Promena veličine, promena položaja ili brisanje čuvara mesta

Važno: Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Čuvari mesta su okviri sa tačkastim ivicama koji drže sadržaj na svom mestu u rasporedu na slajdu. Rasporedi na slajdu sadrže različite tipove čuvara mesta (na primer za tekst, slike, video zapise i još toga). Čuvar mesta možete da promenite tako što ćete promeniti njegovu veličinu ili položaj u rasporedu na slajdu. Takođe možete da izbrišete čuvar mesta.

Da biste saznali kako da dodate čuvare mesta za rasporede na slajdu, pogledajte članak Dodavanje čuvara mesta za rasporede na slajdu koji sadrže tekst, slike, video zapise, itd.

Važno: Ako primenite raspored na slajdu na jedan ili više slajdova u prezentaciji, a zatim promenite raspored promenom veličine, promenom položaja ili brisanjem čuvara mesta, morate ponovo primeniti raspored na slajdove da bi slajdovi prikazali promenu u rasporedu.

Promena veličine ili položaja čuvara mesta

 1. Na kartici Prikaz izaberite stavku Master slajda.

 2. U rasporedu na slajdu koji želite da promenite, kliknite na čuvar mesta koji želite da promenite, a zatim uradite nešto od sledećeg:

  • Da biste promenili veličinu čuvara mesta, postavite pokazivač na jedan od regulatora veličine i kada pokazivač postane dvosmerna strelica Strelica sa dvostrukim vrhom , prevucite regulator.

  • Da biste promenili položaj čuvara mesta, postavite pokazivač na neku od njegovih ivica i kada dobije oblik ukrštenih strelica Beli pokazivač sa ukrštenom strelicom , prevucite ga na novi položaj.

 3. Na kartici Master slajda izaberite stavku Zatvori prikaz mastera.

 4. Na kartici Početak kliknite na dugme Raspored, a zatim izaberite raspored koji sadrži čuvare mesta koje ste upravo promenili.

  Važno:  Da bi promene čuvara mesta bile konačne, morate ponovo da primenite raspored na slajdu na slajdove koji prate promenjeni raspored na slajdu. Putem 4. koraka, na slajdove se ponovo primenjuje promenjeni raspored na slajdu.

Brisanje čuvara mesta

 1. Na kartici Prikaz izaberite stavku Master slajda.

 2. U rasporedu na slajdu koji želite da promenite, kliknite na ivicu čuvara mesta koji želite da izbrišete, a zatim pritisnite taster DELETE.

 3. Na kartici Master slajda izaberite stavku Zatvori prikaz mastera.

 4. Na kartici Početak kliknite na dugme Raspored, a zatim izaberite raspored koji više ne sadrži izbrisani čuvar mesta.

  Važno:  Da bi brisanje čuvara mesta bilo konačno, morate ponovo da primenite raspored na slajdu na slajdove koji prate promenjeni raspored na slajdu. Putem 4. koraka ponovo se primenjuje raspored na slajdu u kom ste izbrisali čuvar mesta.

Takođe pogledajte

Dodavanje čuvara mesta koji sadrže tekst, slike, video zapisi rasporedi na slajdu.

Napomena: Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×