Promena dozvola za potfasciklu

Važno: Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Kad postavite dozvole za biblioteku, trebalo bi da postavite jedinstvene dozvole za bar jednu fasciklu u toj biblioteci. Na primer, možda bi trebalo da kreirate potfasciklu iz koje svi mogu da čitaju datoteke i dodaju ih u nju, ali da nemaju pristup osnovnoj fascikli ili bilo kojoj drugoj potfascikli.

Napomena: 

 • Za važne unapred neophodni znanja o dozvolama biblioteke, pogledajte članak Uređivanje dozvola za listu, biblioteku ili pojedinačnu stavku.

 • U sistemu SharePoint Online možete da pozovete spoljne korisnike na svoje lokacije. Međutim, sledeća procedura važi samo za unutrašnje korisnike. Kao alternativno rešenje za spoljne korisnike, možete da kreirate posebnu biblioteku namenjenu za pružanje jedinstvenih dozvola.

Procedura

 1. Pomerite se do lokacije i biblioteke za koju želite da kreirate jedinstvene dozvole za potfasciklu.

 2. Ako treba, kreirajte potfasciklu i dodajte nekoliko datoteka.

 3. Na imenu potfascikle uradite sledeće:

  1. Kliknite na dugme sa tri tačke pored imena potfascikle.

  2. Na iskačućem prozoru datoteke kliknite na dugme sa tri tačke…, a zatim izaberite stavku Deljeno sa.

  3. Da biste videli stranicu sa dozvolama za fasciklu, izaberite stavku Više opcija.

   Lanac komandi koji se koristi za dolaženje do stranice sa dozvolama za potfasciklu

 4. Da biste uklonili nasleđivanje dozvola za fasciklu, izaberite stavku Zaustavi nasleđivanje dozvola.

 5. Za postojeće korisnike, uredite dozvole korisnika na trenutnoj listi tako što ćete potvrditi izbor u poljima za potvrdu i izabrati stavku Uredi korisničke dozvole ili Ukloni korisničke dozvole.

 6. Za nove korisnike, izaberite stavku Dodeli dozvole i popunite dijalog. Izaberite stavku Prikaži opcije, a zatim izaberite odgovarajući nivo dozvola.

Napomena: Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×