Promena podrazumevanog fonta

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

A ne ažuriranja slajdova jedan po jedan, možete da promenite podrazumevani font za celu prezentaciju. Kada ažurirate podrazumevanog fonta u prikazu mastera slajda, možete da sačuvate te vreme tako što ćete eliminisanju dodatne korake u oblikovanje na slajdove.

 1. Izaberite stavke Prikaz > Master slajda.

 2. Na kartici Master slajda , kliknite na dugme Fontovi padajućeg menija. Izaberite font koji želite da koristite za sve slajdove u prezentaciji.

  Napomena : Sve promene koje napravite u ovom prikazu mastera slajda utiče na drugi slajd predložaka.

 3. Kliknite na dugme Zatvori prikaz mastera. Tekst u celoj prezentaciji će se automatski ažurirati novi font.

Kreiranje predloška da biste sačuvali vaš podrazumevani font

Možete da sačuvate Podrazumevani font ispravke tako što ćete kreirati PowerPoint predložak. Ovaj predložak čuva fonta ispravke i može se koristiti za buduće prezentacije.

 1. Izaberite stavke Datoteka > Sačuvaj kao.

  Opcija Master slajda je na kartici datoteka.
 2. Izaberite stavku računar > Potraži.

  Iz padajućeg menija fontove, možete da izaberete željeni font.
 3. Pomerite se do C:\Users\ < vaše > \AppData\Roaming\Microsoft\Templates.

 4. Otkucajte ime predloška u polje Ime datoteke . Kliknite na dugme Sačuvaj kao tip padajući meni i izaberite stavku PowerPoint predložak.

  U polju "Sačuvaj kao tip", izaberite stavku PowerPoint predložak.
 5. Kliknite na dugme Sačuvaj.

  Napomena : Kada kreirate novu prezentaciju, možete da pristupite vašem predlošku. Izaberite stavke datoteka > novoi izaberite stavku lične da biste pronašli predložak.

  Na ekranu za novo izaberite stavku lično da biste pristupili predložak koji ste kreirali.

Vrh stranice

Greška: Neke od fontova nije moguće sačuvati u prezentaciji

Kada koristite font koji nije instaliran trenutni operativni sistem Windows, možda će se poruka o grešci ili neke osobe sa kojima delite prezentaciju sa možda nećete videti font. Jedan način da biste izbegli ovaj problem je za ugrađivanje fonta u prezentaciji (datoteka > Opcije > Sačuvaj > ugrađivanje fontova u datoteci).

Ne svi fontovi su embeddable. Da biste videli svojstva font, posebno da li je moguće ugraditi u PowerPoint datoteke, otvorite kontrolnu tablu i pretrage za fontove. Aplet Font će vam pokazati sve fontove na vašem sistemu. Kliknite desnim tasterom miša fonta da biste videli njena svojstva. Detalji kartica je svojstvo pod imenom mogućnost ugrađivanja fonta. Moguće vrednosti za to svojstvo su:

 • Koji se može uređivati:    Moguće ugraditi font.

 • Može da se instalira:    Moguće ugraditi font.

 • Pregled/Odštampaj:    Moguće ugraditi font, ali na računaru koji nema instaliran font, samo moći ćete da otvorite prezentaciju za prikazivanje i štampanje, ne uređujete.

 • Ograničene:    Nije moguće ugraditi font.

Ako font nije embeddable, možete da ga zamenite u vašoj prezentaciji drugačiji font.

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Takođe pogledajte

Promena fontova

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×