Promena regionalnih postavki

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Svaka lokacija (Web lokacije najvišeg nivoa i podlokacije) se može prilagoditi za korišćenje određenih regionalnih postavki koje se koriste kao podrazumevane regionalne postavke za sve korisnike lokacije. Individualni korisnici mogu da odaberu da koriste podrazumevane postavke koje je postavio vlasnik lokacije ili da navedu svoje lične postavke. Možete da navedete sledeće regionalne postavke:

Sledi Web postavke     Ova postavka uvek koristi podrazumevane regionalne postavke koje je postavio vlasnik lokacije.

Lokalni standard     Ova postavka kontroliše kako se informacije koje su specifične za lokalni standard, kao što su brojevi, datumi, vreme i postavke kalendara, prikazuju na lokaciji. Podrazumevane vrednosti za sve druge regionalne postavke (nabrojane ispod) zasnivaju se na lokalnom standardu koji odaberete. Kada promenite postavku lokalnog standarda neke lokacije, sve druge regionalne postavke biće postavljene na podrazumevane vrednosti za novi lokalni standard. Posle izbora željenog lokalnog standarda možete da promenite te druge postavke po želji.

Vremenska zona     Ova postavka kontroliše vremensku zonu za Web lokaciju.

Podešavanje kalendara     Ova postavka određuje željeni tip kalendara kao primarni kalendar. Takođe možete da odaberete da li se prikazuje sedmica u godini, gde 1 predstavlja prvu sedmicu u godini, a 52 predstavlja poslednju sedmicu u godini.

Omogućavanje alternativnog kalendara     Ova postavka omogućava da se postavke opcionalnog kalendara dodaju kalendaru koji ste postavili na svojoj lokaciji.

Definisanje radne sedmice     Ova postavka određuje koji dani u sedmici čine vašu radnu sedmicu, prvi dan svake radne sedmice i prvu sedmicu u godini. Takođe možete da odredite vreme početka i kraja radnog dana.

Format vremena     Ova postavka određuje da li se vreme prikazuje u 12-časovnom ili 24-časovnom formatu.

Napomena: Zavisno od lokalnog standarda koji ste izabrali, možda ćete moći da izaberete samo 24-časovni format vremena.

Promenite regionalne postavke za lokaciju

Postupite na sledeći način na svakoj SharePoint lokaciji na kojoj želite da konfigurišete sopstvene regionalne postavke:

  1. Otvorite lokaciju na kojoj želite da konfigurišete sopstvene regionalne postavke.

  2. Na vrhu lokacije, kliknite na strelicu pored dobrodošlice korisničko ime, a zatim kliknite na dugme Postavke lične.

  3. Na stranici „Informacije za korisnike“ kliknite na vezu Moje regionalne postavke.

  4. Na stranici „Regionalne postavke“, u odeljku Sledi postavke za Web, poništite izbor u polju za potvrdu Uvek sledi postavke za Web.

  5. Izaberite željene postavke za ovu lokaciju, a zatim kliknite na dugme U redu.

Vrh stranice

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×