Promena pozadine ili boje u programu Word 2016 za Windows

Promena pozadine ili boje u programu Word 2016 za Windows

Važno : Ovaj članak je mašinskog prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Da biste dodali neke dodatne vizuelne kamata u dokument, dodajte boju pozadine klikom na dugme Boja stranice . Takođe možete da dodate vodeni žig.

Promena boje pozadine

  1. Izaberite karticu Dizajn > Boja stranice.

  2. Izaberite željenu boju u okviru Boje teme ili Standardne boje.

    Prikazuju se opcije „Boja stranice“

    • Ako ne vidite željenu boju, izaberite stavku Više boja, a zatim odaberite boju koju želite koristeći neku od opcija u okviru Boje.

    • Da biste dodali preliv, teksturu, šaru ili sliku, izaberite stavku Efekti popune, a zatim izaberite karticu Preliv, Tekstura, Šara ili Slika da biste izabrali željene opcije.

Šare i teksture se ponavljaju (ili „slažu“) da bi popunile celu stranicu. Ako dokument sačuvate kao Veb stranicu, teksture se čuvaju kao JPEG datoteke, a šare i prelivi kao PNG datoteke.

Uklanjanje boje pozadine

Da biste uklonili boju stranice, izaberite stavke Dizajn > Boja stranice > Bez boje.

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×