Promena dozvola za OneNote 2016 za Windows beležnicu u usluzi OneDrive

Ako OneNote 2016 beležnicu delite u usluzi OneDrive, možete promeniti dozvole koje regulišu ko sve može da je prikazuje ili uređuje.

  1. Odaberite stavke Datoteka > Deli > Deli sa ljudima.

  2. U okviru Deljeno sa kliknite desnim tasterom miša na ime osobe za koju želite da promenite dozvole i odaberite željenu opciju.

Odaberite opciju Može da uređuje ako želite da joj omogućite da unosi promene u beležnicu ili Može da prikazuje ako želite da joj omogućite da samo otvara beležnicu.

Možete promeniti dozvole i kontrolisati ko može da vidi i uredi beležnicu.

Napomena :  Ako odaberete opciju Ukloni korisnika, ta osoba neće imati pristup beležnici. Ako niko nije naveden u ovom odeljku, to je zato što beležnicu ne delite ni sa kim.

Vrh stranice

Onemogućavanje veze za deljenje

Ako beležnicu delite pomoću veze, možete da onemogućite vezu kako niko ne bi mogao da prikaže ili uredi beležnicu. Kada onemogućite vezu, osobe koje kliknu na nju dobiće poruku koja im govori da je veza možda izbrisana ili je istekla ili da možda nemaju dozvolu da je prikažu.

  1. Izaberite stavke Datoteka > Deli > Pribavi vezu za deljenje.

  2. Pored stavki Veza za prikaz ili Veza za uređivanje izaberite stavku Onemogući vezu.

    Veza za omogućavanje ili onemogućavanje deljenja

    Napomena :  Ako vidite dugme Kreiraj vezu ali ne i samu vezu, niste kreirali vezu do beležnice, ili ste je već onemogućili.

Pristup beležnicama obično možete u dovoljnoj meri da kontrolišete pomoću promene dozvola, ali ako želite, možete trajno da izbrišete beležnicu iz usluge OneDrive. Ako želite da delite beleške, ali tako da drugi ne mogu da pristupaju beležnicama, možete da izvezete beleške kao PDF ili pošaljete stranicu u e-poruci.

Vrh stranice

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×