Promena izgleda SharePoint sajta tima

Promena izgleda SharePoint sajta tima

SharePoint sajt tima možete brzo i lako da prilagodite sajt SharePoint tima tako da odslikava vaš profesionalni stil i brend. Da biste prilagodili sajt tima, potrebno je da vi budete osoba koja je napravila sajt ili da bar imate dozvolu za dizajniranje sajta.

Savet: Ako imate malo preduzeće sa nekoliko zaposlenih, jedan od najboljih načina da podesite deljenje datoteka i saradnju na mreži jeste da OneDrive for Business koristite u kombinaciji sa Office 365 lokacijom tima. Zatim pratite ovo uputstvo da biste prilagodili Office 365 lokaciju tima kako biste mogli da koristite pogodnosti dodatnog skladišta i funkcija za saradnju.

Promena izgleda lokacije tima

Trenutno možete odabrati jednu od osam podrazumevanih tema za sajt tima ili da odaberete neki od klasičnih dizajna.

Napomena: Neke funkcionalnosti se postepeno uvode u organizacije koje su se opredelile za program „Prvo izdanje“. To znači da možda još uvek ne vidite ovu funkciju ili da izgleda drugačije od onoga što je opisano u člancima pomoći.

Podrazumevane teme

 1. Na sajtu tima izaberite stavku Postavke Dugme „Postavke usluge Office 365“ , a zatim izaberite Promeni izgled.

  Promena izgleda

 2. Izaberite željeni izgled, a zatim kliknite na dugme Sačuvaj.

  Promena izgleda SharePoint sajta tima

Napomene: 

 • Ako se ono što vidite na ekranu ne podudara sa slikama iznad, to znači da je vaš administrator podesio sajtove tima na klasičan izgled. Pratite uputstva ispod da biste koristili neki od klasičnih dizajna izgleda.

 • Ako ne vidite opciju Promeni izgled u meniju Postavke, verovatno nemate dozvolu za upravljanje ovom opcijom. Više informacija potražite u članku Više informacija o nivoima dozvola u sistemu SharePoint ili se obratite administratoru.

Klasični dizajna izgleda

 1. Na sajtu tima izaberite stavku Postavke Dugme „Postavke usluge Office 365“ , a zatim izaberite Promeni izgled.

 2. Izaberite stavku Prikaži klasične postavke. Ako ste već u klasično izgledu, preskočite ovaj korak.

 3. Odaberite neki od ponuđenih izgleda. Ne brinite ako vam se boja ili slika baš ne sviđaju. To možete promeniti u sledećem koraku.

 4. Da biste dodali sliku u pozadini ili je izmenili, izaberite stavku Promeni i otpremite neku vašu sliku ili prevucite sliku sa računara na sličicu iznad komande Promeni.

 5. Da biste promenili šemu boja, kliknite na strelicu pored stavke Boje i izaberite drugu šemu boja.

 6. Da biste promenili raspored, kliknite na strelicu pored stavke Raspored na lokaciji i izaberite drugi raspored koji kontroliše poziciju veza navigacije, polja za pretragu i tako dalje.

 7. Da biste promenili fontove, kliknite na strelicu pored stavke Fontovi i izaberite drugi font.

  Savet:  U oblasti pregleda možete odmah videti kako izgledaju promene. Ako želite da vratite na prethodne postavke, izaberite stavku Započni ponovo. Ili, kliknite na logotip lokacije da biste napustili opciju Promena izgleda i vratili se na matičnu stranicu lokacije.

 8. Kada budete spremni da vidite kako će promene koje primenite na sadržaj lokacije izgledati u pregledu u punoj veličini, izaberite stavku Isprobaj. Promene još nisu vidljive drugim korisnicima lokacije. Ako vam se ne sviđa ono što trenutno vidite, kliknite na dugme Započni ponovo.

 9. Ako vam se sviđa to što vidite u pregledu, kliknite na dugme Da, zadržite ga. Ako vam se ne sviđa, kliknite na dugme Ne, nije dobro i pokušajte sa nečim drugačijim.

Promena logotipa, naslova i opisa lokacije tima

Da biste promenili druge postavke za sajt, kao što su logotip, ime ili opis, pogledajte članak Upravljanje postavkama sajta SharePoint tima.

 1. Na lokaciji tima izaberite stavku Postavke Dugme „Postavke usluge Office 365“ , a zatim u okviru naslova Izgled i doživljaj izaberite opciju Promeni izgled.

  Opcija „Promeni izgled“ u okviru „Postavke lokacije“.

  Saveti: 

  • Ako se pločice Prvi koraci na lokaciji nalaze na matičnoj stranici, možete da izaberete pločicu Koji je vaš stil?.

  • Dugme „Koji je vaš stil“ na pločicama „Prvi koraci“

  • Drugi način je da na lokaciji tima izaberete stavku Postavke, a zatim izaberete opciju Promeni izgled.

  • Ako ne vidite opciju Promeni izgled u meniju Postavke ili na stranici „Postavke sajta“, verovatno nemate dozvolu za upravljanje ovom opcijom. Više informacija potražite u članku Razumevanje nivo dozvola u sistemu SharePoint ili se obratite administratoru.

 2. Odaberite drugi izgled iz ponuđenih opcija. Nemojte brinuti ako vam se boja ili slika baš ne sviđaju. To možete promeniti u sledećem koraku.

 3. Sada možete da budete kreativni:

  • Da biste dodali sliku u pozadini ili je izmenili, izaberite stavku Promeni i otpremite neku vašu sliku ili prevucite sliku sa računara na sličicu iznad komande Promeni.

   Napomena:  Ako prevlačenje i otpuštanje ne funkcioniše, instalirajte najnoviju verziju softvera pregledača ili barem Microsoft Office 2013. Prevlačenje i otpuštanje zahteva barem Office 2013 ili najnoviju verziju pregledača Internet Explorer, Firefox ili Chrome. U operativnom sistemu Windows 10, pregledač Edge trenutno nije podržan, ali Internet Explorer 11 jeste.

  • Da biste promenili šemu boja, kliknite na strelicu pored stavke Boje i izaberite drugu šemu boja.

  • Da biste promenili raspored, kliknite na strelicu pored stavke Raspored na lokaciji i izaberite drugi raspored koji kontroliše poziciju veza navigacije, polja za pretragu i tako dalje.

  • Da biste promenili fontove, kliknite na strelicu pored stavke Fontovi i izaberite drugi font.

   Saveti: 

   • U oblasti pregleda možete odmah videti kako izgledaju promene. Ako želite da vratite na prethodne postavke, izaberite stavku Započni ponovo. Ili, kliknite na logotip lokacije da biste napustili opciju Promena izgleda i vratili se na matičnu stranicu lokacije.

   • Pošto SharePoint instalacije mogu imati različite verzije, to jest mogu se prilagoditi na mnogo načina, dizajner lokacije vam je možda obezbedio drugačiji način da je napustite. Obratite se administratoru ako ga ne vidite.

 4. Kada budete spremni da vidite kako će promene koje primenite na sadržaj lokacije izgledati u pregledu u punoj veličini, izaberite stavku Isprobaj. Promene još nisu vidljive drugim korisnicima lokacije. Ako vam se ne sviđa ono što trenutno vidite, kliknite na dugme Započni ponovo.

 5. Ako vam se sviđa to što vidite u pregledu, kliknite na dugme Da, zadržite ga. Ako vam se ne sviđa, kliknite na dugme Ne, nije dobro i pokušajte sa nečim drugačijim.

Napomena: Kada završite ili ako se predomislite, kliknite na neku od veza za navigaciju sa putanjom u gornjem levom uglu ekrana da biste se vratili tamo gde ste bili.

Sada kad ste promenili izgled lokacije tima, možete da nastavite sa prilagođavanjem bez puno napora. Nastavite sa čitanjem da biste saznali kako da ažurirate naslov, opis i logotip lokacije tima.

Naslov je obično prva stvar koju posetioci lokacije ugledaju kada posete lokaciju tima tako da je dobra ideja odabrati naslov koji opisuje tim ili projekat. Dodavanje logotipa može da pomogne osobama da brzo vide da li su na pravoj lokaciji. Na primer, možete ponovo da iskoristite postojeći logotip za organizaciju ili sliku koja ima smisla osobama koje koriste lokaciju.

 1. Na lokaciji tima, izaberite stavku Postavke Dugme „Postavke usluge Office 365“ , a zatim izaberite Postavke lokacije.

 2. Na stranici postavki lokacije, u okviru Ugođaj izaberite stavku Naslov, opis i logotip.

  Opcija „Naslov, opis i logotip“ u okviru „Postavke lokacije“

  Napomena:  Ako ne vidite stavku Naslov, opis i logotip, verovatno nemate dozvolu za upravljanje tom opcijom. Potrebno je da imate bar dozvolu koja je jednaka prisustvu u grupi vlasnika na sajtu. Takođe je moguće da je vaša organizacija definisala dizajn za čitavu kolekciju sajtova i uklonila vam dozvolu za upravljanje ovim opcijama. Više informacija pronađite u članku Razumevanje nivoa dozvola u sistemu SharePoint.

 3. Unesite novi naslov u polje Naslov.
  Novi naslov se pojavljuje na svakoj stranici lokacije.

 4. Unesite novi opis u polje Opis. Opis se ne pojavljuje na lokaciji ali se pojavljuje na stranici sa rezultatima pretrage.

 5. Promenite logotip:

  • Da biste otpremili logotip sa računara, izaberite stavku Iz računara, kliknite na dugme Pregledaj, pronađite sliku i kliknite na dugme Otvori.

  • Da biste dodali logotip iz sistema SharePoint, izaberite stavku Iz sistema SharePoint, pronađite biblioteku u kojoj je slika uskladištena, izaberite sliku i kliknite na dugme Umetni. (Ovde se pretpostavlja da ste već otpremili logotip na lokaciju tima.)

 6. Kliknite na dugme U redu da biste sačuvali promene.

Ako vam se ne sviđa kako logotip izgleda na lokaciji, samo izmenite logotip i ponovite korake iznad da biste zamenili logotip.

Sada kad ste shvatili kako funkcioniše brzo prilagođavanje, razmotrite sledeće korake da biste lokaciju učinili korisnijom:

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×