Promena korisničkog imena i inicijale

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Po prvi put instalirate i koristite Office program, bićete upitani za korisničko ime i inicijale u dijalog koji izgleda slično ovome:

Dijalog za korisničko ime

Vaše ime i inicijale će biti povezan sa nekom Office dokumentu koje kreirate i pojaviće se na mestima kao što su komentari, revizije i svojstva opšte dokumenta. Možete da unesete sve što vam se dopada, ali se preporučuje da razmislite o tome koji vam mogu biti deljenja dokumenata sa ili pregledanjem dokumenata, pri izboru korisničko ime. Većina osoba jednostavno koristiti svoje ime i prezime.

Ako vidite dijalogu korisničko ime svaki put kada otvorite Office program, pogledajte članak Sprečavanje programa traži korisničko ime i inicijali.

Promena korisničkog imena i inicijale

Ako kreirate Office dokumenata koji će se deliti sa drugim osobama, odgovarajuće prepisivanje i ispravne autor informacija može da bude važan. U bilo kom trenutku možete da promenite korisničko ime i inicijali.

Važno : Promeni ime ili inicijale u jednom od Office programa će promeniti svoje ime i inicijale u svim drugim Office programima instaliran na vašem računaru.

 1. Izaberite stavke Datoteka > Opcije.

 2. U dijalogu Opcije promenite korisničko ime i inicijale u odeljku Personalizujte svoju kopiju sistema Microsoft Office .

  Opcije programa Word 2010 personalizovanje

Napomena : Excel 2010 koristi samo korisničko ime, ne inicijale.

 1. U otvorenom dokumentu, kliknite na dugme "Office" Dugme „Microsoft Office“ , a zatim kliknite na dugme Opcije na dnu menija.

  Napomene : 

  • U programu OneNote, u meniju Alatke , a zatim kliknite na dugme Opcije.

  • U programu Project i Visio, u meniju Alatke , kliknite na dugme Opcijei zatim izaberite karticu Opšte postavke .

 2. U dijalogu promenite korisničko ime i inicijale u poljima Korisničko ime i inicijali . Dijalog koji vidite može da se pojavi razlikuje od primeru ispod, u zavisnosti od Office programa koji koristite.

  Opcije programa Word 2007 personalizovanje

Napomena : Excel 2007 koristi samo korisničko ime, ne inicijale.

Sprečavanje programa da traži korisničko ime i inicijali

Trebalo bi da vidite samo jednom dijalogu korisničko ime – prvi put otvorite instalirani Office program. Međutim, ako vidite ovaj dijalog svaki put kada otvorite program, možda ćete moći da zaustaviti ovo tako što ćete promeniti dozvole u registratoru.

Upozorenje : Ova procedura sadrži korake koji vam pokazuju kako da izmenite registrator na računaru. Do problema može doći ako pogrešno izmenite registrator. Uverite se da pažljivo sledite ove korake. Za dodatne zaštite, napravite rezervnu kopiju registratora pre nego što izmenite ga. Zatim, možete da vratite registrator ako dođe do problema. Da biste saznali kako da napravite rezervne kopije i vraćanje u prethodno stanje registratora, pogledajte Kako da napravite rezervne kopije i vraćanje u prethodno stanje registrator u operativnom sistemu Windows.

 1. Na ekranu Windows Start u operativnom sistemu Windows 10, Windows 8, Windows 7 ili Windows Vista, u polju za pretragu otkucajte regedit.exe i zatim pritisnite taster Enter.

  Napomena : U operativnom sistemu Windows XP, kliknite na dugme Start, izaberite stavku Pokreni, otkucajte regedit.exei pritisnite taster Enter.

 2. U uređivaču registratora, idite na sledećoj lokaciji: HKEY_Current_User\Software\Microsoft\Office\Common\UserInfo.

 3. Kliknite na dugme korisničkih informacija.

 4. U meniju Uređivanje izaberite stavku dozvole.

 5. Izaberite korisničko ime.

 6. Potvrdite izbor u polju za potvrdu Dozvoli za Puna kontrola.

 7. Kliknite na dugme Primeni, a zatim na dugme U redu.

 8. Zatvorite uređivač registratora.

Vrh stranice

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Takođe pogledajte

Praćenje promena u programu Word

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×