene u grafikonu, postaviti veći broj na horizontalnoj osi.

Ako podaci imaju jednake redove i kolone sa podacima radnog lista, Excel prikazuje redove podataka na vertikalnoj osi i kolone podataka na horizontalnoj osi. Nakon što prebacite redova na kolone u grafikonu, kolona podataka prikazane na vertikalne ose, a redove podataka prikazane na horizontalnoj osi.

Međutim, možete brzo da promenite način da radni list redova i kolona su prikazane na grafikonu tako što ćete prebaciti redova u kolone ili obrnuto.

Grafikoni koji su prikazane po redovima i kolonama od podataka radnog lista

Vrh stranice

Promena načina prikazivanja podataka

  1. Kliknite bilo gde na grafikon koji sadrži grupu podataka koju želite da prikažete na drugim Osama.

    Na taj način biće prikazana kartica Alatke za grafikone i dodate kartice Dizajn, Raspored i Oblikovanje.

  2. Na kartici Dizajn , u grupi podataka , kliknite na dugme Prebaci red/kolonu.

    Slika glavne trake programa Excel

Saveti

Vrh stranice

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog preveli, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×