Promena tipa grafikona od postojećeg grafikona

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Najviše 2-D grafikone, možete da promenite tip grafikona za ceo grafikon da obezbedite drugačiji izgled grafikona, ili možete da izaberete drugačiji tip grafikona za sve jedan grupa podataka, koji se pretvara u grafikon u kombinovani grafikon.

Oblikovani kombinovanog grafikona

Grafikoni sa mehurićima i sve 3-D grafikona, možete da promenite samo tip grafikona celom grafikonu.

Važne    Da biste dovršili ovu proceduru, morate imati postojećeg grafikona. Više informacija o kreiranju grafikona potražite u članku Kreiranje grafikona od početka do kraja.

 1. Uradite nešto od sledećeg:

  • Da biste promenili tip grafikona celom grafikonu, kliknite na polje grafikona ili radna površina grafikona grafikona da biste prikazali alatke za grafikone.

   Savet    Možete kliknuti desnim tasterom miša na polje grafikona ili radnu površinu grafikona, kliknite na dugme Promeni tip grafikona, i zatim nastavite sa korakom 3.

  • Da biste promenili tip grafikona grupe podataka, kliknite na tu grupu podataka.

   Napomena    Možete da promenite tip grafikona za samo jednu grupu podataka odjednom. Da biste promenili tip grafikona za više od jedne grupe podataka u grafikonu, ponovite korake od ovu proceduru za svaku grupu podataka koju želite da promenite.

 2. Prikazaće se kontekstualna kartica Alatke za grafikone, a ispod nje će se pojaviti kartice Dizajn, Raspored i Oblikovanje.

 3. Na kartici Dizajn , u grupi tip izaberite stavku Promeni tip grafikona.

  Slika glavne trake programa Excel

 4. U dijalogu Promena tipa grafikona , kliknite na tip grafikona koji želite da koristite.

  Prvo polje prikazuje listu kategorija tip grafikona, a drugo polje prikazuje dostupne tipove grafikona za svaku kategoriju tip grafikona. Više informacija o tipovima grafikona koje možete da koristite potražite u članku Dostupni tipovi grafikona.

  Savet    Da biste koristili tip grafikona koji ste prethodno sačuvali kao predložak, izaberite stavku Predlošci, a zatim izaberite stavku predložak grafikona koji želite da koristite.

Sledeći koraci

 • Ako veličinu grafikona više ne izgleda dobro, možete da promenite veličinu grafikona (Alatke za grafikone, na kartici Oblikovanje , u grupi Veličina ).

 • Da biste promenili raspored ili stil grafikona, pogledajte članak Promena rasporeda ili stila grafikona.

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×