Promena boje koordinatnih linija u radnom listu

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Podrazumevano koordinatne linije se prikazuju u radnim listovima pomoću boja koja je dodeljena automatski. Da biste promenili boju linije koordinatne mreže, možete da koristite sledeću proceduru.

 1. Izaberite radne listove za koji želite da promenite boju koordinatnih linija.

 2. Izaberite stavke datoteka > Excel > Opcije.

  U programu Excel 2007, kliknite na Dugme Microsoft Office Slika dugmeta , a zatim izaberite stavku Excel opcije.

 3. U okviru kategorije Više opcija, u odeljku Opcije prikaza za ovaj radni list uverite se da je potvrđen izbor u polju za potvrdu Prikaži koordinatne linije.

 4. U polju Boja koordinatnih linija izaberite željenu boju.

  Postavke boja koordinatnih linija u dijalogu opcije programa Excel

  Savet : Da biste koordinatne linije vratili na podrazumevanu boju, izaberite stavku Automatski.

Sledeći koraci

Pošto ste promenili boju linije koordinatne mreže na radnom listu, možda ćete želeti da izvršite sledeće sledeće korake:

 • Napravite vidljivijim linije koordinatne mreže    Da biste linije koordinatne mreže ističu na ekranu, možete da eksperimentišete sa ivice i stil linije. Ove postavke nalaze se na kartici Početak , u grupi Font .

  Dugme "ivice"

 • Štampanje linija koordinatne mreže    Po podrazumevanim postavkama, Excel ne štampa linije koordinatne mreže na radnim listovima. Ako želite linije koordinatne mreže da se pojavljuju na odštampanoj stranici, izaberite radne listove koje želite da odštampate. Na kartici Raspored na stranici , u grupi Opcije lista , izaberite polje za potvrdu u okviru koordinatne linije . Da biste odštampali, pritisnite kombinaciju tastera CTRL + P.

  Opcija za štampanje linija koordinatne mreže

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×