Promena razmere za osu dubine (grupa) u grafikonu

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

3-D grafikona, kao što je 3-D stubičasti grafikon, ima dubine (grupa) osa koje možete da promenite. Možete da navedete interval između podeljaka i oznaka osa, promena njihove položaj duž ose i obrnuti redosled prikazivanja grupa.

Informacije o tome kako da promenite razmeru druge ose, pogledajte članak Promena razmere horizontalne ose (kategorija) ose na grafikonu ili Promena razmere vertikalne ose (ose vrednosti) ose na grafikonu.

 1. U 3-D grafikonu, kliknite na osu dubine (grupa) koju želite da promenite ili uradite sledeće da biste izabrali osu sa liste elemenata grafikona:

  1. Kliknite bilo gde u grafikonu.
   Ovo prikazuje Alatke za grafikone, dodajući kartice Dizajn, rasporedi Oblikovanje .

  2. Na kartici Oblikovanje , u grupi Trenutni izbor kliknite na strelicu pored okvira Elementi grafikona , a zatim kliknite na osu dubine (grupa).

   Slika glavne trake programa Excel

 2. Na kartici Oblikovanje, u grupi Ova selekcija kliknite na dugme Oblikuj selekciju.

 3. Kliknite na dugme Opcije ose ako već nije izabrana, a zatim uradite nešto od sledećeg:

  Važno : Sledeće opcije za podešavanje razmere su dostupne samo kada je izabran na osu dubine (grupa). Opcije ose pruža različite opcije za vertikalnu osu (vrednost) ili na horizontalnu osu (kategorija).

  1. Da biste promenili interval između podeljaka, u polju Interval između podeljaka , otkucajte željeni broj.

   Napomena : Broj koji ste otkucali određuje koliko grupa podataka su prikazane između podeljaka.

  2. Da biste promenili interval između oznaka za ose, u okviru stavke Interval između oznaka kliknite na dugme Navedite jedinicu intervala, a zatim u okviru za tekst otkucajte željeni broj.

   Savet : Otkucajte 1 da biste prikazali oznaku za svaku grupu podataka, 2 da biste prikazali oznaku za svaku drugu grupu podataka, 3 da biste prikazali oznaku za svaku treću grupu podataka, itd.

  3. Da biste obrnuti redosled grupa, potvrdite izbor grupa u obrnutim redosledom .

   Napomena : Na ovaj način Obrće redosled grupa podataka koje se prikazuju duž dubinske ose.

  4. Da biste promenili položaj ose podeljaka i oznaka, izaberite opcije koje želite u polja tip glavnog podeljka, Tip pomoćnog podeljkai Oznake ose .

   Savet : Nakon promene razmere ose, možda želite da promenite način da se oblikuje osi. Više informacija potražite u članku Promena prikaza osa grafikona.

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×