Promena ili ažurirajte lozinku svog e-pošte

Promena ili ažurirajte lozinku svog e-pošte

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Promena lozinke

Možete da promenite ili da biste ažurirali lozinku naloga e-pošte na dva mesta: u programu Outlook, kao i kod dobavljača usluga e-pošte. Možda ćete morati da promenite lozinku jedan ili oba mesta.

Kako da znam gde da promenim lozinku?

Ako mislite da je neko drugi ima ukradu ili pristupili e-pošte lozinku, treba da promenite lozinku kod dobavljača usluga e-pošte, zatim Promena lozinke u programu Outlook.

Ako dobavljač e-pošte je poslao poništite lozinku vezu, trebalo bi da koristite tu vezu da biste ponovo postavite lozinku kod dobavljača usluga e-pošte, zatim Promena lozinke u programu Outlook.

Ako ste zaboravili lozinku naloga e-pošte, treba da promenite lozinku kod dobavljača usluga e-pošte, zatim Promena lozinke u programu Outlook.

Ako znate lozinku za dobavljač e-pošte, ali Outlook je više puta od vas traži da biste ažurirali svoju lozinku, treba da Proverite da li vaš nalog e-pošte zahteva lozinku aplikacije, zatim ažurirajte lozinku u programu Outlook.

Promena lozinke sa dobavljačem usluga e-pošte

Promena lozinke kod dobavljača usluga e-pošte ako:

 • Sumnjate da neko ima koje se dobijaju lozinku bez vaše dozvole

 • Vaša lozinka je istekla

 • Zaboravili ste lozinku

Promena lozinke za Office 365 e-pošte

Promena lozinke za Office 365

Promena lozinke na lokaciji Outlook.com

Promena lozinke na lokaciji Outlook.com

Promena lozinke Gmail

 1. Idite na Veb lokaciji Gmail .

 2. Kliknite na dugme slike u gornjem desnom uglu ekrana, a zatim izaberite stavku Moj nalog.

 3. Kliknite na dugme Prijavi se i bezbednost.

 4. Pomerite se do potpisa u za Google. Ovde možete da promenite lozinku i zatim izaberite aplikaciju lozinki za generisanje jedinstvenih lozinku da biste uneli u programu Outlook 2016, Outlook 2013 i Outlook 2010. Gmail zahteva korišćenje potvrda identiteta sa dva faktora i lozinku aplikacije da biste proverili e-pošte u programu Outlook. Više informacija potražite u članku Podešavanje dve potvrde identiteta za Gmail.

Promena lozinke na Yahoo

 1. Idite na Veb lokaciji Yahoo .

 2. Kliknite na ime ili sliku u gornjem desnom uglu ekrana, a zatim izaberite stavku Informacije o nalogu. Možda ćete morati da kliknete na ime svog naloga na sledećem ekranu.

 3. Sledite uputstva da biste izabrali ime naloga i unesite svoju postojeću lozinku. Ako ste zaboravili lozinku, kliknite na dugme zaboravljena lozinka.

 4. Na levoj strani ekrana, izaberite stavku bezbednost naloga, a zatim kliknite na dugme Promeni lozinku i pratite uputstva.

  Kada završite, pomerajte se nadole da biste potvrdili da je iz dva koraka verifikaciju na, a zatim izaberite stavku upravljanje lozinkama koje aplikacije. Više informacija o generisanje jedinstvenih lozinku da biste uneli u programu Outlook 2016, 2013 i 2010, pogledajte članak Podešavanje dve potvrde identiteta za Yahoo.

Promena lozinke Apple/iCloud/@me.com

 1. Idite na Veb lokaciji Apple ID .

 2. Unesite Apple ID i lozinku , a zatim kliknite na strelicu. Ako ste zaboravili lozinku, kliknite na dugme zaboravili Apple ID ili lozinku? i pratite uputstva.

 3. Ako iCloud zahteva da unesete šifru potvrda identiteta sa dva faktora, nabavite šifru od jednog od vaših drugih uređaja Apple i unesite šest cifara, zatim izaberite stavku pouzdanost kada iCloud zatraži da verujete ovaj pregledača.

 4. Kliknite na dugme padajućeg menija pored imena i slike u gornjem desnom uglu ekrana.

 5. Na vrhu sledećem ekranu izaberite stavku upravljanje u okviru Apple ID-a. Možda ćete morati da unesete Apple ID i lozinku ponovo.

 6. U okviru bezbednost kliknite na dugme Promeni lozinku... i pratite uputstva.

 7. Kada završite, pomerite se nadole da biste potvrdili da je potvrda identiteta sa dva faktora na, a zatim izaberite stavku Generisanje lozinku u okviru Aplikacije specifične lozinke. Više informacija o generisanje jedinstvenih lozinku da biste uneli u programu Outlook 2016, 2013 i 2010, pogledajte članak Podešavanje dve potvrde identiteta za iCloud.

Promena lozinke za druge naloge e-pošte

Druge naloge e-pošte će zahtevati da promenite lozinku naloga e-pošte na Veb lokaciji za nalog dobavljača. Na primer, da biste promenili lozinku za nalog Xfinity, idite na Veb lokaciju Xfinity i pratite uputstva. Svaki dobavljača nalog e-pošte ima malo drugačije koraci za promenu lozinke.

Promena lozinke u programu Outlook

Da biste ažurirali lozinku u programu Outlook, koristite sledeće korake.

Napomena   : Outlook 2016, 2013 i 2010 ne možete da promenite lozinku kod dobavljača usluga e-pošte. Drugim rečima, ako ste zaboravili lozinku Outlook.com, prvo moraćete da potražite u odeljku Promena lozinke na Outlook.com da biste promenili lozinku Outlook.com ima za vaš nalog, a zatim ažurirajte lozinku u programu Outlook 2016, 2013 ili 2010.

 1. U programu Outlook, odaberite stavke datoteka > Postavke naloga > Postavke naloga.

  Dostupne opcije kada odaberete postavke naloga u programu Outlook

 2. Izaberite nalog e-pošte koji želite da promenite, a zatim kliknite na dugme Promeni.

  Menjanje postavki naloga za e-poštu

 3. U prozoru Promeni nalog , ažurirajte svoju lozinku.

  Možete da promenite različite postavke naloga
 4. Izaberite stavku Zatvori kada Outlook testira postavke naloga, zatim Završi > Zatvori da biste se vratili u Outlook.

Da li je moj nalog e-pošte treba lozinku aplikacije?

Ako koristite Outlook da šaljete i primate e-poštu iz Gmail, Yahoo, iCloud, Apple ili @me.com naloge, ne koristite lozinku naloga običan e-pošte da biste podesili ove naloge. Ova tri dobavljače zahtevaju da koristite lozinku aplikacije. Ovo je jednokratnu lozinke koje ste uneli umesto običan nalog lozinku prilikom podešavanja naloga e po prvi put.

Lozinku aplikacija omogućava Gmail, Yahoo i iCloud potvrdili da ste podešavate nalog e-pošte. Više informacija potražite u odeljcima o podešavanju dva faktora potvrde identiteta za Gmail, Yahooi iCloud.

Ako zaboravite lozinku, može biti ugrožena lozinku ili lozinku istekla, moraćete da prvo promenite lozinku kod dobavljača e-pošte, na primer Office 365, Outlook.com, Gmail, Yahoo ili Xfinity, a zatim ažurirajte Outlook sa novim lozinka.

Promena lozinke kod dobavljača usluga e-pošte

Ažurirajte lozinku u programu Outlook

Kada ste promenili lozinku kod dobavljača usluga e-pošte, možete da ažurirate Outlook pomoću nove lozinke. Izaberite tip naloga koji imate za detaljna uputstva.

Exchange, Office 365 ili Outlook.com

Za Office 365, Outlook.com i Exchange naloge, Outlook će vas upitati da biste ažurirali lozinku. Kada se pojavi upit za unesite lozinku, otkucajte novu lozinku i opcionalno, potvrdite izbor u polju za potvrdu Zapamti lozinku.

Gmail, Yahoo ili drugi nalog e-pošte

 1. U programu Outlook, izaberite Alatke > Postavke naloga.

 2. Izaberite nalog e-pošte koji želite da promenite, a zatim kliknite na dugme Promeni.

 3. U prozoru Promeni nalog e-pošte , ažurirajte svoju lozinku.

  Dijalog „Promena naloga e-pošte“

 4. Opcionalno, potvrdite izbor u polju za potvrdu Zapamti lozinku .

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×