Promena imena ličnih fascikli u oknu za navigaciju

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Kada otvorite više od jednog datoteka ličnih fascikli (.pst) istovremeno u Microsoft Outlook, to može biti teško razlikovati koji skup fascikli pripada određeni .pst datoteku. To je zato što sve .pst datoteke, podrazumevano se zovu i pojavljuju se u Okno za navigaciju kao Ličnih fascikli.

Da biste olakšali razlikovanje .pst datoteke, možete da promenite podrazumevano ime ličnih fascikli, na nešto jedinstveno i prepoznatljiva vam. Možete da učinite kada kreirate novu .pst datoteku ili .pst datoteka je otvorena i prikazana u oknu za navigaciju programa Outlook.

Ovaj članak sadrži:

Uvod u rad sa više .pst datoteka

Promenite ime fascikle ličnih fascikli kada kreirate novu .pst datoteku sa podacima

Promena imena postojeću fasciklu ličnih fascikli u oknu za navigaciju

Uvod u rad sa više .pst datoteka

Kada želite da sačuvate Office Outlook stavki na vašem računaru, koristi se datoteka ličnih fascikli (.pst) datoteke. Možete da otvorite i istovremeno da prikažete stavke iz jednog ili više .pst datoteka.

Mnogi koristite samo jednu .pst datoteku i podrazumevano ime fascikli najvišeg nivoa koja će se pojaviti u oknu za navigaciju, ličnih fascikli, radi bez problema. Međutim, ako kreirate više .pst datoteka, a ne promenite podrazumevano ime, videćete iste najvišeg nivoa ime fascikle, ličnih fascikli za svaku .pst datoteku koja je otvorena. Ovo možete učiniti teško je znati koji skup fascikli pripada koje datoteke sa podacima.

Zašto bi vam je potrebna dve .pst datoteke? Postoji nekoliko scenarija, uključujući arhiviranje starijih stavki, Premeštanje stavki u drugoj .pst datoteku da biste smanjili veličinu datoteke, arhiviranje poslate stavke u zasebnom .pst datoteku ili rad sa projektima koji generiše velikog broja e-poruke.

Napomena : Ako koristite funkciju automatskog arhiviranja u programu Outlook, dodatne .pst datoteku koju ste kreirali za skladištenje starijih stavki ne koristi ime fascikla najvišeg nivoa ličnih fascikli. To je ime fascikle arhive.

Vrh stranice

Promenite ime fascikle ličnih fascikli kada kreirate novu .pst datoteku sa podacima

 1. U meniju Datoteka postavite pokazivač na stavku Novo, a zatim izaberite stavku Outlook datoteka sa podacima.

 2. Izaberite stavku Datoteka ličnih fascikli programa Outlook (.pst), a zatim kliknite na dugme U redu.

 3. U dijalogu Kreiranje ili otvaranje datoteke sa podacima programa Outlook u polje Ime datoteke upišite ime datoteke, a zatim kliknite na dugme U redu.

 4. U dijalogu Kreiranje Microsoft ličnih fascikli , u polje " ime " brisanje ličnih fascikli teksta i zatim otkucajte ime za prikaz za .pst fasciklu.

  Ovo je ime koje će se pojaviti kao ime za fasciklu najvišeg nivoa u oknu za navigaciju programa Outlook. Ime za prikaz vam pomaže da razlikujete Outlook datoteke sa podacima kada radite sa više od jedne .pst datoteku. Preporučujemo da otkucate ime koje ima jedinstveno i smisla za vas.

 5. Ako datoteke sa podacima želite da zaštitite lozinkom, u okviru za grupisanje Lozinka upišite lozinku u polja Lozinka i Verifikujte lozinku.

  Napomena : U cilju veće bezbednosti, kada upisujete lozinku, pojavljuju se samo tačke.

  Dijalog „Kreiranje Microsoft ličnih fascikli“

  1. Upišite ime koje za vas ima smisla.

  2. Ako želite, upišite lozinku za ovu datoteku sa podacima.

  3. Potvrdite izbor u polju za potvrdu Sačuvaj ovu lozinku na listi lozinki ako ne želite da bude zatražena lozinka datoteke sa podacima svaki put kada otvorite datoteku.

  Informacije o lozinki

  Lozinku možete da koristite do 15 znakova.

  Koristite jake lozinke koje kombinuju velika i mala slova, brojeve i simbole. Slabe lozinke ne kombinuju ove elemente. Jaka lozinka: Y6dh!et5. Slaba lozinka: House27. Lozinke treba da sadrže 8 ili više znakova. Bolja je fraza za prolaz od 14 ili više znakova.

  It is critical that you remember your password. If you forget your password, Microsoft cannot retrieve it. Store the passwords that you write down in a secure place away from the information that they help protect.

  Ako potvrdite izbor u polju za potvrdu Sačuvaj ovu lozinku na listi lozinki , zabeležite lozinku u slučaju da koje su vam potrebne da biste otvorili .pst datoteku na drugom računaru. Potvrdite izbor u ovom polju za potvrdu samo ako je vaš Microsoft Windows korisnički nalog zaštićen lozinkom i niko nema pristup vašem nalogu na računaru. Ako ne izaberete u polju za potvrdu, a koje ste naveli lozinke, bićete upitani da otkucate lozinku svaki put kada otvorite Outlook, a učitavanja ovu datoteku sa podacima.

  Važno : Microsoft, dobavljač Internet usluga (ISP) ili administrator e-pošte mogu da pristupe lozinku i ne mogu da vam pomognu oporavku sadržaja .pst datoteke ako zaboravite lozinku.

Vrh stranice

Promena imena postojeću fasciklu ličnih fascikli u oknu za navigaciju

 1. U Okno za navigaciju, kliknite desnim tasterom miša Ličnih fascikli, a zatim u priručnom meniju izaberite stavku Svojstva za lične fascikle .

  Napomena : Ova fascikla će uvek biti najvišeg nivoa fascikle u Oknu za navigaciju, u pošti.

 2. Kliknite na dugme Više opcija.

 3. U polje Ime upišite neko ime koje za vas ima smisla, poput Gordanini Outlook podaci.

  Ovo je ime koje će se pojaviti kao ime za fasciklu najvišeg nivoa u oknu za navigaciju programa Outlook. Ime za prikaz vam pomaže da razlikujete Outlook datoteke sa podacima kada radite sa više od jedne .pst datoteku. Preporučujemo da otkucate ime koje ima jedinstveno i smisla za vas.

 4. Dvaput kliknite na dugme U redu.

Vrh stranice

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×