Promena prikaza na veb lokaciji OneDrive

Promena prikaza na veb lokaciji OneDrive

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Datoteke na OneDrive Veb lokaciji možete da prikazujete na mnogo različitih načina. Da biste olakšali pronalaženje datoteka, možete da pregledate, sortiranje i promena izgleda stavki. Možete da biste prikazali detalje ili da promenite jezik.

Napomena: Ove informacije se odnosi na Veb lokaciji OneDrive.com. Za informacije vezane za aplikaciju za mobilne uređaje, pogledajte uputstva za Korišćenje OneDrive za Android, Koristite OneDrive za iOSili koristite OneDrive za Windows Phone uređaju.

Pregledanje stavki

U levom oknu omogućava vam da biste filtrirali prikaz stavki u OneDrive.

 • Datoteka , pogledajte sve vaše OneDrive datoteke i fascikle.

 • Nedavno – pogledajte koju Office dokumente koje ste nedavno, otvorili da li ste izmenili ih ili ne.

 • Fotografije , pogledajte sve slike u vaš OneDrive raspoređene po datumu.

  • Da biste prikazali samo fotografije iz u određenoj fascikli u ovom prikazu, kliknite na strelicu pored fascikle u gornjem desnom uglu, a zatim odaberite fasciklu.

  • Da biste sačuvali postavku za sve buduće posete OneDrive Veb lokaciju, odaberite stavku Postavi kao podrazumevano.

  Napomena: Fotografija opcija je dostupna samo ako ste prijavljeni pomoću Microsoft naloga.

 • Otkrivanje – Pogledajte šta je u trendu oko sebe, na osnovu koga radite sa i radite na.

  Napomena: Otkrivanje opcija je dostupna samo ako ste prijavljeni pomoću poslovnog ili školskog naloga.

 • Deljeno – pogledajte stavke koje ste podelili sa drugima i da druge osobe dele sa vama.

 • Korpa za otpatke – pogledajte stavke i fascikle koje ste izbrisali.

Sortiranje stavki

Dokumenti su obično sortirane po imenu i fotografije obično su sortirani po datumu njihovog kreiranja. Da, ali možete da promenite kako se sortiraju u prikazu liste.

 • Izaberite zaglavlje kolone, a zatim izaberite redosled prikaza koji želite. (Na primer, izaberite ime zaglavlje, a zatim izaberite stavku od A do Z ili od Z do A.)

 • Alternativno, izaberite stavku Sortiraj da biste naveli redosled datoteka se prikazuju u takvim po imenu, izmene ili deljenje. Možete da izaberete opciju sortiranja > prerasporedite da prevučete stavke u bilo kom redosledu kojim želite i sačuvajte tim redom.

  Napomena: Sortiranje i preraspoređivanje opcije su dostupne samo ako ste prijavljeni pomoću Microsoft naloga.

Promena veličine kolona

Imena datoteka može da bude radije dugo, tako da možete da podesite širine kolona koje su dok ste u prikazu liste OneDrive.

 1. Miš iznad ivice zaglavlja kolone za kolonu koju želite da podesite (kao što su ime).

 2. Kada je kursor promene na stranu strelice, kliknite levim tasterom miša i prevucite ivicu da biste podesili širinom kolone.

Prikazivanje slika sličice i pregledi

Da biste prikazali sličice slika i pregledi na lokaciji OneDrive.com, izaberite stavku Opcije prikaza > pločice.

Opcije prikaza OneDrive

Napomene: 

 • Da biste se prebacivali između različitih prikazivanje opcija, izaberite stavku Opcije prikaza, a zatim izaberite prikaz koji želite da koristite. ( Opcije prikaza ikona menja u zavisnosti od toga na prikaz trenutno koristite i opcije koje vidite zavise od toga da li ste prijavljeni u program OneDrive pomoću Microsoft naloga ili poslovnog ili školskog naloga.)

 • OneDrive.com može da prikazuje samo slike pregleda ako je veličina slike je manji od 100MB (približno 12000 x 8000 pikselima).

Pročitajte više o tipovima datoteka podržani za pregled datoteke u usluzi OneDrive.

Prikaz detalja

Da biste prikazali više informacija o stavkama koje ste izabrali, izaberite stavku informacije o Informacije da biste otvorili okno sa detaljima. Detalji okno prikazuje deljenja informacija i još mnogo toga. Za fotografije, možete da vidite informacije kao što su kamere koristi i postavke kamere. Za fotografije na telefonu, možda ćete videti informacije o lokaciji. I za neke slike, čak i možda ćete videti tekst koji je bio izvučenih iz fotografiju.

Promena jezika

Ako ste prijavljeni pomoću Microsoft naloga, da biste prikazali OneDrive Veb lokacije na drugom jeziku:

 1. Izaberite stavku Postavke na vrhu stranice, a zatim izaberite jezik koji trenutno prikazuje da biste otvorili okno jezik.

  OneDrive postavke za izbor jezika

 2. Sa padajuće liste izaberite drugom jeziku i zemlje/regiona, a zatim izaberite Sačuvaj.

Napomena: Za OneDrive for Business, jezik je podešen za Office 365 , a ne za OneDrive pojedinačno. Za više informacija pogledajte Promena jezika prikaza i vremenske zone u Office 365 za preduzeća.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Na mreži

Pronalaženje pomoći na mreži
Pogledajte još stranica podrške za OneDrive i OneDrive for Business.
Za OneDrive aplikaciju za mobilne uređaje, pogledajte članak Rešavanje problema sa OneDrive aplikacijom za mobilne uređaje.

Ikona „Podrška putem e-pošte“

Obratite se podršci putem e-pošte
Ako vam je i dalje potrebna pomoć, protresite mobilni uređaj dok ste u aplikaciji OneDrive ili pošaljite e-poruku OneDrive timu za podršku. Da biste se obratili OneDrive for Business podršci sa PC ili Mac računara, kliknite na ikonu OneDrive na sistemskoj traci poslova ili traci sa menijima, zatim izaberite stavke Više > Pošalji povratne informacije > Nešto mi se ne dopada.

OneDrive for Business Administratori takođe mogu da pogledaju OneDrive for Business Tech zajednicu, Pomoć za OneDrive for Business administratore ili da se obrate podršci za Office 365 za preduzeća.

Forumi Office 365 zajednice

Imate povratne informacije?
OneDrive UserVoice je mesto za predloge funkcija koje želite da dodamo u OneDrive. Iako ne možemo da garantujemo određene funkcije ili termine, odgovorićemo na svaki predlog sa najmanje 500 glasova.

Idite na OneDrive UserVoice.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×