Promena popune oblika ili ivice oblika SmartArt grafike

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

SmartArt grafiku možete izmeniti da biste promenili boju određenih oblika, određenih ivica oblika ili čak boje za celu grafiku.

U ovom članku

Pregled promena boja u SmartArt grafici

Promena boje oblika

Promena boje ivice oblika

Promena boje ili stila na celu SmartArt grafiku

Pregled promena boja u SmartArt grafici

Boje možete da koristite da biste poboljšali poruku u SmartArt grafici. Na primer, možete da promenite boju pojedinačnog oblika ili možete da promenite boju svih oblika u SmartArt grafici tako što ćete promeniti različitu kombinaciju boja. Sličice boja prikazuju različite načine na koje se boje primenjuju (na primer, naizmenično ili od najtamnije do najsvetlije), a ne kako se koriste.

Boje možete da primenite i iz boje teme dokumenta na SmartArt grafiku, a varijacije boja se automatski podudaraju sa bojama korišćenim u slajdu ili dokumentu. U SmartArt grafici će se odraziti nove boje tema ako izmenite temu dokumenta.

Vrh stranice

Promena boje oblika

 1. Izaberite oblik u SmartArt grafici koji želite da promenite.

 2. U okviru SmartArt alatke, na kartici Oblikovanje, u grupi Stilovi oblika kliknite na strelicu pored dugmeta Obris oblika, a zatim izaberite željenu boju. Ako ne želite boju, izaberite stavku Bez popune.

  Kartica „Oblikovanje“ u okviru „SmartArt alatke“.
  Ilustracija 1 Grupa „Stilovi oblika“ na kartici „Oblikovanje SmartArt alatki“ u programu PowerPoint 2013.

  Ako ne vidite komande na kartici Oblikovanje, možda ćete morati da kliknete dvaput na karticu Oblikovanje da biste otvorili komande.

  Da biste promenili boju u neku koja ne postoji u boje teme, izaberite stavku Još boja popune, a zatim na kartici Standardne izaberite željenu boju ili na kartici Prilagođene napravite boju koja vam je potrebna. Prilagođene boje i boje na kartici Standardne neće biti ažurirane ako kasnije promenite tema dokumenta.

  Napomene : 

  • Umesto da pojedinačno menjate boje za sve oblike, promenite boje za celu SmartArt grafiku, a zatim ručno promenite boju svih pojedinačnih oblika ako SmartArt grafika obuhvata mnoge oblike.

  • Da biste pristupili oknu Oblikovanje oblika koji ima više opcija za oblikovanje oblika, kliknite desnim tasterom miša na oblik, a zatim izaberite stavku Oblikovanje oblika u priručni meni.

Vrh stranice

Promena boje ivice oblika

 1. Izaberite oblik koji ima ivicu koju želite da promenite.

  Ako želite da obojite više ivica oblika istom bojom, izaberite prvi oblik, a zatim pritisnite taster Ctrl i istovremeno birajte druge oblike.

 2. U okviru SmartArt alatke, na kartici Oblikovanje, u grupi Stilovi oblika kliknite na strelicu pored dugmeta Obris oblika, a zatim izaberite željenu boju. Izaberite stavku Bez obrisa da biste sakrili ivicu.

  Kartica „Oblikovanje“ u okviru „SmartArt alatke“.
  Ilustracija 2 Kartica „Oblikovanje“ u okviru „SmartArt alatke“ u programu PowerPoint 2013.

  Ako ne vidite kartice SmartArt alatke ili Oblikovanje, proverite da li ste izabrali SmartArt grafiku. Možda ćete morati da kliknete dvaput na oblik da biste otvorili karticu Oblikovanje.

  Da biste promenili boju koja ne spada u boje teme, kliknite na dugme Više boja obrisa, a zatim na kartici Standardna izaberite željenu boju ili na kartici Prilagođena napravite vlastitu boju. Prilagođene boje i boje na kartici Standardna se ne ažuriraju ako kasnije promenite tema dokumenta.

Vrh stranice

Promena boje ili stila na celu SmartArt grafiku

 1. Izaberite SmartArt grafiku.

 2. U okviru SmartArt alatke, na kartici Dizajn, u grupi SmartArt stilovi kliknite na dugme Promeni boje, a zatim izaberite željenu sličicu.

  Kartica „Dizajn“ u okviru „SmartArt alatke“
  Ilustracija 3 Kartica „Dizajn“ u okviru „SmartArt alatke“ u programu PowerPoint 2013.

  Ako ne vidite karticu SmartArt alatke ili Dizajn uverite se da ste izabrali SmartArt grafiku. Možda ćete morati da kliknete dvaput na oblik da biste otvorili karticu Dizajn.

  Napomene : 

  • Da biste videli kako će boja biti primenjena na SmartArt grafiku pre nego što izaberete sličicu, postavite pokazivač na željenu sličicu, a zatim pogledajte SmartArt grafiku.

  • Takođe, možete da primenite stilove profesionalnog izgleda u SmartArt grafiku tako što ćete odabrati neku od opcija u grupi SmartArt stilovi . Kliknite na meni još Slika dugmeta da biste videli sve dostupne stilove i postavite pokazivač iznad sličice da biste pregledali kako će izgledati svaki stil.

  • Da biste se uverili da će dokument izgledati dobro štampanja u crno-beloj tehnici, možete da pregledate kako će izgledati. Izaberite oblik u SmartArt grafiku, a zatim na kartici "Dizajn", kliknite na strelicu na promeni boje i zatim kliknite na sličicu ispod Primarnog boje teme.

Vrh stranice

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×