Promena izgleda, pozicije ili funkcije lista sa znakovima za nabrajanje ili numerisanih lista u prezentaciji

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Možete da promenite stil, boju i veličinu znakova za nabrajanje ili brojeva u prezentaciji Microsoft PowerPoint 2010 . Takođe možete da promenite broj koji želite da biste pokrenuli iz, povećajte ili smanjite uvlačenje, i povećali ili smanjili razmaka između znaka za nabrajanje ili brojeva i teksta.

PowerPoint ne podržava liste numerisane decimalnim brojevima.

Napomena : Ako još uvek niste dodali znakove za nabrajanje ili numerisanje na slajd, pogledajte članak Dodavanje znakova za nabrajanje ili brojeva u tekst. Da biste prilagodili uvlačenje na sa znakovima za nabrajanje ili numerisanim listama koje se pojavljuju na svim slajdovima u prezentaciji, pogledajte podesite uvlačenje u listu sa znakovima za nabrajanje ili numerisanu listu. Ako želite da dodate ili promenite znakove za nabrajanje ili numerisanje na više slajdova, pogledajte članak Kreiranje ili prilagođavanje mastera slajda informacije o tome kako da to uradite.

Promena izgleda znaka za nabrajanje ili broja

 1. Da biste promenili jedan znak za nabrajanje ili broj, postavite kursor na početak reda koji želite da promenite. Da biste promenili više znakova za nabrajanje ili brojeva, izaberite tekst u okviru svih znakova za nabrajanje ili brojeva koje želite da promenite.

 2. Na kartici Početak, u grupi Pasus kliknite na strelicu na dugmetu Znakovi za nabrajanje ili na dugmetu Numerisanje, a zatim kliknite na dugme Znakovi za nabrajanje i numerisanje.

  Dugmad „Znakovi za nabrajanje“ i „Numerisanje“ u grupi „Pasus“

 3. U dijalogu Znakovi za nabrajanje i numerisanje uradite sledeće:

 4. Da biste promenili stil znakova za nabrajanje ili numerisanja, na kartici Sa znakovima za nabrajanje ili na kartici Numerisano izaberite željeni stil.

  Dijalog „Znakovi za nabrajanje i numerisanje“

 5. Da biste kao znak za nabrajanje koristili sliku, na kartici Sa znakovima za nabrajanje izaberite stavku Slika, a zatim se pomerajte da biste pronašli ikonu slike koju želite da koristite.

 6. Da biste znak sa liste simbola dodali na karticu Sa znakovima za nabrajanje ili na karticu Numerisano, na kartici Sa znakovima za nabrajanje izaberite stavku Prilagođavanje, izaberite simbol, a zatim kliknite na dugme U redu. Simbol možete primeniti na slajdove sa lista stilova.

 7. Da biste promenili boju znakova za nabrajanje ili brojeva, na kartici Sa znakovima za nabrajanje ili na kartici Numerisano izaberite stavku Boja, a zatim izaberite boju.

 8. Da biste promenili veličinu znaka za nabrajanje ili broja tako da bude određene veličine u odnosu na tekst, na kartici Sa znakovima za nabrajanje ili na kartici Numerisano izaberite stavku Veličina, a zatim unesite procenat.

 9. Da biste postojeću listu sa znakovima za nabrajanje ili numerisane konvertovali u SmartArt grafiku, na kartici Početak , u grupi Pasus kliknite na dugme Konvertuj u SmartArt grafiku.

Vrh stranice

Promena uvlačenja ili razmaka između teksta i tačaka

 • Da biste u okviru liste kreirali uvučenu (podređenu) listu, postavite kursor na početak reda koji želite da uvučete, a zatim na kartici Početak, u grupi Pasus kliknite na dugme Povećaj nivo liste .

  Dugmad „Smanji nivo liste“ i „Povećaj nivo liste“

  1. Smanji nivo liste (uvlačenje)

  2. Povećaj nivo liste (uvlačenje)

 • Da biste vratili tekst na manje uvučen nivo na listi, postavite kursor na početak reda, a zatim na kartici Početak, u grupi Pasus kliknite na dugme Smanji nivo liste.

 • Da biste povećali ili smanjili razmak između znaka za nabrajanje ili broja i teksta u redu, postavite kursor na početak reda teksta. Da biste prikazali lenjir, na kartici Prikaz, u grupi Prikaži potvrdite izbor u polju za potvrdu Lenjir. Na lenjiru kliknite na izvučeni red (kao što je prikazano u dijagramu ispod) i prevucite da biste postavili razmak između teksta i znaka za nabrajanje ili broja.

  Napomena : Postoje tri različita označivača koja se pojavljuju na lenjiru i ukazuju na uvlačenje definisano za okvir za tekst.

  Označivači uvlačenja

  1. prvi red teksta ukazuje na položaj stvarni znak za nabrajanje ili broja znakova. Ako pasusa nije sa znakovima za nabrajanje ovo ukazuje na poziciju prvog reda teksta.

  2. levo uvlačenje podešava u prvom redu i izvlačenja označivači uvlačenja i održava njihove relativne razmak.

  3. izvučeni red ukazuje na položaj stvarni redove teksta. Ako pasusa nije sa znakovima za nabrajanje ovo ukazuje na položaj drugog reda (i sledeći redovi) teksta.

Vrh stranice

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×