Promena rasporeda kartica odeljaka i kartica stranica u programu OneNote 2016 za Windows

OneNote 2016 ne organizuje niti raspoređuje kartice odeljka ili stranice po abecednom redu automatski. Da bi vaše beležnice bile organizovane, možete promeniti raspored kartica odeljka ili stranice tako da redosled ima smisao.

Promena rasporeda kartica odeljka

Kartice odeljka nalaze se na vrhu beležnice i predstavljaju sjajan način da organizujete sadržaj po temama ili oblastima. U bilo kom trenutku možete da promenite redosled odeljaka.

  • U redu odeljaka pri vrhu stranice prevlačite karticu nalevo ili nadesno dok je ne postavite na željeno mesto.

    Dok pomerate miš, mala strelica će se pojaviti u razmacima između drugih odeljaka tako da ćete znati gde će kartica biti smeštena kad otpustite taster miša.

Savet :  Ako pogrešite, pritisnite tastere Ctrl+Z da biste opozvali promene i pokušajte ponovo.

Možete dodati nove odeljke i kreirati grupe odeljaka da biste ostali organizovani. Grupe odeljaka vam omogućavaju da kombinujete odeljke u samostalnim grupama, što olakšava kretanje kroz kartice odeljaka u velikim beležnicama.

Promena rasporeda kartica odeljaka

Kartice odeljaka raspoređene su uz ivicu beleške i predstavljaju koristan način za organizaciju sadržaja u odeljku.

  • U koloni sa karticama stranica koja se nalazi sa strane prevlačite karticu stranice nagore ili nadole dok je ne postavite na željeno mesto.

    Horizontalna traka će se pojaviti u razmacima između drugih stranica dok pomerate miš tako da ćete znati gde će kartica biti smeštena kada otpustite taster miša.

Da biste dodatno organizovali beležnice, možete da kreirate još stranica i uspostavite hijerarhiju tako što ćete kreirati podstranice.

Napomena :  Da biste preimenovali karticu stranice ili karticu odeljka, kliknite desnim tasterom miša na karticu i odaberite stavku Preimenuj.

Vrh stranice

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×