Promena tipa postojećeg grafikona

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Najviše 2-D grafikone, možete da promenite tip grafikona za ceo grafikon da obezbedite drugačiji izgled grafikona, ili možete da izaberete drugačiji tip grafikona za sve jedan grupa podataka, koji se pretvara u grafikon u kombinovani grafikon.

Oblikovani kombinovanog grafikona

Grafikoni sa mehurićima i većinu 3-D grafikona, možete da promenite samo tip grafikona celom grafikonu.

Važno : Da biste dovršili ovu proceduru, morate imati postojećeg grafikona. Više informacija o kreiranju grafikona potražite u članku Kreiranje grafikona.

 1. Uradite sledeće:

  • Da biste promenili tip grafikona celom grafikonu, kliknite na polje grafikona ili radna površina grafikona grafikona da biste prikazali alatke za grafikone.

  • Da biste promenili tip grafikona za grupu podataka, kliknite na tu grupu podataka.

   Napomena : Možete da promenite tip grafikona za samo jednu grupu podataka odjednom. Da biste promenili tip grafikona za više od jedne grupe podataka u grafikonu, ponovite korake od ovu proceduru za svaku grupu podataka koju želite da promenite.

 2. Savet : Time će biti prikazane alatke za grafikone i dodate kartice Dizajn, Raspored i Oblikovanje.

 3. Na kartici Dizajn, u grupi Tip kliknite na dugme Promena tipa grafikona.

  Slika Excel trake

 4. U dijalogu Promena tipa grafikona izaberite neku od sledećih opcija:

  • Izaberite tip grafikona u levom oknu, a zatim izaberite podtip grafikona koji želite da upotrebite.

   Više informacija o tipovima grafikona koje možete da koristite potražite u članku Dostupni tipovi grafikona.

  • Ako ste sačuvali tip grafikona kao predložak, kliknite na stavku Predlošci, a zatim izaberite predložak grafikona koji želite da koristite.

Savet : Ako često koristite određeni tip grafikona kada kreirate grafikon, možda ćete želeti da ga postavite kao podrazumevani tip grafikona. Nakon što izaberete tip i podtip grafikona u dijalogu Promena tip grafikona, kliknite na dugme Postavi kao podrazumevani grafikon.

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×