Promena veličine, promena položaja ili brisanje čuvara mesta

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Čuvari mesta su okviri sa tačkastim ivicama koji drže sadržaj na svom mestu u rasporedu na slajdu. Rasporedi na slajdu sadrže različite tipove čuvara mesta (na primer za tekst, slike, video zapise i još toga). Čuvar mesta možete da promenite tako što ćete promeniti njegovu veličinu ili položaj u rasporedu na slajdu. Takođe možete da izbrišete čuvar mesta.

Da biste saznali kako da dodate čuvare mesta rasporedi na slajdu, pogledajte članak Dodavanje ili uklanjanje čuvara mesta na raspored na slajdu

Važno: Ako primenite raspored na slajdu na jedan ili više slajdova u prezentaciji, a zatim promenite raspored promenom veličine, promenom položaja ili brisanjem čuvara mesta, morate ponovo primeniti raspored na slajdove da bi slajdovi prikazali promenu u rasporedu.

Promena veličine ili položaja čuvara mesta

 1. Na kartici Prikaz izaberite stavku Master slajda.

 2. U rasporedu na slajdu koji želite da promenite, kliknite na čuvar mesta koji želite da promenite, a zatim uradite nešto od sledećeg:

  • Da biste promenili veličinu čuvara mesta, postavite pokazivač na jedan od regulatora veličine i kada pokazivač postane dvosmerna strelica Strelica sa dvostrukim vrhom , prevucite regulator.

  • Da biste promenili položaj čuvara mesta, postavite pokazivač na neku od njegovih ivica i kada dobije oblik ukrštenih strelica White pointer with 4-headed arrow , prevucite ga na novi položaj.

 3. Na kartici Master slajda izaberite stavku Zatvori prikaz mastera.

 4. Na kartici Početak kliknite na dugme Raspored, a zatim izaberite raspored koji sadrži čuvare mesta koje ste upravo promenili.

  Važno:  Da bi promene čuvara mesta bile konačne, morate ponovo da primenite raspored na slajdu na slajdove koji prate promenjeni raspored na slajdu. Putem 4. koraka, na slajdove se ponovo primenjuje promenjeni raspored na slajdu.

Brisanje čuvara mesta

 1. Na kartici Prikaz izaberite stavku Master slajda.

 2. U rasporedu na slajdu koji želite da promenite, kliknite na ivicu čuvara mesta koji želite da izbrišete, a zatim pritisnite taster DELETE.

 3. Na kartici Master slajda izaberite stavku Zatvori prikaz mastera.

 4. Na kartici Početak kliknite na dugme Raspored, a zatim izaberite raspored koji više ne sadrži izbrisani čuvar mesta.

  Važno:  Da bi brisanje čuvara mesta bilo konačno, morate ponovo da primenite raspored na slajdu na slajdove koji prate promenjeni raspored na slajdu. Putem 4. koraka ponovo se primenjuje raspored na slajdu u kom ste izbrisali čuvar mesta.

Takođe pogledajte

Dodavanje čuvara mesta koji sadrže tekst, slike, video zapisi rasporedi na slajdu.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×