Promena boje pozadine pomoću programa Publisher

Važno: Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Promena boje pozadine za sve stranice u predlošku publikacije vrši se jednostavnim izborom stavki Dizajn stranice > Pozadina i izborom jedne od opcija boja pozadine.

Ako želite da promenite celokupni izgled publikacije, odaberite jedan od koordinisanih skupova boja na kartici Dizajn stranice. Svi fontovi i boje u predlošku menjaju se tako da upotpune jedno drugo.

Promena boje pozadine

 1. Otvorite svoj predložak ili publikaciju i izaberite stavke Dizajn stranice > Pozadina da biste odabrali neku od neprozirnih boja pozadine ili boja pozadine sa prelivom.

  Pozadine

 2. Odnosno izaberite stavke Dizajn stranice > Pozadina >Više pozadina i kliknite na dugme Jednobojna popuna da biste pronašli drugu boju.

  Puna Popuna boje

  Savet:  Kada odaberete boju pozadine, ponovo koristite okvir Oblikovanje pozadine da biste odabrali teksturu ili šaru za pozadinu.

Promena teme predloška

Ako koristite predložak, možete da koordinirate font, pozadinu i druge boje predloška pomoću koordinisanog skupa boja.

 1. Otvorite predložak i izaberite stavku Dizajn stranice.

  Šema

 2. Prođite kroz šeme publikacije da biste pronašli skup boja koji odgovara publikaciji.

 3. Koristite stavku Opozovi kucanje ili kombinaciju tastera Ctrl+Z da biste vratili prvobitnu boju publikacije.

Napomena: Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×