Promena ili brisanje čuvara mesta

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Možete da promenite čuvar mesta tako što ćete mu promenite veličinu, položaja ili promeniti font, veličinu, slova i boju ili razmak u tekstu. Takođe možete da izbrišete čuvar mesta.

Važno : Ako primenite raspored na slajdu na jedan ili više slajdova u prezentaciji, a zatim uredite rasporeda za dodavanje, promena ili brisanje čuvara mesta, morate da primenite raspored slajdova tako da slajdovi prikazuju promene u rasporedu.

Promena čuvara mesta

 1. Na kartici Prikaz, u grupi Master prikazi izaberite stavku Master slajda.

 2. U rasporedu, kliknite na čuvar mesta koji želite da promenite, a zatim uradite nešto od sledećeg:

  • Da biste promenili veličinu čuvara mesta, postavite pokazivač na jedan od regulatora veličine i kada pokazivač postane dvosmerna strelica, prevucite regulator.

  • Da biste promenili položaj čuvara mesta, postavite pokazivač na neku od njegovih ivica, i kada dobije oblik ukrštenih strelica, prevucite ga na novi položaj.

  • Da biste promenili font, veličinu fonta, VELIKA/mala slova, boju ili prored teksta u čuvaru mesta, izaberite tekst, a zatim na kartici Početak, u grupi Font izaberite opcije koje želite.

  • Da biste grupisali objekte kao što su slike, oblici, clip art kolekcije i grafikone, izaberite prvi objekat koji želite da postavite u grupu, držite pritisnut taster CTRL, a zatim izaberite stavku druge objekte koje želite da grupišete. U okviru Alatke za crtanje, na kartici Oblikovanje , u grupi Rasporedi kliknite na dugme Oblikuj, a zatim dvaput kliknite na grupu .

   Napomene : 

   • Možete da grupišete objekte u objekat čuvara mesta, ali ne okvir čuvare mesta za tekst. Međutim, možete da dodate oblik okvira za tekst i grupe koju sa drugim objektima. Da biste to uradili, na kartici Umetanje , u grupi " oblici ", u okviru Osnovni oblicikliknite na Okvir za tekst.

   • Da biste razgrupisali objekte, izaberite grupisane objekte, u okviru Alatke za crtanje, na kartici Oblikovanje , izaberite grupui zatim kliknite na dugme Razgrupiši.

 3. Na kartici Master slajda, u grupi Zatvaranje kliknite na dugme Zatvori prikaz mastera.

 4. Važne: Da bude konačna promene čuvara mesta, morate ponovo primenite raspored na slajdu na slajdove koje pratite raspored na slajdu promenjene. Da biste ponovo primenili na slajd raspored, na listi sličice slajda izaberite slajd na koji se pridržava raspored koji ste upravo promenili.

 5. Na kartici Početak , u grupi Slajdovi kliknite na dugme raspored, a zatim izaberite raspored koji sadrži čuvare mesta koje ste upravo promenili.

Brisanje čuvara mesta

 1. Na kartici Prikaz, u grupi Master prikazi izaberite stavku Master slajda.

 2. Kliknite na ivicu čuvara mesta koji želite da izbrišete, a zatim pritisnite taster DELETE.

 3. Na kartici Master slajda, u grupi Zatvaranje kliknite na dugme Zatvori prikaz mastera.

 4. Važne: Da se konačna promene čuvara mesta, morate ponovo primenite raspored na slajdu na slajd. Da biste ponovo primenili na slajd raspored, na listi sličice slajda izaberite slajd na koji se pridržava raspored koji više ne sadrži izbrisani čuvar mesta.

 5. Na kartici Početak , u grupi Slajdovi kliknite na dugme raspored, a zatim izaberite raspored koji više ne sadrži izbrisani čuvar mesta.

Vrh stranice

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×