Promena fontova u prezentaciji

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Možete promeniti fontove na jednom slajdu ili možete da promenite fontove u celoj prezentaciji. Takođe možete promeniti zaglavlju i telu fontove teme koja je primenjena na prezentaciju.

Promena fontova na jednom slajdu

 1. Postupite na neki od sledećih načina:

  • Izaberite tekst koji želite da promenite da biste promenili font u jednom pasusu ili izrazu.

  • Da biste promenili font za ceo tekst u čuvaru mesta, izaberite ceo tekst u čuvaru mesta ili kliknite na čuvar mesta.

 2. Na kartici Početak, u grupi Font, sa liste Font izaberite font.

Promena fontova u celoj prezentaciji

Ako koristite jedan master slajdai promenite font na masteru slajda, novi font će se pojaviti u celoj prezentaciji. Ako koristite više mastera slajda (na primer, kada primenite više od jednog predloška na prezentaciju), morate da promenite stil fonta na svakom masteru slajda.

 1. Na kartici Prikaz, u grupi Prikazi prezentacije kliknite na dugme Master slajda.

 2. U levom oknu koje sadrži mastere slajda i rasporede, kliknite na sličicu mastera slajda ili raspored koji sadrži font koji želite da promenite.

 3. Na masteru slajda ili rasporedu izaberite tekst naslova ili nivo tela teksta na koji želite da primenite novi stil fonta.

  Savet:    U rasporedu slajda na masteru slajda, možete da promenite podrazumevani tekst koji se pojavljuje u čuvaru mesta putem kreiranja prilagođenog teksta za odziv.

 4. Na kartici Master slajda, u grupi Uređivanje teme kliknite na dugme Fontovi, a zatim sa liste izaberite željeni font.

Ponovite korake od 1. do 4. za sve druge fontove koje želite da promenite. Da biste se vratili na uređivanje slajdova, na kartici Master slajda, u grupi Zatvori kliknite na dugme Zatvori prikaz mastera.

Vrh stranice

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×