Promena mernih jedinica lenjira iz inča u centimetre

Ne morate da koristite merne jedinice koje sadrži PowerPoint. Nekoliko klikova na Windows kontrolnoj tabli menja merne jedinice u programu PowerPoint, na primer menja inče u centimetre.

Napomena : PowerPoint prikazuje merni sistem koji koristi vaš računar. Da biste promenili inče u metrički sistem (ili obrnuto), izvršite promene na kontrolnoj tabli u operativnom sistemu Windows. Merne jedinice ne možete promeniti direktno u programu PowerPoint.

 1. Zatvorite PowerPoint.

 2. Idite na kontrolnu tablu.

  • U operativnom sistemu Windows 10 kliknite na dugme Start i otkucajte Kontrolna tabla.

  • U operativnom sistemu Windows 8 brzo prevucite sa desne ivice ekrana, a zatim dodirnite stavku Pretraga. (Ako koristite miš, postavite pokazivač u gornji desni ugao ekrana, pomerite pokazivač miša nadole, a zatim izaberite stavku Pretraga.) U polje za pretragu unesite Kontrolna tabla, dodirnite stavku Aplikacije ili kliknite na nju, a zatim dodirnite stavku Kontrolna tabla ili kliknite na nju.

 3. Izaberite stavke Sat, jezik i region, Region i jezik, Regionalne opcije ili Regionalne i jezičke opcije, u zavisnosti od toga koji verziju operativnog sistema Windows koristite. Opcije koje se prikazuju su drugačije u različitim verzijama operativnog sistema Windows:

  • Ako koristite Windows 10, Windows 8 ili Windows 7, u dijalogu Region ili Region i jezik izaberite karticu Formati, a zatim izaberite stavku Dodatne postavke. Izaberite stavku Metrički sa liste Merni sistem i kliknite na dugme U redu.

  • Ako koristite operativni sistem Windows Vista ili Windows XP, izaberite karticu Regionalne opcije i izaberite stavku Prilagodi. Na kartici Brojevi, na listi Merni sistem izaberite stavku Metrički. Primenite promene.

  • Ako koristite neku drugu verziju operativnog sistema Windows, potražite opciju Brojevi koja obuhvata postavu Merne jedinice, a zatim promenite vrednost na opciju Metričke. Primenite promene.

 4. Pokrenite PowerPoint.

Lenjiri sada prikazuju merne jedinice sistema koji ste odabrali.

Savet : Da biste vratili centimetre u inče, ponovite gorenavedene korake i izaberite stavku U.S. umesto Metrički.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×