Promena podrazumevanog formata datoteke za čuvanje radnih sveski

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

U Microsoft Office Excel 2007, radne sveske kao Excel radne sveske (.xlsx) podrazumevano čuvaju. Možete da promenite podrazumevani format datoteke na neki drugi format datoteke koji je podržan u Office Excel 2007. Na primer, ako često pravite makroa u radnoj svesci, možda ćete želeti da se automatski čuvaju u novu radnu svesku kao radnu svesku sa makroima (.xlsm). Ili, ako radite sa drugim osobama koje koriste starije verzije programa Microsoft Excel, možda ćete želeti da sačuvate novu radnu svesku kao radnu svesku programa Excel 97-2003 (.xls).

  1. Kliknite na dugme „Microsoft Office“ Slika dugmeta , a zatim izaberite stavku Opcije programa Excel.

  2. U kategoriji Čuvanje u okviru Čuvanje radnih svezaka, na listi Sačuvaj datoteke u ovom formatu izaberite format datoteke koji želite da koristite.

    Savet : Više informacija potražite u članku Formati datoteka koji su podržani u programu Excel.

Napomena : 

  • Kada navedete podrazumevani format datoteke, sve nove radne sveske se čuvaju u izabrani format datoteke, osim ako ne navedete u drugi format u dijalogu Sačuvaj kao kada sačuvate radnu svesku.

  • Neke funkcije i oblikovanja možda neće biti dostupan ako radnu svesku sačuvate u formatu datoteke starije verzije programa Microsoft Excel ili neki drugi program za unakrsne tabele.

    Više informacija potražite u članku Excel oblikovanje i funkcije koje se ne prenose u drugim formatima datoteka.

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×