Promena boje koordinatnih linija u radnom listu

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. Potražite pronađete verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku za referencu.

Podrazumevano koordinatne linije se prikazuju u radnim listovima pomoću boja koja je dodeljena automatski. Da biste promenili boju linije koordinatne mreže, možete da koristite sledeću proceduru.

 1. Izaberite radne listove za koji želite da promenite boju koordinatnih linija.

  Kako se biraju radni listovi

  Da biste izabrali

  Postupite na sledeći način

  Pojedinačni list

  Kliknite na jezičak lista.

  Kartica aktivnog lista

  Ukoliko ne vidite željenu karticu, kliknite na dugmad za pomeranje da biste je prikazali.

  Dugmad za pomeranje jezičaka

  Dva ili više susednih listova

  Kliknite na jezičak prvog radnog lista. Zatim držite pritisnut taster SHIFT i kliknite na poslednji jezičak radnog lista koji želite da izaberete.

  Dva ili više nesusednih listova

  Kliknite na jezičak prvog radnog lista. Zatim držite pritisnut taster CTRL i kliknite na jezičke drugih radnih listova koje želite da izaberete.

  Sve listove u radnoj svesci

  Kliknite desnim tasterom miša na karticu lista, a zatim u meniju priručni meni izaberite stavku Izaberi sve listove.

  Savet    Kada je izabrano više radnih listova, stavka [Grupa] pojavljuje se na naslovnoj traci na vrhu radnog lista. Da biste otkazali izbor većeg broja radnih listova u radnoj svesci, kliknite na bilo koji radni list koji nije izabran. Ako nije vidljiv nijedan radni list koji nije izabran, kliknite desnim tasterom miša na karticu izabranog radnog lista, a zatim u priručnom meniju izaberite stavku Razgrupiši listove.

 2. Kliknite na Dugme Microsoft Office Slika Office dugmeta , a zatim izaberite stavku Excel opcije.

 3. U okviru kategorije Više opcija, u odeljku Opcije prikaza za ovaj radni list uverite se da je potvrđen izbor u polju za potvrdu Prikaži koordinatne linije.

 4. U polju Boja koordinatnih linija izaberite željenu boju.

  Postavke boja koordinatnih linija u dijalogu opcije programa Excel

  Savet : Da biste koordinatne linije vratili na podrazumevanu boju, izaberite stavku Automatski.

Sledeći koraci

Pošto ste promenili boju linije koordinatne mreže na radnom listu, možda ćete želeti da izvršite sledeće sledeće korake:

 • Napravite vidljivijim linije koordinatne mreže    Da biste linije koordinatne mreže ističu na ekranu, možete da eksperimentišete sa ivice i stil linije. Ove postavke nalaze se na kartici Početak , u grupi Font . Da biste saznali kako da primenite, uklanjanje ili Kreiranje prilagođene ivice, pogledajte članak Ivica Primena ili uklanjanje ćelija na radnom listu.

  Dugme "ivice"

 • Štampanje linija koordinatne mreže    Excel podrazumevano ne štampa linije koordinatne mreže na radnim listovima. Ako želite linije koordinatne mreže da se pojavljuju na odštampanoj stranici, izaberite radne listove koje želite da odštampate. Na kartici Raspored na stranici , u grupi Opcije lista , izaberite polje za potvrdu u okviru koordinatne linije . Da biste odštampali, pritisnite kombinaciju tastera CTRL + P.

  Opcija za štampanje linija koordinatne mreže

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×