Promena izgleda veb segmenta

Važno: Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Ako ste vlasnik Web stranice, možete da konfigurišete Veb segmenata na nekoliko načina. Iz Veb pregledača, možete da promenite svojstva Veb segmenta pomoću stranice za održavanje Web segmenta. Dodatno možete da konfigurišete Web segmenata tako što ćete koristiti SharePoint kompatibilni program za Web dizajniranje, kao što je Microsoft SharePoint Designer 2010.

Da biste saznali više o Web segmenata na SharePoint lokaciji, pogledajte članak Pregled Web segmenata dostupne u sistemu SharePoint Foundation 2010i Veb segmenti za prikaza i obrazaca u programu SharePoint Designer 2010.

Ovaj članak sadrži:

Promena svojstva Veb segmenta pomoću okna sa alatkama

Otvaranje i korišćenje stranice za održavanje Web segmenata

Zajednička svojstva Veb segmenata

Izgled

Raspored

Više opcija

Menjanje svojstava Web segmenta pomoću okna sa alatkama

Atribute Web segmenta možete menjati dodeljujući vrednosti svojstvima Web segmenta. Svi Web segmenti dele skup zajedničkih svojstava koja vam omogućavaju da naznačite atribute izgleda, rasporeda i ostale informacije. Web segment može imati i prilagođena svojstva koja se primenjuju samo na taj Web segment.

 1. U Meniju Radnje na lokaciji meni Meni „Radnje na lokaciji“ , izaberite stavku Uredi stranicu.

 2. Postavite pokazivač na Veb segment, kliknite na strelicu nadole, a zatim izaberite stavku Uredi Veb segment.

 3. Uobičajeni i prilagođena svojstva Veb segmenta se pojavljuju u oknu sa alatkama. Na primer, zajednička svojstva možete promeniti mogu da uključuju ime Veb segmenta, veličinu i druge parametre raspored. Prilagođena svojstva su te postavke specifične za dati Veb segment.

  Napomena: Ako ste u ličnom prikazu, projektant Web segmenta može ograničen koja prilagođena svojstva može se promeniti za tu Veb segment.

 4. Da biste sačuvali promene i zatvorili okno sa alatkama, kliknite na dugme u redu. Da biste videli promene bez zatvaranja okna sa alatkama, kliknite na dugme Primeni.

Vrh stranice

Otvaranje i korišćenje stranice „Održavanje veb segmenata“

Ako dođe do problema sa veb segmentom ili vezom veb segmenta na stranici, možete da koristite stranicu „Održavanje veb segmenata“ da biste lakše izolovali i rešili taj problem. Morate imati odgovarajuće dozvole da biste koristili stranicu „Održavanje veb segmenata“.

Savet: Ako niste sigurni koji Web segment ili veza Web segmenata izaziva problem na stranici sa Web segmentima, bilo bi dobro da radite postupno tako što ćete zatvarati Web segmente jedan po jedan, a zatim pregledati stranicu sa Web segmentima (izaberite stavku Vrati se na moju stranicu sa Web segmentima) da biste videli da li to rešava problem. Nakon što identifikujete problematični Web segment, možete da razmotrite njegovo vraćanje u početno stanje ili brisanje.

 1. Otvorite biblioteku dokumenata koja sadrži željenu stranicu.

 2. Postavite pokazivač na ime stranice, kliknite na strelicu nadole i izaberite stavku Uredi svojstva.

 3. Izaberite stavku Otvori stranicu sa Web segmentima u prikazu za održavanje da biste prikazali stranicu za održavanje Web segmenta.

  Napomena: Da biste pristupili održavanja stranicu sa Web segmentima za stranicu koja nije uskladištena u biblioteci dokumenata, kao što su matičnu stranicu lokacije za dodavanje sadržaj = 1 na kraj URL adresu za stranicu.

 4. Uverite se da ste u željenom prikazu, bilo ličnom ili deljenom. Ako treba da promenite prikaz, postupite na neki od sledećih načina:

  • Kliknite na vezu Prebaci se na deljeni prikaz ako ste u ličnom prikazu.

  • Kliknite na vezu Prebaci se na lični prikaz ako ste u deljenom prikazu.

 5. Odaberite neke Web segmente, a zatim postupite na neki od sledećih načina:

  • Da biste premestili Veb segment u galeriju stranica sa Veb segmentima, kliknite na dugme Zatvori.

  • Da biste uklonili lične vrednosti svojstava i vratili se na deljene vrednosti svojstava Web segmenta, kliknite na dugme Poništi. Od vas se traži da potvrdite pre nego što Web segment bude vraćen u prethodno stanje.

  • Da biste trajno izbrisali veb segment sa stranice, kliknite na dugme Izbriši. Od vas će se tražiti potvrda pre brisanja veb segmenta.

   Napomena: Ako je svojstvo Dozvoli uređivanje u ličnom prikazu nije izabrano, Veb segment moguće izbrisati samo u deljenom prikazu.

 6. Kada završite, kliknite na vezu Vrati se na stranicu sa Web segmentima.

  Napomena: Ne možete da koristite stranicu za održavanje Web segmenata za zatvaranje, vraćanje ili brisanje statične Web segmenta (to jest, Web segmenta izvan zone Web segmenata).

  Da biste održali statične Veb segmenta, morate da koristite program za kompatibilna sa SharePoint Web dizajn

Vrh stranice

Zajednička svojstva Web segmenata

Svi veb segmenti dele zajednički skup svojstava koja kontrolišu njihov izgled, raspored i napredne karakteristike.

Napomene:  Zajednička svojstva veb segmenata koja vidite u oknu sa alatkama mogu se razlikovati od onih dokumentovanih u ovom odeljku iz nekoliko razloga:

 • Da biste videli odeljak Više opcija u oknu sa alatkama, morate imati odgovarajuću dozvolu.

 • Za određene Veb segment, Veb segment za projektovanje možda ste odabrali da ne prikaže neke od ovih uobičajenih svojstava ili možda ste odabrali da kreirate i prikazali dodatna svojstva koja nije navedena su ispod u odeljcima izgled, rasporedi Više opcija u oknu sa alatkama.

 • Neke postavke dozvola i svojstava mogu da onemoguće ili sakriju svojstva veb segmenta.

Izgled

Svojstvo

Opis

Zvanje

Navodi naslov veb segmenta koji se prikazuje na naslovnoj traci veb segmenta.

Visina

Navodi visinu veb segmenta.

Širina

Navodi širinu veb segmenta.

Stanje ležišta

Navodi da li na celu Veb segment će se pojaviti na stranici kada korisnik otvori stranicu. Podrazumevano stanje ležišta je podešena da normalno i pojavljuje se na celu Veb segment. Kada stanja je podešen na umanjeni, pojavljuje se samo na naslovnoj traci.

Tip ležišta

Navodi da li se prikazuju naslovna traka i ivica okvira veb segmenta.

Raspored

Svojstvo

Opis

Skrivena

Navodi da li je Veb segment je vidljiva kada korisnik otvori stranicu. Ako je u polju za potvrdu potvrđen, Veb segment vidljiv je samo kada dizajnirate stranice i ima sufiks (sakriveno) dodaje naslov.

Veb segment možete da sakrijete ako želite da ga koristite kako biste obezbedili podatke za drugi veb segment putem veze veb segmenta, ali ne želite da prikažete veb segment.

Smer

Navodi smer teksta u Web segmenta sadržaja. Na primer, je arapski zdesna nalevo jeziku; Engleski i većina drugih evropskih jezika su jezike zdesna nalevo.

Zona

Navodi zonu na stranici sa veb segmentima u kojoj se nalazi veb segment.

Napomena: Zone na stranici sa veb segmentima nisu navedene u okviru sa listom kada nemate dozvolu za menjanje zone.

Indeks zone

Navodi poziciju veb segmenta u zoni kada zona sadrži više veb segmenata.

Da biste naveli redosled, u okviru za tekst otkucajte pozitivan ceo broj.

Ako Veb segmenata u zoni su raspoređeni od vrha ka dnu, vrednost 0 znači da je Veb segment se pojavljuje na vrhu zone. Ako Veb segmenata u zoni su raspoređeni sleva nadesno, vrednost 1 znači da je Veb segment se pojavljuje sa leve strane zone.

Na primer, kada dodajete Web segmentu prazna vremensku zonu koja je poručili od vrha do dna, indeks je 0. Kada dodate drugi Veb segment na dno zone, njen indeks Zone je 1. Da biste premestili drugi Veb segment na vrh zone, otkucajte 0, a zatim otkucajte 1 za prvu Veb segment.

Napomena: Svaki veb segment u zoni mora imati jedinstvenu vrednost indeksa zone. Zbog toga promena vrednosti indeksa zone za trenutni veb segment može da promeni vrednost indeksa zone za druge veb segmente u toj zoni.

Vrh stranice

Napredna instalacija

Svojstvo

Opis

Dozvoli umanjivanje

Navodi da li je veb segment moguće umanjiti.

Dozvoli zatvaranje

Navodi da li je veb segment moguće ukloniti sa stranice sa veb segmentima.

Dozvoli skrivanje

Navodi da li je veb segment moguće sakriti.

Dozvoli promenu Zone

Navodi da li je veb segment moguće premestiti u drugu zonu.

Dozvoli veze

Navodi da li veb segment može da učestvuje u vezama sa drugim veb segmentima.

Dozvoli uređivanje u ličnom prikazu

Navodi da li je svojstva veb segmenta moguće izmeniti u ličnom prikazu.

Režim izvoza

Navodi nivo podataka koji može da se izveze za ovaj veb segment. U zavisnosti od konfiguracije, ova postavka možda neće biti dostupna.

URL naslova

Navodi URL datoteke koja sadrži dodatne informacije o veb segmentu. Datoteka se prikazuje u posebnom prozoru pregledača kada kliknete na naslov veb segmenta.

Opis

Navodi ekransku napomenu koja se pojavljuje kada zadržite pokazivač miša na naslov Veb segment ili Veb segment ikona.

URL pomoći

Navodi lokaciju datoteke koja sadrži pomoćne informacije o Veb segmentu. Informacije o pomoći se prikazuje u posebnom prozoru pregledača kada kliknete na komandu " pomoć " na meni Veb segment.

Režim pomoći

Navodi način na koji pregledač prikazuje sadržaj pomoći za veb segment.

Postupite na neki od sledećih načina:

 • Modalni Otvara se u zasebnom prozoru pregledača, ako pregledač ima ovu mogućnost. Korisnik mora da zatvorite prozor pre povratka na Veb stranicu.

 • Nemodalan Otvara se u zasebnom prozoru pregledača, ako pregledač ima ovu mogućnost. Korisnik nema da biste zatvorili prozor pre povratka na Veb stranicu. Ovo je podrazumevana vrednost.

 • Navigacija Otvara Veb stranicu u aktuelnom prozoru pregledača.

Napomena:  Iako prilagođeni veb segmenti „Microsoft ASP.NET“ podržavaju ovo svojstvo, podrazumevane teme pomoći će biti otvorene samo u odvojenom prozoru pregledača.

URL slike ikone kataloga

Navodi lokaciju datoteke koja sadrži sliku koja će se koristiti kao ikona veb segmenta na listi veb segmenata. Veličina slike mora da bude 16 puta 16 piksela.

URL slike ikone naslova

Navodi lokaciju datoteke koja sadrži sliku koja će se koristiti na naslovnoj traci veb segmenta. Veličina slike mora da bude 16 puta 16 piksela.

Uvoz poruka o grešci

Navodi poruku koja se pojavljuje ako postoji problem pri uvozu veb segmenta.

Vrh stranice

Napomena: Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×