Promena formata ćelije

Važno: Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Na ćelije i podatke u njima možete da primenite oblikovanje. Ćelije možete posmatrati kao ram slike, a podatke kao sliku unutar tog rama. Oblikovanje ćelija, odnosno rama, može obuhvatati dodavanje ivica, popunjavanje ćelija bojom ili senčenjem, ili promenu veličine i stila ćelije.

Savet:  Pogledajte veze ka oblikovanju teksta, brojeva, datuma i podataka na kraju ove teme.

Excel sadrži pregršt unapred definisanih stilova ćelija koje možete da koristite. Ovi stilovi vam omogućavaju da istovremeno načinite nekoliko izmena u oblikovanju ćelije. Na primer, istovremeno možete dodati boju za popunu i promeniti boju teksta.

  1. Izaberite ćelije koje želite da oblikujete.

  2. Izaberite stavke Početak > Stilovi ćelija, a zatim izaberite željeni stil.

Opcije stila ćelije

Ako vam se ne dopadaju unapred definisani stilovi ili želite da primenite određenu vrstu oblikovanja, na primer određenu boju ćelije, možete to učiniti tako što ćete kliknuti desnim tasterom miša na ćelije koje želite da oblikujete i izabrati neku od ponuđenih opcija oblikovanja. Na primer, da biste dodali ivice i boju za popunu, uradite sledeće:

  1. Izaberite ćelije koje želite da oblikujete i kliknite desnim tasterom miša.

  2. Da biste dodali ivice ćelijama, kliknite na strelicu nadole pored dugmeta Ivica i izaberite željene ivice.

Kliknite desnim tasterom miša kako biste dodali ivice ćelijama

  1. Da biste ćelije popunili bojom, kliknite na strelicu nadole pored dugmeta Boja za popunjavanje i izaberite željenu boju za popunu.

Kliknite desnim tasterom miša da biste popunili ćelije bojom.

Potrebna vam je pomoć oko oblikovanja podataka unutar ćelija? Pogledajte sledeće teme:

Napomena: Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×