Promena ili ažuriranje lozinke e-pošte

Promena ili ažuriranje lozinke e-pošte

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Možete da promenite ili da biste ažurirali lozinku naloga e-pošte na dva mesta: u programu Outlook, kao i kod dobavljača e-pošte (na primer, Office 365, Gmail, Yahoo, iCloud ili Xfinity). Možda ćete morati da promenite lozinku jedan ili oba mesta.

Zašto su dva mesta da promenim lozinku?

Postoje dve stvari koje su vam potrebne da biste pristupili e-pošte.

 • Nalog e-pošte pomoću dobavljača e-pošte kao što je Office 365, Gmail, iCloud ili korporativne Exchange servera

 • Program koji možete da prikažete e-poruke i omogućavaju vam da čitate, odgovaranje na poruke i organizovanje ove e-poruke

Kada promenite e-pošte lozinku naloga, prvo promenite lozinku kod dobavljača usluga e-pošte, zatim Ažurirajte uskladištene u programu Outlook.

Kada treba da promenim lozinku sa dobavljačem usluga e-pošte?

Promena lozinke kada:

 • Mislite da je neko ukradu ili pristupili lozinku naloga e-pošte

 • Dobavljač e-pošte je poslao da poništite lozinku veza

 • Zaboravili ste lozinku naloga e-pošte

Promena lozinke kod dobavljača e-pošte

Pogledajte u sledećim odeljcima za uputstva o promeni lozinku naloga e-pošte za nekoliko glavnih dobavljače. Ako dobavljač nalog e-pošte nije naveden, obratite se administratoru ili tehničkoj podršci dobavljača e-pošte.

 1. Idite na Gmail veb sajt.

 2. Kliknite na sliku u gornjem desnom uglu ekrana, a zatim izaberite stavku Moj nalog.

 3. Izaberite stavku Prijavljivanje i bezbednost.

 4. Pomerite se do stavke Prijavljivanje u Google. Tamo možete da promenite lozinku, a zatim da izaberete lozinke za aplikacije da biste generisali jedinstvenu lozinku za unos u programima Outlook 2016, Outlook 2013 i Outlook 2010. Gmail zahteva upotrebu dvostruke potvrde identiteta i lozinku za aplikaciju radi provere e-pošte u programu Outlook. Više informacija potražite u članku Podešavanje dvostruke potvrde identiteta za Gmail.

 1. Idite na Yahoo veb sajt.

 2. Kliknite na ime ili sliku u gornjem desnom uglu ekrana, a zatim izaberite stavku Informacije o nalogu. Možda ćete morati da kliknete na ime naloga na sledećem ekranu.

 3. Pratite uputstva da biste izabrali ime naloga i unesite postojeću lozinku. Ako ste zaboravili lozinku, kliknite na Zaboravio/la sam lozinku.

 4. Sa leve strane ekrana izaberite stavku „Bezbednost naloga“, a zatim kliknite na dugme „Promeni lozinku“ i pratite uputstva.

  Kada završite, pomerite se nadole da biste potvrdili da je uključena verifikacija u dva koraka, a zatim izaberite stavku „Upravljanje lozinkama“. Za više informacija o stvaranju jedinstvene lozinke za unos u programima Outlook 2016, 2013 i 2010 pogledajte članak Podešavanje dvostruke potvrde identiteta za Yahoo.

 1. Idite na Apple ID veb sajt.

 2. Unesite Apple ID i lozinku, a zatim kliknite na strelicu. Ako ste zaboravili lozinku, kliknite na Zaboravili ste Apple ID ili lozinku? i pratite uputstva.

 3. Ako iCloud zahteva da unesete šifru za dvostruku potvrdu identiteta, preuzmite kôd sa nekog od drugih Apple uređaja i unesite šest cifara, a zatim izaberite stavku Verujem kada iCloud zatraži od vas da verujete ovom pregledaču.

 4. Kliknite na padajući meni pored svog imena i slike u gornjem desnom uglu ekrana.

 5. Na vrhu sledećeg ekrana izaberite stavku „Upravljanje“ ispod Apple ID-a. Možda ćete morati da ponovo unesete Apple ID i lozinku.

 6. U okviru „Bezbednost“ kliknite na dugme „Promeni lozinku“... i pratite uputstva.

 7. Kada završite, pomerite se nadole da biste se uverili da je dvostruka potvrda identiteta uključena, a zatim kliknite na dugme Generiši lozinku u okviru Lozinke za aplikaciju. Za više informacija o stvaranju jedinstvene lozinke za unos u programima Outlook 2016, 2013 i 2010 pogledajte članak Podešavanje dvostruke potvrde identiteta za iCloud.

Drugi nalozi e-pošte će zahtevati da promenite lozinku naloga e-pošte na veb sajtu za dobavljača naloga. Na primer, da biste promenili lozinku za Xfinity nalog, idite na Xfinity veb sajt i pratite uputstva. Svaki dobavljač naloga e-pošte ima neznatno drugačije korake za promenu lozinke.

Ažurirajte lozinku uskladištene u programu Outlook

Da biste ažurirali lozinku u programu Outlook, koristite sledeće korake.

Belešku:    Outlook ne može da promeni lozinku kod dobavljača usluga e-pošte. Drugim rečima, ako ste zaboravili lozinku Outlook.com, prvo moraćete da potražite u odeljku Promena lozinke na Outlook.com da biste promenili lozinku Outlook.com ima za vaš nalog, a zatim ažurirajte lozinku u programu Outlook za Windows.

Postoje dva moguća načina da biste ažurirali lozinku u programu Outlook. Određene korake koje treba da preduzmete zavise od vaše verzije programa Outlook i da li ste u Office 365 pretplatnika ili kupili Outlook kao samostalnu aplikaciju.

Ako ste u Office 365 pretplatnika sa mesečne ispravke, koristite sledeće korake:

 1. U programu Outlook, odaberite stavke datoteka > Postavke naloga > Ažurirajte lozinku.

 2. Ažurirajte lozinku ili aplikacije lozinku i kliknite na dugme u redu.

Ako ste u Office 365 pretplatnika polugodišnji ispravkama ili imate 2016, 2013 ili 2010, Outlook 2019 ili kupili Outlook kao samostalne aplikacije, koristite sledeće korake:

 1. U programu Outlook izaberite stavke Datoteka > Postavke naloga > Postavke naloga.

  Dostupne opcije kada odaberete postavke naloga u programu Outlook

 2. Izaberite nalog za e-poštu koji želite da promenite i kliknite na dugme Promeni.

  Promena postavki naloga e-pošte

 3. U prozoru Promena naloga ažurirajte lozinku.

  Možete da promenite različite postavke naloga
 4. Izaberite stavku Zatvori kada Outlook testira postavke naloga, zatim Završi > Zatvori da biste se vratili u Outlook.

Da li je mom nalogu e-pošte potrebna lozinka za aplikaciju?

Ako koristite Outlook da šaljete i primate e-poštu iz Gmail, Yahoo, iCloud, Apple, Outlook.com ili @me.com nalozi, ne može da koristite lozinku naloga običan e-pošte da biste podesili ove naloge. Ovih dobavljača e-poštu možda ćete morati da koristite potvrda identiteta sa dva faktora i lozinku aplikacije. Ovo je jednokratnu lozinke koje ste uneli umesto običan nalog lozinku prilikom podešavanja naloga e po prvi put.

Više informacija potražite u odeljcima o podešavanju dva faktora potvrde identiteta za Gmail, Yahooi iCloud.

Da biste ažurirali lozinku u programu Outlook za Mac, koristite sledeće korake.

 1. Na kartici " Alatke ", izaberite stavku Nalozi.

  On the Tools tab, click Accounts
 2. U oknu sa leve strane izaberite nalog koji želite da promenite lozinku.

 3. U desnom oknu, unesite novu lozinku u polje Lozinka .

 4. Zatvorite prozor Nalozi . Outlook će automatski Sačuvaj lozinku.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×