Promena margina između teksta i ivice okvira za tekst ili oblika

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Kad je potrebno da ubacite još teksta u okvir za tekst ili oblik bez menjanja veličine oblika ili fonta, promenite margine između teksta i ivice okvira za tekst ili oblika.

Napomena : Ako tražite informacije o postavljanju margina stranice u Office programima, pogledajte dolenavedene srodne veze.

  1. Kliknite desnim tasterom miša na ivicu oblika ili okvira za tekst za koji želite da podesite marginu, a zatim izaberite stavku Oblikovanje oblika.

    Komanda „Oblikovanje oblika“ u priručnom meniju koja se pokreće klikom desnog tastera miša na ivicu oblika

  2. Kliknite na ikonu Veličina i svojstva (Raspored i svojstva u programu Word) Kartica „Raspored i svojstva“ , a zatim izaberite stavku Okvir za tekst.

    Opcije „Okvir za tekst“ u oknu „Oblikovanje oblika“

  3. U okviru za svaku marginu kliknite na strelicu nadole da biste smanjili udaljenost. Promena se odmah primenjuje tako da možete da vidite da li ste je dobro podesili.

Savet : U programu PowerPoint veličinu teksta možete smanjiti da biste ga uklopili u oblik ili okvir za tekst klikom na dugme Skupi predugački tekst.

Vrh stranice

Za više informacija o okvirima za tekst

Dodavanje, kopiranje ili brisanje okvira za tekst

Podešavanje smera i položaja teksta (poravnavanje) u okviru za tekst ili obliku

Promena boja u okviru za tekst ili obliku

Uklanjanje ili promena ivice na okviru za tekst ili obliku

Za informacije o marginama stranice

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×