Promena rasporeda kartica odeljka i kartica stranice

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Da bi vaše beležnice bile organizovane, možete promeniti raspored kartica odeljka ili kartica stranice tako da redosled ima smisao.

Promena rasporeda kartica odeljka

Kartice odeljka nalaze se na vrhu beležnice i predstavljaju sjajan način da organizujete stavke prema sadržaju ili temi. U bilo kom trenutku možete da promenite redosled odeljaka.

  • U redu odeljaka pri vrhu trenutne stranice izaberite karticu i prevucite je nalevo ili nadesno dok je ne postavite na željeno mesto.

    Dok pomerate miš, mala strelica će se pojaviti u razmacima između drugih odeljaka tako da ćete znati gde će kartica biti smeštena kad otpustite taster miša.

Savet :  Ako pogrešite, pritisnite tastere Ctrl+Z da biste opozvali promene i pokušajte ponovo.

Možete dodati nove odeljke i kreirati grupe odeljaka da biste ostali organizovani. Grupe odeljaka vam omogućavaju da kombinujete odeljke u samostalne grupe, što olakšava kretanje kroz kartice odeljaka u velikim beležnicama.

Promena rasporeda kartica odeljaka

Kartice odeljaka raspoređene su uz ivicu beleške i predstavljaju koristan način za organizaciju sadržaja u odeljku.

  • U koloni sa karticama stranica koja se nalazi sa strane na trenutnoj stranici izaberite karticu stranice i prevucite je nagore ili nadole dok je ne postavite na željeno mesto.

    Horizontalna traka će se pojaviti u razmacima između drugih stranica dok pomerate miš tako da ćete znati gde će kartica biti smeštena kada otpustite taster miša.

Da biste dodatno organizovali beležnice, možete da kreirate još stranica i uspostavite hijerarhiju tako što ćete kreirati podstranice.

Napomena :  OneNote ne organizuje automatski kartice odeljka ili stranice po određenom kriterijumu. Na primer, ne raspoređuje kartice odeljka po abecednom redu, niti sortira kartice stranice po hronološkom redosledu.

Vrh stranice

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×