Promena podrazumevanog fonta u programu Excel

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Podrazumevano, Microsoft Office Excel koristi Font tela fonta u veličina fonta 11 (koji se prikazuje kao font Calibri veličine fonta 11 kada otkucate podatke u radnom listu, zaglavlja ili podnožja ili okvira za tekst). Međutim, možete da promenite podrazumevani font i veličinu fonta za sve nove radne sveske koje kreirate.

  1. Izaberite karticu Datoteka.

  2. U okviru Excel kliknite na dugme Opcije.

  3. U kategoriji Opšti podaci, u okviru Prilikom kreiranja novih radnih svezaka uradite sledeće:

    • Sa liste Koristi ovaj font izaberite font koji želite da koristite.

    • U polje Veličina fonta unesite veličinu fonta koju želite da koristite.

  4. Izaberite bilo koju drugu karticu da biste se vratili u datoteku.

Napomena : Da biste počeli da koristite novi podrazumevani font i veličinu fonta, morate da ponovo pokrenite Excel. Novi podrazumevani font i veličinu fonta se koriste samo u novih radnih svezaka koje kreirate kada ponovo pokrenete Excel; Ne utiče na postojeće radne sveske. Da biste koristili novi podrazumevani font, možete da premestite radne listove sa postojeću radnu svesku u novu radnu svesku. Više informacija potražite u članku Premeštanje ili kopiranje radnog lista.

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×