Promena velikih početnih slova ili slova u tekstu

Promena velikih početnih slova ili slova u tekstu

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Možete da promenite velikih početnih slova ili slova izabranog teksta u dokumentu tako što ćete kliknuti na jednu kartici koja se zove Promeni veličinu slova .

Napomena : Za informacije o pravila za automatsko pisanje velikim slovima, pogledajte članak Opcije automatskog ispravljanja Odaberite za pisanje velikim slovima, pravopisa i simbola.

Mala slova

Da biste promenili veličinu slova izabranog teksta u dokumentu, uradite sledeće:

 1. Izaberite tekst za koji želite da promenite veličinu slova.

 2. Na kartici Početak , u grupi Font kliknite na dugme Promeni veličinu slova (anonimnih).

  Dugme „Promeni veličinu slova“ je markirano na kartici „Početak“.

 3. Uradite nešto od sledećeg:

  • Da biste veliko slovo na početku rečenice putanji i ostavite druga slova kao mala slova, kliknite na početku rečenice.

  • Da biste izuzeli velika slova iz teksta, kliknite na dugme mala slova.

  • Da biste veliko sva slova, kliknite na dugme velikim SLOVIMA.

  • Da biste veliko slovo svake reči i ostavite druga slova u mala slova, kliknite na Veliko svaku reč.

  • Prebaciti između dva prikaza slova (na primer, prebaciti između Veliko svaku reč i obrnuto, svaku reč Počni velikim slovom), kliknite na dugme velika / mala slova.

  Saveti : 

  • Da biste primenili umanjenih velikih (mala slova) na tekst, izaberite tekst, a zatim na kartici Početak , u grupi Font kliknite na strelicu u donjem desnom uglu. U dijalogu Font , u okviru Efektipotvrdite izbor u polju za potvrdu Mala slova .

  • Da biste opozvali promenu veličine slova, pritisnite kombinaciju tastera CTRL + Z ili u programu Word 2016 za Mac pritisnite KOMANDA + Z.

  • Da biste koristili tasterske prečice za menjanje između mala slova, velika SLOVA i veliko svaku reč, izaberite tekst i pritisnite tastere SHIFT + F3 dok se ne primenjuje se na predmet koji želite ili u programu Word 2016 za Mac izaberite tekst, a zatim pritisnite fn + SHIFT + F3 dok željeni stil se primenjuje.

  • U programu Word 2016 za Mac možete da oblikujete tekst malim slovima: Izaberite tekst, a zatim pritisnite KOMANDA + SHIFT + K.

Takođe pogledajte

Izbor opcija automatsko ispravljanje velikog slova

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. Jer u članku mašinskog prevesti mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×