Promena rasporeda izvlačenja organizacionog grafikona u sistemu Office 2016 za Mac

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Raspored izvlačenja utiče na raspored svih polja ispod izabranog polja. Iako vam za kreiranje organizacionog grafikona na raspolaganju stoje i drugi hijerarhijski rasporedi, rasporedi izvlačenja dostupni su samo u rasporedima organizacionog grafikona.

Ako imate organizacionog grafikona u prezentaciju, možete da promenite raspored. Ako nemate organizacioni grafikon, Evo kako možete da ga kreirate.

 1. Kliknite na polje u organizacioni grafikon koji želite da primenite raspored izvlačenja. U dolenavedenim primerima izabrali smo polju „Upravljač” i raspored će se primeniti u poljima za potvrdu ispod tom polju.

 2. Na kartici Dizajn SmartArt , kliknite na dugme raspored, a zatim uradite nešto od sledećeg:

  Office for Mac SmartArt Design Layout

  Napomene: 

  • Ako ne vidite karticu SmartArt dizajn , uverite se da ste izabrali SmartArt grafiku.

  • Ako dugme " raspored " nije omogućeno verovatno koje niste kliknuli na polja u grafikonu. Uverite se da ste uradili korak 1, iznad.

  • Kliknite na dugme Standardno da biste sva polja centrirali ispod izabranog polja.

   Organizacioni grafikon sa rasporedom izvlačenja „Standardno“

   Napomena: „Pomoćnik za” oblik poseban slučaj i ne utiče na raspored izvlačenja. Samo drugih polja ispod izabranog polja („Menadžer” u ovim primerima) će biti prerasporediti kada promenite raspored izvlačenja.

  • Kliknite na dugme Oba da biste izabrano polje centrirali iznad svih polja ispod njega, a njih rasporedili horizontalno sa dva polja u svakom redu.

   Organizacioni grafikon sa rasporedom izvlačenja „Oba“

  • Kliknite na dugme Levo izvlačenje da biste izabrano polje rasporedili desno od svih polja ispod njega, a njih poravnali vertikalno levo.

   Organizacioni grafikon sa rasporedom izvlačenja „Levo“

  • Kliknite na dugme Desno izvlačenje da biste izabrano polje rasporedili levo od svih polja ispod njega, a njih poravnali vertikalno desno.

   Organizacioni grafikon sa rasporedom izvlačenja „Desno“

Takođe pogledajte

Kreiranje organizacionog grafikona pomoću SmartArt grafike

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×