Promena poravnanja teksta, uvlačenja i razmaka

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Da biste učinili tekst na slajdovima lakšim za čitanje, možda bi trebalo da promenite prored između redova teksta i između pasusa u PowerPoint prezentaciji. Poravnanje i uvlačenje redova teksta takođe možete da prilagodite.

  1. Izaberite tekst na slajdu koji želite da promenite.

  2. Izaberite stavku Početak i u grupi Pasus izaberite pokretanje dijaloga.
    Grupa „Tekst“ na glavnoj traci

Izaberite željenu opciju proreda:
Dijalog pasusa u programu PowerPoint

Poravnanje

  • Da biste promenili horizontalni položaj teksta, u polju Poravnavanje odaberite stavku Centrirano, Desno, Obostrano poravnato ili Raspoređeno.

Uvlačenje

  • Da biste dodali uvlačenje ili promenili dužinu uvlačenja ispred teksta, izaberite ili otkucajte broj u polju Pre teksta. Posebne opcije možete da koristite za uvlačenje samo prvog reda ili za dodavanje prvog reda bez uvlačenja.

    Uvlačenje se meri u inčima i može da bude bilo koji ceo ili decimalni broj, kao što je 1,2 inča.

Razmak

  • Da biste promenili prored iznad ili ispod pasusa, otkucajte ga ili kliknite na strelice pored stavke Pre ili Posle. Ovaj broj može biti bilo koji ceo ili decimalni broj, kao što je 6,5.

  • Da biste promenili prored iznad i unutar pasusa, otkucajte ga u polju ili kliknite na strelice pored stavke Prored. To može da bude bilo koji broj manji od ili jednak sa 9,99.

Napomena : Ako nastavite da dodajete redove dok vam ne ponestane prostora u čuvaru mesta, automatsko uklapanje podešava prored i veličinu fonta da bi se sve stavke liste uklopile u čuvar mesta. Kada se to dogodi, pojavljuje se kontrola Opcije automatskog uklapanja Kontrola opcija automatskog uklapanja . Da biste isključili automatsko uklapanje, izaberite stavku Opcije automatskog uklapanja, a zatim stavku Zaustavi uklapanje teksta u ovom čuvaru mesta.

Druge načine za rad sa uvlačenjem i razmakom potražite u člancima:

Vrh stranice

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×