Promena postavki toka posla za tip sadržaja lokacije

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Podrazumevani tokovi posla koji su obuhvaćeni sistemom Microsoft Office SharePoint Server 2007 sastoje se od nekih postavki koje su zajedničke za sve tokove posla i drugih postavki koje su specifične za individualni tok posla. Ovaj članak opisuje kako se konfigurišu postavke koje su zajedničke za sve tokove posla.

Izaberite jednu od sledećih mogućnosti:

Otvorite promena toka posla

Identifikovanje liste zadataka

Identifikovanje liste istorije

Podešavanje opcije pokretanja toka posla

Da ažurirate tipove sadržaja liste i lokacije

Otvaranje stranice „Menjanje toka posla“

Koristite sledeće korake da biste otvorili stranicu na kojoj možete da menjate postavke toka posla. Svaka od sledećih procedura počinje na stranici " Promena toka posla ".

 1. Na matičnoj stranici kolekcije lokacija, u meniju Radnje na lokaciji postavite pokazivač na stavku Postavke lokacije, a zatim izaberite stavku Izmeni sve postavke lokacije

 2. Na stranici " Postavke lokacije ", u odeljku galerije izaberite stavku Tipovi sadržaja lokacije.

 3. Izaberite tip sadržaja sa kojim je tok posla povezan, a zatim izaberite stavku Postavke toka posla.

 4. Izaberite tok posla koji želite da izmenite, a zatim koristite informacije u sledećim odeljcima da biste izvršili željene promene.

Vrh stranice

Identifikovanje liste zadataka

U okviru svakog toka posla, zadaci dodeljuju se osobama ili grupama ili oba koji omogućite tok posla da se dovrše. Na primer, u tok posla za odobravanje, možete dodeliti pojedincima ili grupama zadatak odobravanja stavki do određenog datuma. Podrazumevano, svi zadaci se skladište na listi "Zadaci", gde možete da prikažete status zadatka i druga svojstva. Skladištenje zadataka toka posla u podrazumevanu listu zadataka olakšava upravljanje velikim brojem zadataka na jednom mestu. To takođe olakšava sinhronizaciju zadataka sa Microsoft Office Outlook 2007.

U nekim situacijama ćete možda želeti da razmislite o kreiranju jedinstvene liste zadataka za tok posla:

 • Za bezbednost i privatnost, koji želite da odvojite određena lista zadataka sa glavne liste zadataka. Za zadatke koji obuhvataju osetljive podatke ili podatke koji treba da ostanu privatne, možete dati liste zadataka jedinstveno ime.

 • Ako imate više tokova posla ili ako tokovi posla sadrže više zadataka, možda ćete želeti da zadržite odvojene liste zadataka za svaki tok posla da biste zadržali optimalne performanse. Ako lista zadataka i lista istorije budu imale manje od 2000 stavki, to će obezbediti da liste ne utiču na performanse lokacije.

 • Otvorite stranici "Promena toka posla".

 • U odeljku Lista zadataka ostavite prikazuju podrazumevanu listu zadataka ili otkucajte ime za jedinstvene liste zadataka koji se razlikuju od listi glavnom zadaci.

  Ako ste već kreirali više lista zadataka, one će biti dostupne u polju Unesite ime liste zadataka.

  Napomena : Ako je tok posla je pokrenuto, videćete upozorenje ako odaberete da biste promenili liste zadataka u povezivanja.

Vrh stranice

Identifikovanje liste istorije

Kao i sa liste zadataka, možete da kreirate listu jedinstvene istorije ako osetljivi podaci evidentiraju u polju Komentari/opis. Listu jedinstvene istorije je koristan kada tokovi posla generišu hiljade stavki. U ovim situacijama je koristan za razdvajanje istorije toka posla.

 1. Otvorite stranici "Promena toka posla".

 2. U odeljku Lista istorije ostavite podrazumevane istorija toka posla liste koja se prikazuje ili otkucajte ime za listu jedinstvene istorije za ovaj tok posla.

Vrh stranice

Podešavanje opcija za pokretanje toka posla

Funkcije u odeljku Opcije početka omogućavaju vam da biste utvrdili kako da aktivirate tok posla. Podrazumevani izbor je Dozvoli ovaj tok posla za ručno pokretanje ovlašćenim korisnicima sa dozvolama uređivanje stavki. Ova opcija omogućava korisnicima da biste pokrenuli tok posla tako što ćete izabrati tokova posla iz menija koji se prikazuje kada korisnik klikne na instancu tipa sadržaja. Kada korisnik izabere tokova posla, otvoriće se stranica tokova posla i korisnik može da izabere tok posla iz odeljka Pokretanje novog toka posla na stranici.

Dve opcije automatskog pokretanja su dostupne za tokove posla koje mora biti pokrenut biste mogli da nametnete smernice ili iz drugih razloga koji čine tok posla obavezna.

 1. Otvorite stranici "Promena toka posla".

 2. Izaberite stavku dozvole da biste ograničili tok posla na određene grupe dozvola:

  • Dozvolu za Uređivanje stavki je podrazumevana vrednost. Nije dostupna da biste promenili predložaka toka posla koje su obezbeđene uz Office SharePoint Server 2007, zato što ove predloške zahteva dozvolu za uređivanje stavki ili noviju verziju. Nije moguće postaviti ove predloške donjem dozvole.

  • Da biste postavili više ograničenja ko može da započne tok posla, potvrdite izbor u polju za potvrdu Zahtevaj upravljanje listama dozvole za pokretanje toka posla .

 3. Ako želite, možete da izaberete opciju automatskog pokretanja.

  • Potvrdite izbor u polju za potvrdu Pokreni ovaj tok posla kada se kreira nova stavka ako želite da tok posla započne automatski svaki put kada se kreira nova stavka na listi ili biblioteci, bez obzira na to da li se korisnik ručno pokreće tok posla. Na primer, možda ćete želeti toka posla da biste započeli svaki put kada stavke ovog tipa sadržaja se kreira u biblioteku ili listu.

  • Potvrdite izbor u polju za potvrdu Pokreni ovaj tok posla kada se promene stavke za tokove posla koji želite da se automatski pokrene svaki put kada se stavka izmeni. Na primer, u toku posla smernica za zadržavanje, datum isteka možda ćete morati da promenite kada se stavka promeni.

   Napomena : Ove dve opcije automatskog pokretanja mogu da deluju zajedno sa podrazumevanim postavkama da bi dozvolile da korisnik ručno pokrene tok posla.

Vrh stranice

Ažuriranje tipova sadržaja liste i lokacije

Na stranici " Promena toka posla ", u odeljku Ažuriraj listu tipova sadržaja i lokacije da navedete da li želite da svi tipovi sadržaja koji nasleđuju od ovog tipa sadržaja takođe koriste tok posla.

 1. Otvorite stranici "Promena toka posla".

 2. U odeljku Ažuriranje tipova sadržaja liste i lokacije izaberite opciju Da da bi ove postavke toka posla nasledili svi tipovi sadržaja koji su kreirani iz ovog tipa sadržaja.

Vrh stranice

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne engleskom jeziku govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinsko prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×